timthumb

 

Un articol scris de Andrei Niculescu, care merita citit si e foarte interesant.

 

A trecut o săptămînă de la returul semifinalei cu Real Madrid de la Munchen și, pesemne, s-a mai stins entuziasmul celor care au avut în minte, în orele și zilele imediat următoare, un singur refren: ”Să tragem în Guardiola!”. Era la modă și era cel mai simplu mod de a pune problema. Puțini au fost cei care au încercat să pătrundă dincolo de asprimea eșecului și să încerce să și-l explice și altfel decît cu placa ”tiki taka a murit” ori ”posesia nu cîștigă meciuri”.

Fac parte dintre cei care-l simpatizează pe Guardiola. Mi-a plăcut încă de pe vremea cînd era jucător, i-am urmărit apoi cu destulă atenție traiectoria la FC Barcelona, am citit tot ce au scris despre el, despre metodele lui, despre ideile lui, oameni care au fost aproape de tot ceea ce a reușit el la FC Barcelona. Există o categorie, cu care sincer n-aș vrea să interacționez pentru că simt că mi-ar insulta inteligența și mi-ar pune la grea încercare neuronii, care consideră că Guardiola e de-a dreptul un antrenor prost, că jocul pe care l-a propus el la Barcelona e plictisitor și că toate performanțele au fost realizate cu ajutorul șansei, arbitrilor și din cînd în cînd al lui Messi. O echipă care cîștigă, sub comanda lui Guardiola, de două ori Champions League și de alte două ori se oprește cum se oprește în semifinale (cu Chelsea era deja în plin proces de eroziune, iar cu Inter multe s-au pierdut în turul de la Milano, cînd echipa s-a deplasat cu autocarul din pricina acelui vulcan din Islanda, aspect pe care puțini îl iau în calcul) și o echipă care adaugă atîtea și atîtea trofee nu poate fi decît una definitorie pentru istoria fotbalului. Așa cum a fost Ajax-ul lui Rinus Michels și Cruyff, Milanul lui Sacchi, Gullit, Rijkaard și Van Basten, tot așa e și Barcelona lui Pep, Messi, Xavi și Iniesta.

Să trecem la cele întîmplate, căci introducerea a fost cam lungă. De ce a pierdut Bayern cu Real? Pentru că, pur și simplu, Real a fost mai bună pe ansamblul celor două manșe. Vă amintiți de detaliile de care vorbeamîn avancronica partidei tur? Dacă Bayern termina cu gol primul sfert de ceas de pe ”Bernabeu”, la acea ocazie pe care a avut-o, singura perioadă în care campioana Germaniei și-a dominat net adversarul, eu cred că altul era scenariul semifinalei.

La meciul retur, mi s-a părut că Guardiola și-a trădat puțin principiile. Cel puțin în prima jumătate de oră, atunci cînd s-a decis meciul. A încercat să revină un pic la stilul Heynckes, ceea ce i-a fost fatal, chit că golurile au venit din fază fixă, o slăbiciune caracteristică echipelor lui Pep. Posesia din repriza a doua nu i-a mai ajutat la nimic, ba chiar a întărit convingerea unora că posesia e un fel de apă de ploaie, un fel de frecție la picior de lemn. Ceea ce e complet fals, după părerea mea. Dacă Bayern încerca posesie și-n prima jumătate de oră, posesie cu progresie, nu de-a latul, dacă avea răbdare s-o facă, poate că Realul n-ar fi avut atîtea mingi și nu ar fi ajuns în situați de finalizare. N-are rost să analizez acum, la o săptămînă distanță, ceea ce s-a întîmplat. Am spus și după tur, Guardiola a greșit grav atunci cînd, după cîștigarea campionatului, a permis o relaxare nejustificată e lotului. E imposibil ca o echipă să se reseteze de manieră continuată. Să joace la 50 la sută anumite meciuri și, imediat, la sută la sută altele. Am mai spus-o, Guardiola plătește el factura transformării campionatului german într-un monolog bavarez, prăpastia existentă între Bayern și restul competiției fiind extrem de mare. Trebuia totuși să găsească o cale, o idee, să-și țină echipa în priză, la fel cum trebuia să-și dea seama că Ribery e ieșit din formă și că singurul fotbalist, în absența lui Thiago, care poate interpreta în folosul echipei partitura lui Pep e Mario Gotze.

