Kahn îi ia locul lui Rummenigge!

Karl-Heinz Rummenigge, legenda fotbalului german şi a clubului Bayern Munchen, părăseşte funcţia de preşedinte al consiliului director al grupării bavareze cu 6 luni înaintea datei prevăzute, iar postul va fi ocupat de acum înainte de fostul mare portar Oliver Kahn, a anunţat campioana Germaniei, pe site-ul oficial.

Schimbare la Bayern Munchen: iese Rummenigge, intră Kahn

Rummenigge, dublu câştigător al “Balonului de Aur”, anunţase că va ceda fotoliul de preşedinte pe data de 31 decembrie, dar a decis să o facă în cel mai scurt timp pentru ca succesorul său desemnat, Oliver Kahn, să poată fi la conducere chiar de la debutul noului sezon competiţional.

“O eră de succes imens se apropie de final la FC Bayern. La solicitarea sa şi după consultarea cu preşedintele şi şeful Consiliului de Supraveghere Herbert Hainer şi cu Consiliul de Supraveghere, Karl-Heinz Rummenigge se va retrage din funcţia de CEO al FC Bayern cu efect din data de 30 iunie 2021”, se arată pe site-ul grupării bavareze.

Karl-Heinz Rummenigge era preşedintele consiliului director de la Bayern din 2002

Preşedintele consiliului director, care supraveghează compania FC Bayern Munchen AG, responsabilă de structura profesionistă, este factorul de decizie al clubului. Acesta lucrează cu preşedintele FC Bayern, club cu statut de asociaţie, care este Herbert Hainer, succesorul lui Uli Honess.

Oliver Kahn, fostul mare portar al lui Bayern Munchen şi al echipei naţionale a Germaniei, continuă tradiţia de la “Rekordmeister”, ai cărei conducători sunt foşti jucători. Oliver Kahn face parte din Consiliul de Administraţie al lui Bayern din ianuarie 2020.

Rummenigge a fost numit preşedinte al consiliului director al echipei profesioniste în 2002, după ce fusese vicepreşedinte al clubului.

Timp de două decenii la conducere, clubul bavarez a traversat cea mai prolifică perioadă din istorie, cu două trofee ale Ligii Campionilor (2013, 2020) şi 14 titluri de campioană a Germaniei, dintre care ultimele nouă consecutiv.

sursa: digisport.ro

2 thoughts on “Kahn îi ia locul lui Rummenigge!”

  1. Karl-Heinz Rummenigge este motivul principal pentru care am devenit fan-ul lui Bayern si al Nationalei Germaniei. Ma bucura faptul ca a performat atat ca jucator, dar si ca conducator al echipei favorite. Imi doresc, din pozitia pe care o va avea la UEFA, sa lupte pentru un echilibru in aceasta industrie care a devenit fotbalul.
    Si ii doresc lui Kahn sa conduca echipa cu acelasi succes precum a facut-o Kalle.

    1. Si eu la fel, este jucatorul datorita caruia m-am atasat de fotbal, de Bayern si de Germania. Ma bucur ca am fost inspirat ca si copil 🙂
      Pentru Kalle sunt fericit ca a ramas implicat in fenomen dupa ce s-a retras si a facut treaba excelenta la Bayern in conducere, clubul este foarte sanatos dpdv financiar iar Bayern a ajuns un brand puternic fara sa se cheltuiasca sume exorbitante ca la altii. Sper sa faca si in continuare treaba buna la UEFA pentru ca este un tip inteligent.

Leave a Reply