29 March 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Avancronica FC Bayern – VfL Wolfsburg

Debutul bavarezilor în noua stagiune de Bundesliga a fost unul fantastic, după ce aceștia s-au impus categoric împotriva deținătoarei trofeului Europa League, Eintracht Frankfurt, cu scorul de 1-6. În urma performanțelor solide ale lui Bayern din primele două meciuri, așteptările fanilor se îndreaptă acum către meciul din această duminică, atunci când campioana Germaniei o va înfrunta pe VfL Wolfsburg începând cu ora 18:30, în primul meci disputat pe Allianz Arena din acest nou sezon.

 

  • Bayern nu a pierdut niciunul dintre cele 25 de meciuri de acasă din Bundesliga împotriva lui Wolfsburg (23 victorii, 2 egaluri). Nicio altă echipă nu a jucat împotriva unui adversar atât de des pe propriul teren fără să piardă vreodată în istoria Bundesligii. În total, Bayern a câștigat 39 din cele 50 de întâlniri din campionat cu VfL, alături de șapte egaluri și patru înfrângeri.

  • După victoria din weekend-ul trecut cu Eintracht Frankfurt, Bayern și-a extins seria de meciuri de deschidere câștigate. Ultima dată când Bayern a pierdut puncte în primul meci acasă a fost într-o remiză cu Hertha Berlin (2-2) în sezonul 2019/20. 

 

  • Bayern a marcat în fiecare dintre ultimele 28 de întâlniri din Bundesliga cu Wolfsburg (80 de goluri în total). Aceasta este cea mai lungă serie de goluri a bavarezilor împotriva unei echipe din istoria lor din Bundesliga.

  • Bayern (276) și Wolfsburg (260) au completat cele mai multe sprinturi dintre toate echipele în prima etapă a noului sezon. Sadio Mané a înregistrat 39 de sprinturi, stabilind un record în Bundesliga.

  • Thomas Müller ar putea face a 417-a apariție în Bundesliga pentru campionii record ai Germaniei duminică, ceea ce l-ar face să obțină locul doi în clasamentul all-time în ceea ce privește numărul de meciuri jucate. Doar omonimul său Gerd (472) a jucat mai multe jocuri în campionatul german.

  • Wolfsburg a fost neînvinsă în primele două meciuri de Bundesliga ale sezonului în fiecare din ultimii 4 ani. De asemenea, Lupii nu au pierdut primul meci din deplasare al sezonului de 7 ani (5 victorii și 2 egaluri), ultima înfrângere de acest tip a fost chiar împotriva lui Bayern în sezonul 2014/15.

 

Declarațiile lui Julian Nagelsmann înainte de meci

Ca antrenor, atunci când schimbi ceva, sunt două lucruri de luat în considerare – managementul performanței și al volumului de muncă. În prezent, nu este nevoie de niciunul dintre aceste puncte. Nu există niciun motiv să schimbi ceva.

despre Sané: Desigur că nu este mulțumit că nu începe. Dar, la fel ca în cazul lui Matthijs, concurenții săi se descurcă foarte bine. Jamal se descurcă grozav. Leroy nu este cineva care să fie jignit de asta. Întotdeauna ai nevoie de jucători de pe  bancă care pot să facă diferența.

despre duoul Upamecano-Lucas: Amândoi sunt foarte concentrați și nu fac greșeli. Au răbdare cu mingea și au o calitate mai bună la pase. Un mare plus pentru Upa este că s-a întors din vacanță într-o formă foarte bună. Ambii performează foarte bine în prezent.

despre Goretzka: Acum aleargă, va dura ceva timp până se va întoarce la antrenamentul echipei. Primește tot timpul de care are nevoie de la mine. Desigur, mi-ar plăcea să se întoarcă mâine. Genunchiul lui nu reacționează deloc, recuperarea este ceva mai pozitivă decât ne așteptam.

despre dacă se așteaptă ca Wolfsburg să apere adânc: Este relativ normal împotriva lui Bayern. Săptămâna aceasta ne-am antrenat cum este când un adversar apără mai adânc. Vom lucra pentru a provoca decalaje prin structură împotriva adversarilor care se așează adânc.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

1 Comment
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
1
0
Posteaza un comentariux