Senzația e că Guardiola e pus cu spatele la zid și că un eventual eșec cu Borussia i-ar putea fi fatal. Eu unul nu cred, dar nici nu exclud. Mi s-ar părea însă bizar. Căci Guardiola a fost adus cu un scop la Bayern. Un scop pe care l-a atins. De a se menține în fruntea Bundesligii pentru al doilea sezon consecutiv, ceea ce Bayern a reușit. Faptul că Guardiola a reușit să cîștige campionatul în Bundesliga așa cum a făcut-o e o realizare foarte mare, pe care mulți o văd, eronat însă, banală. Știți de cîte ori a repetat Bayern cîștigarea campionatului din 2000 încoace? O singură dată, în 2005 și 2006, cu Magath antrenor. În paranteză fie spus, din 2000 încoace, Bayern a avut, pînă la Guardiola, 9 ocupanți ai postului de antrenor.

Să mergem mai departe. Comparația cu Jupp Heynckes mi se pare ușor deplasată. În primul rînd pentru că Heynckes n-a fost dat afară pentru a i se face loc lui Guardiola. Inițial și eu am crezut asta, dar s-a dovedit a nu fi așa. Bayern a discutat prima dată cu Guardiola în mai 2012, imediat după finala Champions League. Atunci, se pare, într-un moment de frustrare, de dezamăgire după un sezon complet ratat, Heynckes ar fi vrut să renunțe. Iar Bayern, ca orice club mare, trebuia să-și ia măsuri. Uli Hoeness, bun prieten cu Heynckes, a reușit să-l convingă să mai stea măcar un sezon. Pe undeva, poate că Hoeness spera să-l convingă și pe mai departe. Cînd a înțeles că lucrul ăsta nu se va întîmpla și ca, de-a dreptul obosit după atîția ani și dornic de a petrece mai mult timp alături de soția sa (zice-se cu ceva probleme de sănătate și care în toți acești ani a rămas să locuiască la Monchengladbach), Heynckes va pleca a reactivat opțiunea Guardiola. Și la sugestia lui Heynckes, care stătuse o zi întreagă de vorbă cu Guardiola la Munchen, în vara lui 2011, la Audi Cup și rămăsese captivat de felul în care înțelege fotbalul. Li s-a părut ambilor ce-a mai bună soluție.

Un lucru extrem de important: la ora cînd Guardiola a semnat cu Bayern, iar conducătorii lui Bayern și-au asumat o schimbare de stil fotbalistic, Bayern nu cîștigase absolut nimic și nimic nu garanta că tripla va fi și obținută.

Să faci o echipă să cîștige trofee e un demers complicat și necesită timp. Să faci o echipă să repete performanțele e infinit mai greu, iar faptul că în Champions League nimeni n-a izbutit e cea mai bună dovadă.

Există însă o problemă. O întrebare pe care mi-o pun, o pun și, cu siguranță, și-o pun și șefii lui Bayern: oare ideile lui Guardiola, stilul său de fotbal, se mulează peste filozofia germană, peste stilul istoric al lui Bayern și, mai ales, peste jucătorii pe care-i are în lot? La începutul sezonului eram convins că da. Nu mi-am schimbat sută la sută opinia, dar încep să am unele rezerve. Stilul lui Guardiola a făcut din Barcelona o bornă în istoria fotbalului pentru că a putut fi pus în aplicare de Messi, de Xavi, de Iniesta, de Sergio Busquets chiar. 4 oameni pe care Pep nu-i are la Bayern. Sau nu-i are încă.

Și mai îmi pun o întrebare: nu cumva decizia de a pleca de la Barcelona a fost o eroare a lui Guardiola? Fac o paralelă cu Arrigo Sacchi și al său colosal Milan. Sacchi a plecat de la Milan pentru că n-a știut să gestioneze un conflict cu Van Basten, căruia i s-au alăturat ceilalți olandezi. De atunci, Sacchi a mai antrenat, echipe de club sau echipa națională. Stilul său s-a menținut, însă performanțele n-au mai venit. Din acest punct de vedere, Cruyff e mai cîștigat, căci atunci cînd a plecat de la Barcelona, a plecat de tot din fotbal și nimeni nu i-a putut compara ”Dream Team-ul” cu altă echipă. Guardiola n-a vrut să-și asume o revoluție în lotul Barcelonei. Poate că trebuia s-o facă.

