18 May 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Avancronica meciului FC Bayern – Manchester United | UCL, etapa 1

Marea sărbătoare a fotbalului european este pe cale să înceapă odată cu prima partidă a stagiunii grupelor din noua ediție a UEFA Champions League. Într-un meci așteptat cu sufletul la gură, FC Bayern München îi va primi pe campionii record ai fotbalului englez, Manchester United, miercuri seara, cu startul la ora 22:00. Toate privirile pasionaților de fotbal vor fi ațintite asupra acestui duel spectaculos, iar fanii vor putea urmări întreaga acțiune pe posturile TV Digi Sport 1, Orange Sport și Prima Sport 1.

Pentru FC Bayern München, confruntarea cu Manchester United reprezintă o ocazie unică de a începe cu dreptul campania în Liga Campionilor. Echipa bavareză a demonstrat de-a lungul timpului că stagiul grupelor este un teren pe care se simt ca acasă. În sezonul trecut, Bayern München a încheiat faza grupelor cu șase victorii din șase meciuri, un adevărat record, după ce a mai reușit acest lucru de două ori în trecut. Nicio altă echipă nu a reușit să atingă această performanță de atâtea ori. Astfel, Bayern se află în postura de favorit, iar suporterii așteaptă cu nerăbdare să vadă dacă echipa lor poate menține această tradiție impresionantă și în acest nou sezon al Ligii Campionilor.

În ciuda presiunii și a așteptărilor, Manchester United nu va face pasul înapoi. Cu o istorie bogată în competiție și un palmares impresionant, echipa engleză va dori să dovedească că poate să se ridice la înălțimea reputației sale. Într-un duel dintre două echipe cu tradiție și pasiune pentru fotbal, nu există nicio îndoială că meciul de miercuri seară va fi unul de neratat.

În această bătălie pentru suprematie europeană, fanii vor aștepta cu sufletul la gură să vadă care dintre cele două echipe va reuși să obțină cele trei puncte vitale în cursa pentru calificarea din grupă. Cu siguranță, acest meci va oferi momente de neuitat și va stabili tonul pentru restul stagiunii de UEFA Champions League. 

  • Trebuie să ne întoarcem cu șase ani în urmă pentru ultima înfrângere a lui Bayern la această etapă a competiției, o înfrângere cu scorul de 3-0 împotriva lui Paris Saint-Germain în septembrie 2017. În plus, campionii Germaniei au marcat cel puțin o dată în ultimele 40 de meciuri din grupele Ligii Campionilor pe teren propriu. Nu mai puțin de 12 ani au trecut de la ultima dată când suporterii de la Allianz Arena nu au putut să sărbătorească un gol al echipei lor, în timpul unei înfrângeri cu 2-0 în fața lui Bordeaux în noiembrie 2009.

 

  • Bavarezii știu cu siguranță cum să înceapă bine o campanie, având 19 victorii consecutive în ultimele meciuri de deschidere în UCL – un record de departe și, de asemenea, un semn foarte bun, deoarece de la începutul acestei serii cu o victorie de 2-1 împotriva lui Celtic în sezonul 2003/04, FC Bayern a ajuns întotdeauna cel puțin în optimi. Bayern a înscris 47 de goluri în acele 19 meciuri și a primit doar două goluri, iar în ultimele 10 meciuri au o diferență de goluri și mai impresionantă de 29-0.

 

  • Din cele 11 întâlniri competitive până acum – toate în Liga Campionilor – Bayern conduce cu patru victorii față de cele două ale lui Manchester United (s-au mai înregistrat cinci remize). Doar împotriva lui FC Barcelona (cinci înfrângeri) englezii au înregistrat mai multe înfrângeri în competiție. Bavarezii nu au pierdut niciodată în fața lui United pe teren propriu (3 victorii și 2 remize). Din nou, doar împotriva Barcelonei bavarezii au găzduit mai multe meciuri în UCL fără să piardă vreodată. Cu toate acestea, nu a existat niciodată un câștigător în întâlnirile din faza grupelor între aceste două echipe – ceva ce Thomas Tuchel și echipa sa speră să remedieze miercuri.

