25 June 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Autocritica la Bayern: trebuie jucat mai bine

1187341167-01-bayern-gladbach-dpa_20141027-165722-Mo7p0qBckef

Desi Bayern München este pe primul loc, jocul echipei nu straluceste intotdeauna. In meciul cu Gladbach, „rosii” au aratat unele din punctele lor mai slabe. Motiv pentru TZ sa faca o analiza a acestor puncte slabe.

Inaintea meciul de la Gladbach, Pep Guardiola a fost de acord ca in urmatoarele 10 zile urmeaza cea mai importanta parte a turului de campionat, fiecare jucator fiind direct implicat. In partidele cu Gladbach, Hamburg si Dortmund, „fiecare jucator trebuie sa lupte pentru locul sau in echipa” a declarat antrenorul spaniol.

Iata analiza facuta de reporterii de la TZ:

Capacitatea de a patrunde prin apararea adversa!

Cum a remarcat si Rummenigge dupa meci, cele mai importante aspecte ale adversarilor au fost: organizarea, disciplina si pressingul in terenul propriu. Prin urmare, au existat mai putine oportunitati decat in meciurile precedente. Iar daca reuseau sa treaca de apararea gazdelor, a lipsit „ultima actiune decisiva”. Lahm a adaugat: „in jocul nostru mai e loc de imbunatatiri.” Cand intalnesti o echipa defensiva trebuie sa ai o tactica rapida si precisa. In plus, au lipsit si jucatorii de pe flancuri „cu greutate”: Robben si Ribery (care a jucat pe partea dreapta, in locul lui Robben, fiind si nerefacut – n.m.).

Contraatacul advers poate fi periculos!

In cazurile in care atacurile esueaza in fata unei aparari ultraaglomerate, Bayern poate deveni vulnerabila. Echipa lui Guardiola se apara in medie la 42 m de poarta, fata de media echipelor din Bundesliga care se apara in medie la 35 m. Astfel, fundasii centrali sunt aproape de jumatatea terenului iar la un contraatac advers lansat in viteza, acestia pot fi surprinsi, mai ales ca mingea vine din terenul advers. Deci nu poate fi nici ofsaid! Nu degeaba a inceput sa iasa Manuel Neuer mult in afara careului. Insa acest lucru reprezinta un mare risc.

Problemele la loviturile libere adverse!

Gladbach a fost periculoasa la fazele fixe” a zis Lahm dupa meci. Chiar si impotriva Romei, dupa o lovitura libera din apropierea mijlocului terenului, Gervinho a ramas singur cu Neuer in 5 m. La meciul cu Gladbach, o centrare a lui Raphael a produs confuzie in apararea lui Bayern. Numai Neuer a fost la post. Motivul acestei confuzii frecvente in apararea echipei ar putea fi rotirea oamenilor din aparare, astfel ei pierzandu-si deprinderile.

sursa: TZ

Lasă un răspuns

13 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
13
0
Posteaza un comentariux