Sursa: http://www.andreiniculescu.com/2014/05/06/guardiola-heynckes-si-bayern-ul-lor/

0 0 vote
Article Rating
35 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
iliecristian
iliecristian
16 May 2014 12:04

Sincer sa fiu, este prima data cand joaca Bayern si tin cu adversarii, adica cu Dortmund, asta in speranta ca in urma pierderii acestei finale, sefii lui Bayern ajung la o intelegere cu Guardiola si acesta sa plece. Sunt de-a dreptul speriat de viitorul lui Bayern, din ce-am citit in presa internationala si anume, ca Martinez nu s-a adaptat la stilul lui Guardiola si doreste sa plece, la fel Muller, Gotze deasemenea este nemultumit ca-i mai mult rezerva…. Ce mai ramane, ca Guardiola sa-si aduca jucatori care se pliaza pe stilul sau, jucatori care o vor costa pe Bayern bani grei. Din acest motiv eu unul, aleg sa plece antrenorul, si sa vina altul care este capabil sa refaca Bayern-ul, pentru ca are la dispozitie jucatori extrem de valorosi.

bayern1st
bayern1st
13 May 2014 20:59

Eu ramân la părerea ca Guardiola nu vrea sa bage la cap: nemtii nu-s de tiki-taka! Nemtii jucau mereu cu fizicul si direct spre poarta, nu de-a latul terenului! Cu Martinez la mijloc nu trecea nici Ronaldinho de el! Acum se joaca la offside… Si nu înțeleg ce a vrut sa zică atunci cu “A practicat fotbalul lui Heynckes”. Asta n-a făcut-o! Dacă o făcea Bayern făcea aceeași semifinala ca anul trecut! Și vad multe faze: Robben are mingea, Kroos i-o cere si după ajunge la Neuer! Sa-mi fie cu iertare, dar asta e fotbal??!!! POSESIE PASIVA!! Trebuie Jupp sa se întoarcă! Nu ca din prima ar readuce tripla, dar eu zic ca nu va pierde cu 5-0!! Asta, ca si-a îndeplinit misiunea… Nu! Misiunea lui era a 2-a tripla! Nu o catastrofa!

P.S. : Pep, fa-ți bagajele! Barça the vrea inapoi! Aici jucam pe poarta, nu in careul nostru!

CiprianPH
CiprianPH
12 May 2014 12:45

Marius09, nu deveni martir fara sa fii. E plin internetul si nu mai sensibilizeaza pe nimeni statutul acesta.

gluck
gluck
10 May 2014 15:47

Eu nu vad unde e jignirea in a bea un butoi de bere,fiecare intelege ce si cum vrea.

darkmac
Admin
9 May 2014 15:57

Am inteles ca primul meci in care se joaca chiar in acest echipament este saptamana asta. Sunt curios….

LoanShark
LoanShark
9 May 2014 15:16

Echipament in genul asta am mai avut pe vremea lui Effenberg daca nu ma insel,e destul de frumos,chiar ma deranjeaza aceste schimbari sezonale de echipament dar ce sa ii faci…asta e marketingul.

darkmac
Admin
9 May 2014 14:56

LA MULTI ANI Jupp Heynckes !

darkmac
Admin
9 May 2014 14:56

: n-ai inteles nimic. Pacat. Nu trebuia sa iei “ad litteram” ce am spus.
Mai mult nu spun ca vreau sa plece x sau y, vreau doar alt joc la Bayern. Ca multi altii. Poate sa ramana Pep atata timp cat nu mai ne ofera umilinte de genul celei cu Madrid. Culmea, nu ma deranjeaza ca au fost mai buni ca noi, ma deranjeaza incapatanarea lui Pep.
Pacat si ca nu se poate discuta amiabil si intre noi.
Chiar te rog de acum inainte sa nu mai faci referire la vreun comentariu de al meu atata timp cat nu te aduce in discutie si pe tine, cum de altfel nici eu nu fac referire atata timp cat nu “mi se cere”. Jigniri de genul “bei cate un butoi de bere”….etc. nu isi au rostul.

: sincer mie nu prea. Parca e cel de acu mult timp… prea clasic?!!

Ribery7
9 May 2014 11:46

Avem stilul barcelonei, mai nou.si echipamentul. Voua va place? A fost postat pe site-ul oficial

iliecristian
iliecristian
9 May 2014 10:25

: Excelente remarci ai facut, si chiar m-as bucura sa castige finala champions league Atletico Madrid, sa ramana cu buza umflata echipe gen: Man. City, PSG, Real Madrid, care au investit o caruta de bani si n-au performante notabile. Nu vreau sa se intample la fel si cu Bayern, sa i se faca toate poftele lui Guardiola, sa se cheltuie sute de mil. de euro pe jucatori, pentru ce?

