25 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Borussia Dortmund – FC Bayern 3-2


In derby-ul campionatului german, in etapa a 11-a, Bayern a pierdut la Dortmund, cu scorul de 3-2, dupa un meci spectaculos, cu rasturnari de scor. Golurile au fost marcate de Reus (2) si Alcacer, respectiv Lewandowski (2). Jucatorul meciului: Marco Reus. A fost un test de maturitate sau de ”caracter”, cum scria un ziarist german, pentru Kovac, test pe care croatul l-a pierdut. Dupa o prima repriza foarte buna, scor 1-0 pentru Bayern, suturi (pe poarta) 6-1 (2-1) pentru bavarezi, care au controlat meciul destul de clar, in a doua repriza situatia s-a schimbat radical. A fost 3-1 pentru Dortmund iar raportul suturilor (pe poarta) a fost de 10-3 (4-1) tot pentru Dortmund. Se spune ca un antrenor bun se vede la pauza sau la schimbari. Kovac a aratat ca nu stie sa gestioneze nici situatia la pauza si nici schimbarile facute nu au adus nimic bun pe teren. Daca jucatorii au aratat multa determinare si hotarare in prima repriza, pe parcurs s-au stins incet-incet, fara sa mai ameninte poarta adversa. Gazdele, care au jucat in majoritatea timpului numai pe contraatac, i-au depasit net pe bavarezi, atat la viteza cat si la felul cum gandesc fazele in regim de viteza. Si nu e de mirare, daca ne gandim ca jucatorii lui Dortmund au o medie cu aproximativ 5 ani mai mica decat bavarezii. Astfel, evident ca jucatorii de peste 30 de ani ai lui Bayern au terminat benzina spre finalul meciului si nu au mai gandit limpede fazele meciului.
Ultimul meci dintre Bayern si Dortmund, 6-0, in martie 2018, e deja istorie!
Dupa acest meci, criza la Bayern se adanceste iar distanta dintre liderul clasamentului, Borussia Dortmund si Bayern (locul 3) a crescut la 7 puncte!

Notele de la TZ: Neuer 3 – Kimmich 3, Hummels 5 (Süle 65.min), Boateng 3, Alaba 4 – Martinez 3 – Gnabry 2 (Sanches 74.min) Goretzka 3, Müller 4 (Wagner 82.min) , Ribery 3 – Lewandowski 2.

Statistica de la Soccer 24:
Posesia mingii: 42%-58%
Suturi (pe poarta): 11-10 (5-3)
Ofsaiduri: 1-5
Mingi salvate de portari: 1-2
Cornere: 0-6
Faulturi: 4-8
Cartonase galbene: 3-3

Cele mai importante momente ale meciului:
9 – Hummels, greoi, pierde mingea in poz. de ultim aparator, Reus scapa singur cu Neuer dar trage slab si prinde portarul. Ocazie uriasa!
10 – Lewandowski, cade in careu, fiind impiedicat de un adversar. Nu se da penalty, desi se putea da.
14 – Neuer prinde din picioarele lui Sancho.
16 – Ribery trage din vole din interiorul careului la circa 2 m de poarta lui Hitz.
22 – Witsel respinge o minge cu piciorul care-i ricoseaza in mana dar nu se acorda penalty, desi se putea acorda.
22 – Ribery suteaza slab din careu lateral stanga avand un jucator in fata.
25 – Gnabry centreaza perfect pentru Lewandowski in careu si acesta nu rateaza cu capul: 0-1!
33 – Ribery trage in portar din pozitie buna, lateral stanga, din careu.
48 – Reus scapa singur cu Neuer, Manu ezitant il agata pe jucatorul gazda si se dicteaza penalty! Reus nu rateaza din penalty: 1-1!
52 – Lewandowski marcheaza cu capul din 2 m dintr-o faza lucrata de coechipieri pe linia de fund: 1-2!
58 – Kimmich respinge din apropierea liniei portii mingea sutata de Reus, lasat singur la 5 m de poarta de fundasii bavarezi. Ocazie uriasa!
60 – Lewandowski inscrie dupa o super combinatie dar golul e anulat corect pentru ofsaid.
61 – Hummels gafeaza iar la mijlocul terenului, gazdele scapa pe contraatac dar Boateng salveaza din fata portii. Ocazie uriasa!
64 – Aschraf il doboara pe Goretzka care ii paseaza in centru lui Reus care trage peste poarta.
66 – Reus suteaza din prima impecabil din unghi de la circa 14 m langa bara: 2-2!
72 – Alcacer pleaca de la limita ofsaidului (dupa ce Ribery pierde usor o minge in terenul advers) si nu rateaza singur cu Neuer: 3-2!
74 – Muller trage de la circa 16 m putin peste poarta lui Hitz.
77 – mingea trece milimetric pe langa bara respinsa cu capul de un jucator gazda la o lovitura libera executata de Kimmich. Ocazie uriasa!
80 – fault evident la limita careului gazda facut la Martinez (care ulterior a schiopatat mai multe minute) dar arbitrul nu acorda fault.
94 – Lewandowski inscrie cu calcaiul dar din pozitie (la limita) de ofsaid.

Lasă un răspuns

33 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
33
0
Posteaza un comentariux