 

  • Thomas Müller își propune să atingă o sută de victorii în Liga Campionilor! Bavarezulse află în prezent la 99 de victorii în 142 de apariții. Dacă el și echipa sa înving pe United miercuri, la 34 de ani, va deveni al treilea jucător din istorie care depășește pragul de 100 de victorii în competiție, alăturându-se lui Cristiano Ronaldo (115) și Iker Casillas (101).

  • Bayern participă în Liga Campionilor pentru al 16-lea an consecutiv și a disputat 282 de meciuri în competiție. Doar Real Madrid a jucat mai multe (304). Este cea de-a 27-a apariție a clubului în competiție în general, o cifră depășită doar de Real și Barcelona, cu 28 de participări. Între timp, Manchester United este implicată pentru a 25-a oară, cel mai mare număr pentru o echipă din Premier League.

 

Declarațiile lui Thomas Tuchel înainte de meci

 

Tuchel despre Manchester United:
“Rezultatele lor până acum nu spun prea mult despre ei. Nu poți fi niciodată sigur într-un meci împotriva lui United. Când crezi că ai controlul, ei pot să se retragă și să se bazeze pe jocul lor de tranziție extraordinar, cu Bruno Fernandes, Marcus Rashford și acum Rasmus Højlund în atac. Nu ne putem lăsa niciodată garda jos. United este întotdeauna periculoasă, au multă calitate individuală.”

Tuchel despre meciul FC Bayern – Manchester United:
“Bayern contra lui United este un meci mare. Sunt două cluburi mari din Europa. Este un meci important și nu vrem să îl subestimăm. Vrem să trăim această rivalitate fotbalistică și să-i avem alături pe fanii noștri. În 1999, Bayern a avut un număr incredibil de șanse de a face 2-0. Apoi, egalarea a venit din senin. A fost un meci foarte special. Mulți fani nu vor uita niciodată acel meci. Uneori, aceste experiențe trezesc în tine o foame specială de a câștiga Liga Campionilor doi ani mai târziu.”

Tuchel despre alcătuirea echipei:
“Avem un lot restrâns, în special pe anumite posturi. Dar există și decizii dificile de luat. De acum încolo, mergem fără oprire către pauza de iarnă. Avem nevoie de toți jucătorii din lot să aibă o mentalitate puternică. Niciun jucător nu are scris în contract timpul său de joc. Toți dau totul pentru a juca.”

Tuchel despre Musiala/Müller:
“Jamal Musiala este pregătit să înceapă. Poate juca între 60 și 75 de minute. Nu s-a decis încă dacă va începe mâine. Poate juca și alături de Thomas Müller.”

Tuchel despre Liga Campionilor:
“Este una dintre cele mai dificile competiții pe care poți să le joci, dar și cea mai frumoasă. Este altceva. Este un privilegiu pentru mine să fiu implicat în ea în mod regulat. Presiunea este deosebit de plăcută în Liga Campionilor. Este întotdeauna o provocare, inclusiv în faza grupelor. Începem cu un meci absolut de top mâine, dar grupa va rămâne complicată și trebuie să ne concentrăm până la sfârșit. Vrem să dăm totul în fiecare competiție pentru a rămâne în ea cât mai mult posibil.”

Tuchel despre efectivul echipei:
“Joshua Kimmich s-a antrenat bine astăzi. Kingsley Coman va fi în lot mâine. Este încă prea devreme pentru Raphaël Guerreiro. A făcut doar o sesiune și jumătate până acum, dar este pe un drum foarte bun. Cred că mai este un loc disponibil în lot mâine.”

Tuchel despre fotbalul englez:
“În fotbalul englez există întotdeauna multe discuții, mai ales la televizor, mulți comentatori sunt foști jucători de la United. Apoi, la United, există încă moștenirea lui Sir Alex Ferguson, ceea ce adaugă presiune. Cluburi precum Bayern sau United vor să se ridice la nivelul succeselor trecute. Mici probleme fac și mai mult zgomot la aceste cluburi mari. Ca antrenor, vrei să dezvolți o mentalitate câștigătoare. United nu are rezultatele cele mai bune în acest moment, dar este un club cu o mentalitate specială. Nu îi vom subestima.”

Lasă un răspuns

3 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
3
0
Posteaza un comentariux