gluck
gluck
9 May 2014 1:55

iti place sa crezi ca esti cel mai mai indreptatit sa iti dai cu parerea dar total aiurea,un suporter care bea bere si merge la stadion pe abonamentul platit nu e asa inversunat ca tine sa isi dea cu parerea despre “cine sa vina si cine sa plece” …unii chiar va credeti al naibii de specialisti,eu habar nu am,probabil Guardiola si ceilalti care is platiti in zeci de milioane nu le iau degeaba.
Tu probabil chiar mergi la stadion mereu si bei cate un butoi de bere,eu nu am ajuns inca pe stadion,poate in viitor cine stie…avand in vedere ca tinem cu aceeasi echipa nu vreau sa ne dam mai superiori unii ca altii pe acest fanclub…Numai bine!

darkmac
Admin
9 May 2014 1:11

Orice-ar fi Mia San Mia. Poate înţelege odată şi Pep ceea ce înseamnă cu adevărat.

florins
florins
8 May 2014 22:40

Sa fi gresit bosii lui Bayern cu aducerea lui Guardiola la Bayern? Din multe puncte de vedere se poate raspunde afirmativ! Si-au dorit ei sa fie nevoiti sa vanda jucatori care anul trecut erau de baza in echipa care castiga Champions League pentru ca acum nu mai sunt buni pentru noul sistem de joc? Nu cred! Cum sa se discute sa fie vandut Martinez sub pretul cu care a fost cumparat numai pt ca Guardiola nu il joaca pe postul pe care l-a jucat Jupp? Dar pentru cati ani l-au adus pe Pep la Bayern, incat sa merite dat lotul peste cap ca sa-i faca omului pe plac? Si ce garantii poate da acesta ca echipa visata (mai degraba inchipuita) va performa cum a facut-o cea dinainte? Mie nu imi suna bine revolutia pe care vrea Guardiola s-o faca la Bayern si am incredere ca cineva il va opri. Daca el il da deoparte pe Schweinsteiger (sau pe altii din echipa de baza dinainte) numai pt ca nu se pliaza pe stilul sau, cred ca se face o greseala mare.… Citeste mai mult

Adolf
Adolf
8 May 2014 22:31

Prieteni, ati inebunit? Tinem si vom tine cu Bayern indiferent de cine este antrenor si indiferent de ce rezultate are echipa. Am plans dupa finala cu Man United, am plans dupa finala cu Inter sau mai ales dupa cea cu Chelsea, dar aceste insuccese m-au indarjit si mai mult. Dar apoi a venit succesul de anul trecut. Si uite asa, vom face si de acum inainte. Dupa aceasta infrangere sunt sigur ca vor urma multe motive de bucurie. Si sunt sigur ca primul va fi dupa finala Cupei Germaniei! si urmatorul motiv sa petrecem va fi castigarea CM din Brazilia! Drept urmare, mai bine decat sa va contraziceti aiurea pe aici, sa ne bucuram de fotbal si de Bayernul nostru!
MIA SAN MIA!!!!

darkmac
Admin
8 May 2014 20:52

@gluck: CITEZ: @darkmac unii suporteri de pe acest fan-club comentati prea mult despre anumite lucruri care nu prea au legatura cu sustinerea unei echipe sportive “sa schimbe antrenorul” “sa plece Gotze sa vina HAZARD NEHAZARD” “faceti si bugete,altii dati in faliment”…eu cred ca Bayern va ramane tot timpul la un nivel ridicat,chiar daca nu poate castiga CL an de an…DATORIA MEA DE SUPORTER este sa cred in Bayern si in cei care lucreaza la Bayern in continuare. Din punctul meu de vedere,antrenorul actual al lui Bayern poate ramane la club daca va aduce Cupa Germaniei in vitrina,altfel cred ca va pleca…eu sper sa fie castigata si Cupa si antrenorul sa mai ramana. Nu ma cunosti deloc. Abtine-te. Nu am contestat Bayern sau jucatorul x. Am contestat antrenorul , antrenor pe care nu mi-l doresc la Bayern absolut deloc. “DATORIA TA DE SUPORTER” :))) Ce suporter?? Ai fost ODATA pe arena? Unii fani (care “comenteaza lucruri care nu au legatura cu sustinerea”) au abonament nene… pe care il platesc. Abonament care nu este platit pentru ca sa te lauzi cu el.… Citeste mai mult

cristigotz
cristigotz
8 May 2014 18:43

Lucrez intr-o multinationala si saptamana asta am avut ceva colegi din germania in vizita si imi povesteau de Bayern.. ei zic ca in returu cu real, bayern ar fi jucat in acea formula pt ca jucatorii s-ar fi dus la guardiola si au facut galagie sa joace ca in sezonu trecut.. dupa meci, daca imi amintesc bine, guardiola si-a asumat responsabilitatea pentru infrangere insa in realitate ar fi creat un scandal in vestiar, iesind si spunand ca jucatorii trebuie sa faca ce le cere si nu sa joace cum vor ei.. capul revoltei ar fi fost schwensteiger(lahm si el a fost unu dintre cei nemultumiti de tactca si dupa tur), care acum se zice ca in vara ar putea fi vandut(oricum guardiola nu stiu cat de mult il aprecia si inainte). Cat despre guardiola este aproape sigur ca va ramane si daca pierde finala cu dortmund

