27 November 2021

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

OFICIAL: Mats Hummels a revenit la Borussia Dortmund

Mats Hummels revine la Borussia Dortmund, de unde plecase în 2016, la Bayern Munchen. Ambele cluburi au anunţat perfectarea transferului, pentru care Borussia va plăti 38 de milioane de euro, cu tot cu bonusuri de performanţă.

Campion mondial în 2014 cu naţionala ţării sale, Hummels (30 de ani) a semnat un contract cu Dortmund până în 2022.

Fostul căpitan al lui Dortmund a acceptat şi o reducere salarială pentru a reveni pe Signal Iduna Park. Va câştiga zece milioane de euro pe an, după ce în Bavaria a primit 12 milioane de euro anual.

Plecarea lui Hummels vine în contextul în care Bayern i-a cumpărat pe Benjamin Pavard (Stuttgart) şi Lucas Hernandez (Atletico Madrid) şi are cinci variante pentru postul de fundaş central. Printre cei care vor să plece se numără şi Jerome Boateng.

Sezonul trecut, cuplul de fundaşi centrali a fost format din Hummels şi Niklas Sule, în timp ce Boateng a fost rezervă.

Mats Hummels a câştigat cu bavarezii trei titluri, Cupa Germaniei şi trei Supercupe ale Germaniei.

Mats Hummels – istoria unei “duble trădări”

Hummels a crescut la tineretul lui Bayern Munchen, după care a fost promovat la prima echipă a bavarezilor în 2007. În ianuarie 2008, a fost împrumutat la Borussia Dortmund, iar în februarie 2009 a fost cedat definitiv pentru 4 milioane de euro.

A jucat 8 sezoane şi jumătate la Dortmund, timp în care a câștigat două titluri, în 2011 și 2012.

În iulie 2016 a revenit la Bayern, care a plătit pentru el 35 de milioane de euro. În tricoul lui Bayern, Hummels a și marcat în poarta fostei sale echipe, pe 6 aprilie 2019, în acel Bayern – Dortmund 5-0.

  • 116 meciuri oficiale și 8 goluri are Hummels pentru Bayern
  • 305 meciuri oficiale și 25 de goluri are Hummels pentru Dortmund
  • 5 trofee a câștigat Hummels cu Borussia Dortmund: două titluri în Bundesliga, o Cupă a Germaniei, două Supercupe ale Germaniei
  • 7 trofee a câștigat Hummels cu Bayern Munchen: 3 titluri în Bundesliga, o Cupă a Germaniei, 3 Supercupe ale Germaniei.

sursa: digisport.ro

Distribuie pe:
40 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
40
0
Posteaza un comentariux
()
x