Avancronica Eintracht Frankfurt – FC Bayern

Al 60-lea sezon de Bundesliga este gata să înceapă cu meciul de deschidere dintre Eintracht Frankfurt și FC Bayern, care va avea loc vineri seara, începând cu ora 21:30. Campionii en-titre sunt obișnuiți să se afle în această postură, și cu siguranță sunt pregătiți să înfrunte provocările acestui nou sezon.

  • Meciul oficial de deschidere care implică campionii în exercițiu se desfășoară în Bundesliga încă din sezonul 2002/03 – iar deținătorii trofeului au un palmares impresionant. În 20 de meciuri de deschidere, campionii au câștigat de 15 ori, iar celelalte meciuri s-au terminat cu rezultate de egalitate.

 

 

  • În orice caz, lui Bayern îi place prima etapă a Bundesligii. Ultima dată când campionii record ai Germaniei au pierdut un meci în prima etapă de Bundesliga, a fost în sezonul 2011/12, când au pierdut pe teren propriu cu 1-0 în fața Borussiei Monchengladbach (de atunci, bavarezii au adunat 8 victorii și 2 egaluri în primul meci din fiecare sezon). Bayern a mai avut o serie similară de meciuri, în perioada 1986-1996, atunci când echipa a avut 11 meciuri fără înfrângere (8 victorii și 3 egaluri). De asemenea, Bayern a marcat primul gol al unei noi campanii din Bundesliga de 16 ori, de mai multe ori decât oricare altă echipă.

 

  • Aceasta va fi cea de-a 103-a întâlnire dintre Bayern și Eintracht Frankfurt în eșalonul de fotbal de top al Germaniei. FCB a câștigat peste jumătate dintre ele (56), Frankfurt câștigând 24 și 22 terminându-se la egalitate. Bavarezii au triumfat în 18 dintre vizitele lor la Frankfurt – cele mai multe înfrângeri acasă pe care Hessienii le-au suferit împotriva unui club din fotbalul profesionist. Cu toate acestea, recordul în ultimele trei sezoane este egal, cele două echipe înregistrând câte trei victorii în cele șase întâlniri.

 

  • Legenda vie a lui Bayern, Thomas Muller, ar putea avea a 416-a apariție în Bundesliga împotriva lui Frankfurt, ceea ce l-ar aduce la egalitate cu Hans-Georg Schwarzenbeck. Singurul jucător de câmp care a reprezentat Bayern în mai multe meciuri din Bundesliga este Gerd Muller.

 

  • Având în vedere că nu a reușit să câștige niciunul din ultimele trei meciuri ale campaniei trecute (două egaluri și o înfrângere) – cea mai lungă serie de meciuri fără victorie din Bundesliga din noiembrie 2018, Bayern este determinată să înceapă în forță acest sezon. De asemenea, pentru Frankfurt dorința de câștig este și mai mare, pentru că Vulturii sunnt fără victorie în ultimele 8 meciuri din campionat.

 

Declarațiile lui Julian Nagelsmann înainte de meci

despre Manuel Neuer: Se descurcă mai bine. Nu se va antrena astăzi, dar va zbura la Frankfurt cu personalul ca un fel de precauție. Va fi acolo la întâlnirea echipei de mâine. Dacă starea lui continuă să se îmbunătățească, poate juca mâine. Presupun că o va face.

Să joci la Frankfurt nu este niciodată ușor. Am câștigat acolo anul trecut și ar fi trebuit să câștigăm și meciul de acasă pentru că am fost net superiori. Stadionul va fi entuziasmat, mai ales după victoria în Europa League. Fanii lor sunt euforici.

despre Mathys Tel: Noi îi spunem Mats, asta și-a dorit și el. Face o impresie bună, are un dribling foarte bun și o finalizare bună. Este un talent de top și are multă încredere în antrenament. Are mult potențial. Este eligibil să joace pentru noi acum.

despre de Ligt: Matthijs este un jucător incredibil de important pentru noi. Oferă indicații multe pe teren și încearcă să susțină pe toată lumea. Întotdeauna cred că un jucător nou are nevoie de timp pentru a se obișnui cu lucrurile. Matthijs va fi un jucător foarte important, e candidat pentru XI-ul de mâine.

 

 

Distribuie pe:

Leave a Reply Cancel reply