gluck
gluck
8 May 2014 16:50

Hai sa incepem sa ne intrecem care are mai multe tricouri cu Bayern,nu o luati razna,eu am zis punctul meu de vedere,nu am venit sa scriu aici ca am mai multe tricouri decat altcineva. Astia care ziceti ca va doriti sa piarda Bayern cupa nu sunteti adevarati sustinatori,sincer eu mi-as dori ca Bayern sa castige si Telekom Cup si m-as bucura,referitor la Bayernul ce va urma,eu am incredere in continuare si nu ma intereseaza cine va antrena,sunt sigur ca cei din conducerea lui Bayern sunt competenti sa faca totul pentru ca Bayern sa ramana sus… Despre ce TON vorbesti tu…eu m-am uitat la niste secvente pe canalul oficial al lui Bayern…cand vorbea cu unii dintre jucatori,sincer se uitau cam ciudat la el…o stalceste rau de tot,chiar daca este de apreciat ca a invatat limba germana bine,pana si Hoeness radea pe sub mustati la prezentarea lui Guardiola “Guten tag damen und herren” are un accent de zici ca se ineaca… si bunicai daca i-as zice sa pronunte “naturlich” ar faceo pe un ton mai german decat Guardiola. Daca ar fi sa… Citeste mai mult

adrian
adrian
8 May 2014 11:21

Eu unul as contesta calitatile lui Guardiola. La Barcelona a primit o echipa pe tava, iar jocul de posesie cu care Barcelona a dominat cativa ani a fost inceput de van Gaal, continuat de Rijkaard si abia apoi perfectat de Guardiola. Un mare antrenor este unul care ia o echipa modesta sau aflata in dificultate si o duce departe. Nu e cazul lui Guardiola. Iar la Bayern nu putem vorbi de o echipa aflata in reconstructie sau ceva de genul. A avut la dispozitie cea mai puternica echipa pe care Bayern a avut-o in ultima decada. Si a cam stricat-o. Titlul castigat anul asta nu e o mare performanta, avand in vedere ca singurul adversar real, Dortmund, a avut mari dificultati cu lotul din cauza accidentarilor. Ce sa apreciem la Guardiola? Faptul ca juca cel mai bun fundas dreapta din lume pe post de inchizator? Sau ca baga un mijlocas de atac sa joace defensiv (Kross)? Iar jucatori consacrati trebuiau sa frece banca, ca sa joace Thiago, unul care freca banca la Barcelona? In meciurile cele mai importante s-a vazut… Citeste mai mult

CiprianPH
CiprianPH
8 May 2014 11:13

Cu tot respectul pentru cei care scriu articole pentru acest site, nu inteleg cum de publicati o asemenea mizerie a unui sclav mizer. Un r*h*t de om care isi da cu parerea inclusiv atunci cand subiectul il depaseste (vezi cazul Bayern Munchen, formatie al carui nume are impresia probabil ca se scrie “Miunhen”). In ultimii ani, in presa sportiva din Romania au aparut tot mai multe personaje slinoase, pupatori de funduri mai mult sau mai putin latifundiare, iar inchipuitul andrei niculescu, ale carui patetice “finishuri” de emisiune incearca sa imite accentul grav de final al personajului din serialul “Telefonul de la miezul noptii”, se incadreaza perfect in tablou. Un mizer care comenteaza meciurile in functie de preferintele sale, intotdeauna spaniole sau inclinate spre echipele create din petro-r*h*t. “On-topic” : m-am abtinut sa comentez ceva dupa meciul retur, dar per-total Real Madrid au fost peste noi. Au meritat calificarea. Din nefericire, pentru mine finala CL de anul acesta nu exista. Pur si simplu nu pot urmari un meci din Primera Division, la fel cum probabil fanii echipelor din Spania nu au… Citeste mai mult

iliecristian
iliecristian
8 May 2014 10:31

Si inca un exemplu, Atletico Madrid care joaca asa cum joaca, are sanse f. mari sa ia campionatul Spaniei si chiar champions league. Ce-ar castiga sa aduca un antrenor ca Guardiola care nu adora deloc stilul de joc pe care-l are in prezent, si ar schimba tot, cheltuind sute de mil. de euro pe jucatori care-i inteleg stilul? Nu ar fi mai avantajos pentru ei sa aduca un antrenor care se acomodeaza la acest stil si chiar il perfectioneaza, si in felul acesta pot castiga si trofee in continuare fara investitii uriase?

