Site icon FC Bayern Romania

Avancronica RB Leipzig – FC Bayern

Poate cel mai interesant meci al etapei este cel dintre Leipzig și Bayern, ocupantele primelor două locuri din campionatul german. Se vor duela începând cu orele 19:30 pe Red Bull Arena, iar liderul Bayern pornește favorit. Ultimele 3 întâlniri s-au încheiat la egalitate, iar momentan doar 4 puncte le despart pe cele două.

RB Leipzig ocupă locul secund și putem spune că încă are șanse la titlu, având în vedere că este la 4 puncte distanță de adversarul acestui meci, liderul Bayern. 4 din ultimele 5 întâlniri s-au terminat la egalitate, așa că Leipzig poate produce surpriză pentru a se apropia la doar un punct de primul loc.

Golaverajul 48:21 arată foarte bine pentru o formație din Bundesliga, unul dintre cele mai puternice campionate din lume. Leipzig deține cea mai bună defensivă și un atac pe măsură. Forța ofensivei gazdelor se bazează pe 3 jucători, fiecare cu câte 6 goluri marcate până acum: Nkunku, Forsberg și Sabiter. Poulsen face și el un sezon bun cu 5 reușite până acum și 4 pase de gol.

Moralul echipei este puțin zdruncinat după ce a fost eliminată de Liverpool din optimile Ligii Campionilor. Englezii au învins cu 2:0 la general. În cele mai recente partide din Bundesliga a remizat acasă cu Frankfurt și a învins-o pe Bielefeld în deplasare.

FC Bayern  este pe primul loc în acest moment și în cazul unei victorii își poate mari avansul față de Leizpig la 7 puncte. Astfel, șansele pentru al 31-lea titlu din palmaresul clubului ar crește considerabil.

Echipa merge excelent și moralul jucătorilor este la cote maxime. Are o serie de 4 victorii în Bundesliga și a trecut de Lazio în optimile Ligii Campionilor cu 2 victorii destul de clare, 4:1 și 2:1.

Golaverajul 78:35 arată furia ofensivei oaspeților, reprezentată de golgheterul campionatului Lewandowski, care a ajuns la 35 de reușite în acest sezon. Acesta a marcat aproape cât totalul golurilor înscrise de Bielefeld și Schalke la un loc. Forma sa este atât de incredibilă încât a marcat cel puțin un gol în ultimele 10 meciuri oficiale, fie că vorbim despre Bundesliga, Liga Campionilor sau Cupa Mondială. Müller și Gnabry completează atacul nebun al lui Bayern, fiecare cu câte 10, respectiv 9 reușite în acest sezon.

Din păcate pentru oaspeți, Lewandowski s-a accidentat și va lipsi în acest derby extrem de important. Pe lângă acesta vor mai lipsi Boateng, Costa, Davies, Hoffman, Tillman și Tolisso.

Echipe probabile:

RB Leipzig: Gulacsi – Klostermann, Upamecano, Orban – Mukiele, Adams, Sabitzer, Haidara – Nkunku, Sorloth, Olmo

FC Bayern: Neuer – Hernandez, Alaba, Süle, Pavard – Sané, Kimmich, Müller, Goretzka, Coman – Gnabry

sursa: pariurix.com

Exit mobile version