19 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

FC Bayern – Hamburg 5:0

In fata a 75.000 de spectatori, Bayern a deschis balul Bundesligii printr-o victorie la scor, asa cum ne-a obisnuit in meciurile cu Hamburg! De data asta a fost 5:0, un adevarat turbo-start de campionat! Daca in prima repriza echipa a jucat destul de neconvingator, in repriza a doua s-a facut diferenta. Guardiola probabil ca i-a certat pe jucatori, l-a mutat pe Douglas Costa de pe partea stanga pe dreapta, Müller si-a adus aminte cine e iar Robben, destul de apatic azi, a fost inlocuit. Sa nu-i uitam pe Vidal si Lewandoski si ei foarte buni. Golurile, unul mai frumos ca altul, au fost marcate de Benatia (27.), Lewandowski (53.), Müller 69. si 73.) si Costa (87.). Insa nu trebuie sa ne entuziasmam prea tare pentru ca adversara de azi, Hamburg, a jucat foarte defensiv si a aratat la fel de modesta ca si anul trecut.

Dupa aceasta victorie la scor, Bayern s-ar putea instala pe primul loc al clasamentului inca din prima etapa, dar sa asteptam si celelalte rezultate.

Notele de la TZ: Neuer 3 – Lahm 3 (72. Thiago), Benatia 2, Boateng 3, Alaba 3 – Xabi Alonso 4 (56. Rafinha 3) – Robben 3 (65. Götze), Vidal 2 – Müller 1, Lewandowski 2, Costa 1

Statistica de pe fcbayern.de:

Posesia mingii: 77%-23%

Suturi (pe poarta): 23-5 (9-1)

Faulturi: 10-12

Cartonase galbene: 2-2

Cele mai multe dueluri castigate: Benatia – 83%, Lahm – 80%

Cel mai faultat: Vidal – 4

Cele mai multe atingeri de minge: Vidal – 139

51 thoughts on “FC Bayern – Hamburg 5:0

  1. @fcdm3:

    – N-am mai intrat pe adresa de mail de ani de zile,prima era gerardfilip76@yahoo.com,apoi gerifilip88@yahoo.com,apoi gerardfilip88@yahoo.com,mai multi prieteni mi-au spus ca mi-au trimis mail dar nici una din adrese nu corespunde,sincer ai mei sunt cu adrese de mail,cu facebook,eu am ramas fidel telefonului mobil pe care-l inrosesc zilnic,insa promit ca la sfarsitul saptamanii viitoare ma voi ocupa de acest lucru si-ti voi spune adresa functionala.

  2. salut prieteni,am lipsit o vreme din cauza admiterii de la facultate.
    Douglas Costa merita toti banii,a aratat-o din nou.
    Mia San Mia!

  3. Echipa de start a lui Bayern in meciul cu Hoffe: Neuer – Boateng, Benatia, Alaba – Lahm, Xabi, Vidal, Costa – Robben, Muller, Gotze.

  4. Xabi mai are un an de contract. Cred ca va merge la Sociedad, echipa care la format. Cu siguranta nu Bayern nu ii va propune o prelungire a contractului. 😉

  5. Guardiola si champions league partea a 2-a
    Daca am vazut in postarea mea de ieri cum stam cu atacul ,diferenta intre cei 3 antrenori fiind foarte mica , m-am gandit sa vedem cum am stat cu apararea in CL in ultimii 6 ani.
    Sa incepem cu perioada cuprinsa intre anii 2009-2011 cand antrenor a fost van Gaal.In aceasta perioada am disputat 21 de meciuri si am primit 24 de goluri rezultand 1,14 goluri pe meci.De mentionat ar fi ca apararea a fost formata din Philipp Lahm, Holger Badstuber,Daniel Van Buyten,Martín Demichelis sau Diego Contento iar portari au fost Jörg Butt si Thomas Kraft
    In cei 2 ani din perioada Jupp ,Bayern a disptat 26 de meciuri si a primit doar 22 de goluri mai exact 0,84 goluri pe meci!!!!. Un rol esential pentru aceasta performanta l-a avut cu siguranta jucatori ca Neuer,Boateng, Alaba ,Javi Martinez sau chiar Dante
    Revenind la era Guardiola mutarea lui Lahm in centrul apararii,folosirea lui Martinez ca fundas central,dar si neintegrarea in sitemul de joc a lui Dante ,cumpararea de jucatori mai mult decat modesti ca Juan Bernat ,Xabi Alonso a facut ca echipa sa primeasca 26 goluri si un raport de 1,08 goluri pe meci fiind foarte aproape de media lui van Gaal desi a avut la dispozitie jucatori mai valorosi.
    Scuza dupa esecul cu Barcelona cum ca nu a avut tot lotul la dispozitie nu tine poate decat in ceea ce-i priveste pe Robben si Ribery desi il aveam pe Gotze in schimb .Sa ne uitam la echipa de start care a avut jucatori adusi chiar de Guardiola:Xabi Alonso,Medhi Benatia,Thiago Alcántara,Juan Bernat iar jucatori ca Dante si Martinez au fost doar rezerve desi in urma cu 2 ani au jucat la acel 7-0 impotriva Barcelonei.
    Concluzia mea ar fi ca desi in privinta atacului nu prea avem ce comenta in schimb modul in care Guardiola organizeaza apararea lasa mult de dorit mai ales in fata echipelor puternice.