iliecristian
iliecristian
8 May 2014 10:22

@ilsinho: Eu ca si multi altii nu am contestat calitatile lui Guardiola, este un antrenor mare si a avut performante deosebite la Barcelona. Pana aici este corect, dar la Barcelona, repet a nu stiu cata oara, a avut altfel de jucatori, mici si foarte tehnici, dintre care unul unic, de exceptie, MESSI, care facea 80% din jocul Barcelonei si dadea goluri pe banda rulanta. La Bayern, lui Guardiola ii va fi foarte greu sa se plieze pe fotbalul german, iar daca vrea sa continue ce-a jucat la Barcelona, ii trebuie alti jucatori care sa poata sa faca acest lucru. Asta inseamna ca Bayern sa investeasca bani f. grei in fotbal, ceea ce este foarte riscant, dupa parerea mea, mai bine s-ar fi adus un antrenor care sa faca din Bayern o echipa de temut, cum a aratat ca poate fi in ultimele sezoane, pentru ca materie prima are, eu cred ca are cel mai valoros lot din Europa.

ilsinho
ilsinho
8 May 2014 10:04

Salut. Desi nu pot sa spun ca sunt un die-hard suporter al lui bayern, imi place fotbalul german si imi place bayern. Am urmarit multe comentarii si desi inteleg frustrarea suporterilor echipei dupa rezultatul cu madrid, nu prea inteleg atacurile si instigarile impotriva lui guardiola, din cateva motive simple: -omul nu s-a pus singur antrenor, a fost cautat si ofertat. A si declarat ca daca nu mai este dorit la Bayern, se pot desparti fara probleme, el a venit sa ajute; -oamenii uita totusi ca, desi este primul sezon al lui dupa un hiatus de un an si intr-o cultura diferita, daca va castiga cupa germaniei (si poate chiar daca nu o va castiga), omul asta poate termina sezonul cu cele mai multe trofee dintre toti antrenorii de top ai europei. Ar putea termina sezonul cu mai multe trofee decat vor lua mourinho, ancelotti, pellegrini impreuna. In aceste conditii sa spui despre guardiola ca este un esec la bayern mi se pare usor nedrept si neconform cu realitatea -stilul pe care guardiola vrea sa il impuna este unul de dominare,… Citeste mai mult

iliecristian
iliecristian
8 May 2014 9:09

Pentru cei care vor sa cumpere diverse articole cu Bayern(tricouri, shorturi, ceasuri, septci, etc), se pot comanda pe site-ul “shop.fcbayern.de”, transportul este 9 euro. Eu inainte de fiecare meci important ma echipez in costumatie cu Bayern, am inclusiv ceas cu sigla Bayern.

LoanShark
LoanShark
8 May 2014 1:07

A si inca ceva…tu dupa 5 luni nu cred ca vorbeai asa bine germana cum vorbeste Guardiola,accentul nu prea conteaza cand ii spui unui jucator ceva ci conteaza ce ii zici si pe ce ton,atunci ii ridici moralul jucatorului.

LoanShark
LoanShark
8 May 2014 1:04

@gluck @lesas Am mai spus si o mai spun…un adevarat fan Bayern Munchen se simte umilit de lectia pe care am primit-o din partea celor de la real,ca am pierdut cu 4-0 dar marea problema e ca ne-am batut singuri,cei de la real nu au fost cu nimic mai buni ca si noi,noi am jucat un fotbal execrabil si punct. @gluck Vorbesti multe dar esti cam pe langa fenomenul Bayern,noi Fanii Bayern Munchen investim in aceasta echipa..in felul nostru dar investim,punem pasiune,cumparam tricouri(eu am cu Robben)fulare,deci avem dreptul sa ne dam cu parerea despre tot ce inseamna Bayern Munchen,vrem sa punem osul cum se zice,sa ajutam. Fiecare un om e diferit si gandeste in felul lui dar toti vrem ca Bayern sa triumfe. Tot respectul pentru Guardiola ca a invatat asa de repede germana si zic eu foarte bine,imi place ca vrea si asta se vede ca vrea performanta dar sper sa pierdem cupa cu Dortmund si sa plece pentru ca in ritmul acesta la anul o sa fie la fel semifinale(daca avem noroc..)si o sa pierdem la fel cu… Citeste mai mult

