Site icon FC Bayern Romania

Începe aventura în Champions League ! Primul obstacol: FK Rostov

Cea mai prestigioasă competiție intercluburi, UEFA Champions League își deschide porțile pentru un nou sezon, iar primele partide vor avea loc în faza grupelor. După cum bine știm, FC Bayern Munchen a fost repartizată în grupa D alături de Atletico Madrid, PSV Eindhoven și FK Rostov.

Prima partidă va avea loc pe Allianz Arena, marți 13 septembrie ora 21:45, contra rușilor de la Rostov. Aceștia se află pentru prima dată în cei 86 de ani de existență în Champions League. Rostov este un club fondat  în 1930, care din 1992, odată cu debutul oficial al Russian Premier League, a oscilat între primele două divizii naționale. Cel mai recent a revenit în 2009, iar de atunci au venit și performanțele.

Mai întâi, în sezonul 2014/2015 au fost aproape de accederea în grupele Europa League, fiind învinși de Trabzonspor în play-off. Dar cel mai bun sezon al lor a fost chiar precedentul în competiția internă, acolo unde au terminat pe doi. Au trebuit să treacă de două tururi preliminare, unde au eliminat formații cu nume, precum Anderlecht (turul 3) sau Ajax Amsterdam (Play-off).

Per total, cei de la Rostov formează un lot omogen și nu sunt deloc o formație ușor de învins. Cum a spus și Carlo Ancelotti la conferința de dinaintea partidei, au mulți jucători cu experiență trecuți de vârsta de 30 de ani. În plus, recent s-a transferat și românul Andrei Prepeliță, care va fi, cel mai probabil, și titular în confruntarea de mâine seară.

În ceea ce privește Bayern Munchen, noutățile sunt că Robben și Boateng au revenit la antrenamente, dar nu vor face parte din lotul pentru disputa cu Rostov. În aceeași situație se află și Kingsley Coman, care se pregătește intens pentru confruntarea de sâmbătă din Bundesliga, contra lui Ingolstadt.

De asemenea, Carlo a spus că Renato Sanches, Douglas Costa și Joshua Kimmich pot fi titulari. Rămâne de văzut care vor fi deciziile finale ale tehnicianului italian.

Bayern Munchen vs FK Rostov este transmisă în România pe postul Dolce Sport 4.

Exit mobile version