gluck
gluck
7 May 2014 19:35

E o problema si comunicarea,motivarea.
Pe mine unul nu m-ar motiva Guardiola daca mi-ar vorbi in germana sau in engleza,in catalana cand a tinut ultimul discurs pe Camp Nou altfel ieseau mesajele transmise in limba materna sa zic asa… limba germana este una puternica,incurajatoare,altfel iti transmite Klopp,Low ceva…fata de Guardiola,chiar daca ar fi acelasi mesaj “schneller laufen” Guardiola parca gajaieeee in germana,pe cand nativii transmit mesajul,intensitatea,rautatea,emotia si tot ce mai vreti voi. Personal cred ca Guardiola e respectat pentru performantele sale,insa nu cred ca la partea psihica transmite mesajele cu intensitatea si forta germana.Ultimii mohicani “Lahm,Schweinsteiger,Ribery” imbatranesc si ei…chiar daca valoare fotbalistica exista,mai dureaza pana se caleste rautatea lotului actual. Eu nu zic ca Guardiola trebuie sa ramana la Bayern cu orice pret,dar nici dat afara in suturi asa cum comentati unii pe aici.

gluck
gluck
7 May 2014 19:15

@iliecristian din Primera mereu mi-a placut Real in detrimentul Barcelonei,mai ales cand au fost adusi Ozil si Khedira…ma bucuram daca Real castiga in fata Barcelonei antrenate de Guardiola pe atunci,desi Real lua mereu cate un sac de goluri. Bayern Si Nationala Germaniei au fost mereu ceva aparte si asa va ramane. Abia astept mondialul si meciurile Germaniei din Brazilia,cred ca poate castiga pe Maracana. Unde ai vazut tu pe Alcantara in meciul cu Real Madrid? Gotze poate la mondial va alerga mai mult si mai iute,la Bayern nu prea am vazut acest lucru,poate din sezonul viitor sa revina la forma dorita de toti suporterii lui Bayern. Dramatizati “4-0 cu Real” intradevar a fost o coregrafie extraordinara pe stadion si e pacat de scor.Uitati ca Bayern a pierdut chiar in fata Barcelonei cu un 3-0 parca si de Zenit a mai fost eliminata,cand erau discutii despre faptul ca Bayern ar fi facut aranjamente cu rusii si marele Gazprom care varsa bani si in CL acum,eu nu cred insa asa ceva. Personal cred ca Bayern nu mai are atatia lideri ca in… Citeste mai mult

lesas
lesas
7 May 2014 18:30


– incepem sa devenim ca ” fani ” celorlalte mari echipe , stiu ca nu se devia asa mult pe aici ( nu vorbesc aici de eliminare);
-daca va aduceti aminte o mare rusine a fost si in sezonul 02- 03 UCL cand Bayern a facut doar doua egaluri cu Lens in grupe terminand pe ultimul loc.

iliecristian
iliecristian
7 May 2014 17:51

: Probabil te referi la fosti fani Barcelona care acum au devenit fani Bayern odata cu venirea genialului Pep. Cum sa nu fim suparati, cand am ajuns in semifinalele UCL, dupa ce-am trecut asa cum am trecut de Arsenal si Man. United care sunt echipe destul de modeste la ora actuala in Europa, iar in semifinale sa luam 4-0 acasa de la Real, cea mai mare umilinta din istoria lui Bayern pe teren propriu in cupele europene. Asta in conditiile in care lotul este mai puternic ca cel de anul trecut prin venirea lui Gotze si Alcantara. Daca pierdeam calificarea in urma unei infrangeri cu 1-0, 2-1, mai mergea, dar sa fii umilit acasa intr-o asemenea maniera si plecand din postura de campioana Europei, in fata a 70.000 de spectatori cu 4-0, isi vor aminti si nepotii bavarezilor de ia.

lesas
lesas
7 May 2014 16:32

: Frumos spus dar e pacat ca multi nu inteleg , acolo se vede diferenta intre fani si ceilalti!

iliecristian
iliecristian
7 May 2014 14:30

Trebuie sa ai doza mare de subiectivism, sa-l lauzi pe Guardiola, mai ales daca ia si cupa Germaniei este o performanta remarcabila, de neegalat. In conjunctura de fata, in care echipele din Bundesliga, exceptand totusi Dortmund, sunt “varza” in Europa, mai tineti minte cum au fost surclasate Leverkusen si Schalke in UCL, iar in Europa League nu mai este demult vreo reprezentanta germana, despre ce vorbim, este oare atat de greu sa cuceresti Bundesliga? Eu am mai spus si repet, ca Bayern ce-a castigat pana acum a fost in virtutea inertiei si prin valoarea incotestabila a jucatorilor, putea sa-l aiba antrenor si pe Reghecamp, poate avea rezultate chiar mai bune pentru ca stie fotbalul german mai bine decat Guardiola. Ce mai ramane, ca Bayern sa castige cupa Germaniei impotriva Borussiei, este o performanta tinand cont ca Borussia nu s-a facut de ras cu Real Madrid si chiar a fost la un pas de cificare. Dar, daca este sa facem comparatie intre cele 2 loturi de jucatori, la cat a investit Bayern si ce probleme de efectiv are Borussia, la prima… Citeste mai mult

gluck
gluck
7 May 2014 10:14

Meciul de referinta al lui Pep Guardiola la Bayern Munchen este impotriva lui Manchester City(partida tur)…daca reuseau sa joace de aceeasi maniera in urmatoarele meciuri importante din CL…eu cred ca puteau castiga trofeul,dar din diferite cauze(accidentari,lipsa formei sportive si a motivarii suficiente) au facut ca Bayern-ul sa ajunga in semifinalele CL si sa piarda rusinos chiar pe Allianz Arena impotriva unei echipe care practica un joc rapid de contraatac. Forma sportiva a jucatorilor a scazut pe masura ce meciurile importante au batut la usa,fapt pentru care Bayern a platit consecintele,eu raman la parerea ca nu doar antrenorul echipei este de vina,dar inclusiv el. @darkmac unii suporteri de pe acest fan-club comentati prea mult despre anumite lucruri care nu prea au legatura cu sustinerea unei echipe sportive “sa schimbe antrenorul” “sa plece Gotze sa vina HAZARD NEHAZARD” “faceti si bugete,altii dati in faliment”…eu cred ca Bayern va ramane tot timpul la un nivel ridicat,chiar daca nu poate castiga CL an de an…DATORIA MEA DE SUPORTER este sa cred in Bayern si in cei care lucreaza la Bayern in continuare. Din punctul… Citeste mai mult

florins
florins
7 May 2014 9:24

darkmac: Camarade, sunt perfect de acord cu tine! Fiecare tara(fiecare fotbal, daca vrei) cu “sfintii” lui, nu cred ca fotbalul german poate fi amestecat la mixer cu cel spaniol (de ex nu sunt sigur ca Tiago Alcantara ar putea fi salvatorul lui Bayern, pe termen lung, desi imi place jucatorul). Si eu am apreciat rezultatele lui Guardiola la Barcelona, dar am realizat repede, in toamna, ca el schimba in rau stilul de joc al lui Bayern. Continui sa cred ca rezultatele lui de la Barcelona li se datoreaza jucatorilor de exceptie de acolo, fiindca rareori se intampla ca finalistii Balonului de Aur sa fie, intr-un an de la aceeasi ecipa. Cand nu ai asa ceva la dispozitie, musai trebuie sa iti arati genialitatea cu ce ai la dispozitie si Pep nu a reusit asta la Bayern, in acest an (nici macar la Barcelona, cand acei jucatori incepusera sa se erodeze). Vom mai comenta subiectul, acum as mai mentiona ca nu prea imi convine ca de cate ori vorbim despre Bayernul lui Guardiola, trebuie/suntem tentati sa pomenim si de Barcelona. Asta… Citeste mai mult

darkmac
Admin
6 May 2014 20:07

Articol care merită citit, e interesant dar este total pe lângă realitate. Articol bazat pe presupuneri, articol în care autorul nici nu vrea un dialog, că vezi Doamne îi insulta inteligenţa alte păreri. Fără nici un pic de reticenţă pot spune, cum de altfel spune şi autorul, un articol scris de un pasionat de ….Guardiola, automat subiectiv… Automat de ne luat în considerare, mai ales ca.. spre surprinderea mea care il consideram pe Niculescu un bun “intelegator” in ale fotbalului, nu se refera deloc la echipa, deloc la Bayern…totul este despre Guardiola. TOTUL se pare ca s-a intamplat datorita lui… totul ce a fost pozitiv…tot ce nu a fost pozitiv…. e vina… cui ??? E mare realizare ca a castigat Bundesliga? Sincer ??? Sper ca este o gluma, o ironie pe care eu nu am am reusit sa o inteleg. Intr-adevar , ceea ce este clar si a inceput si Andrei sa vada , este ceea ce unii care nu sunt prea orbiti de subiectivitatea data de pasiunea pentru un antrenor, au vazut de mult. Guardiola este un super antrenor… Citeste mai mult

Subscribe via Email

Introdu adresa de e-mail pentru a primi notificare pentru orice postare noua adaugata pe site

Urmareste-ne pe Facebook
Parteneri
Help us run this site…
35
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x