  6. @Adolf: 100%, Muller nu va pleca!
    Avand in vedere cat de des se accidenteaza Ribery si Robben, se doreste gasirea unor inlocuitori.
    Asa ca Guardiola mai cauta un mijlocas ofensiv pentru a-l inlocui si pe Ribery, tinand cont ca Douglas Costa il inlocuieste pe Robben.
    In legatura cu fundasul central, cred ca nu se cauta inca unul din urmatoarele considerente: ii avem pe Boateng si Benatia ca fundasi de baza iar Dante este rezerva. Apoi, mai este Badstuber, revenit dupa accidentare si in care se pun mari sperante. Nu stiu ce are de gand Guardiola cu Kirchhoff dar si cu Martinez, pe care se incapataneaza sa-l joace doar fundas central, desi acesta s-a descurcat excelent ca mijlocas defensiv. Doar daca este vandut in aceasta vara macar unul dintre: Dante (gafeurul sef al apararii), Kirchhoff sau Martinez, atunci cred se va mai aduce un alt fundas central.
    De Alonso nu scapam pentru ca este favoritul lui Guardiola.

  7. fcbm81: Cifrele bune ale lui Guardiola la jocurile lui Bayern din UCL sunt ajutate mult de meciurile in care echipa a reusit scorurile fluviu pe care le stim: cu Sahtior, cu Porto, cu Roma. Dintre cele 3, mie doar jocul si rezultatul cu Roma, din deplasare, mi s-au parut relevante.
    Eu cred ca posesia din era Jupp Heynckes reflecta foarte bine filozofia castigatoare: nu ai nevoie de posesie de 65 la suta, cand ai jucatori cu viteza de patrundere a lui Robben sau Ribery, dimpotriva. Acestor jucatori trebuie sa le “faci loc” in jumatatea adversa pentru a patrunde in viteza, ceea ce nu este posibil cand iti masezi adversarul in propriul careu. De aceea jocul din acea perioada mi se parea mai spectaculos. Cand ma gandesc cate ocazii avea Gomez chiar ca imi vine sa spun “o, tempora”!
    Pe de alta parte, Guardiola l-a ales bine pe Costa, pentru ca in jocul aglomerat din jumatatea adversa ai nevoie de oameni care sa treaca cu drblinguri pe metru patrat, iar noul brazilian al lui Bayern se pare ca poate face acest tip de joc. Clar este un castig pentru echipa acest Douglas Costa!

  8. @gery76, Lasa să cumpere, ca asa isi slabesc nationala. Isi distrug echipa nationala cu buna stiinta. Dar mai “grav” este ca ei nici la echipele de club nu o duc asa bine in Europa. Daca si sezonul asta se fac de ras iar Italia iese cu doua echipe din grupe, atunci o sa le ia la englezi un loc de Champions League. Oricum eu nu ii vad sa faca mare branza in Europa. Bine, ca nici pe Wolfsburg sau Gladbach din Germania, nu le vad bine. O sa duca Bayern greul, sa faca puncte si sa se imparta la toate. In fine, ma bucur ca nu mai e Schalke in Liga, ca prea facea Germania de ras. 🙂

  9. -Fotbalul englez efectiv a luat-o razna,au impresia ca orice jucator din lumea asta le este accesibil datorita banilor”fara numar”ce le vin din drepturile de televizare,sunt de-a dreptul lipsiti de bun simt.Clubul Bayern Munchen trebuie sa iasa public si sa declare ca jucatori precum Thomas Muller,Manuel Neuer,Philippe Lahm si David Alaba nu sunt de vanzare inddiferent de suma oferita,asa cum Barca nu va renunta in veci la Messi sau Iniesta,Suarez sau Neymar,asa cum face Manchester cu Rooney,odata si odata trebuie pus capat sfidarii de care dau dovada acesti englezi,carora bbanii le-au luat simtul ratiunii.

    -Bayern Munchen este un club prea mare pentru a trai din vanzare de jucatori,club bazat pe o strategie financiara extrem de sanatoasa si solida,ceea ce nu putem spune de majoritatea cluburilor din Anglia si Spania,aflate la cheremul unor seici vanitosi sau la cheremul unor oligarhi rusi si nici nu i-au foat sterse datoriile de sute de milioane de euro de de catre guvern de atatea ori cum s-a intamplar cu ”senzationalul”Real Madrid.

  10. Un fundas central nu ar fi pe lista, pfff. Pe Otamendi l-am pierdut, a semnat cu Manchester City. La fel si De Bruyne, conform zvonului ca ar semna cu Bayern din sezonul urmator, abureala. In seara asta semneaza tot cu Manchester City. Cat despre “plecari”, Dante si Alonso, Doamne ajuta! 🙂 Iar cu Lewandowski la Arsenal, mă bufneste rasul!!!

  11. @fcdm3: As fi foarteeeee dezamagit daca ar pleca Muller de la Bayern! Nici nu ma gandesc cum ar fi echipa fara el. Este tipul de jucator care poate inscrie din orice pozitie si cu orice parte a corpului. Si este jucatorul cu mentalitate adecvata pentru Bayern (ambitios, muncitor, tehnic, ai mai ales cu lipici la gol). Nu vad vreun jucator mai implicat decat el in acest moment.
    In ceea ce il priveste pe Rode, ma surprinde ca nu este jucat mai mult. Din punctul meu de vedere, il vad ca pe un excelent inlocuitor al lui Schweinsteiger atat la Bayern cat si la nationala Germaniei. De cate ori a intrat intr-un meci, fie din postura de titular sau rezerva, si-a facyt treaba cu succes. Mi-ar placea sa-l vad jucand mai mult.
    Referitor la celelalte zvonuri, nu ar fi o problema daca Dante ar pleca. Asa cum am mai spus aici, nu cred ca mai poate face fata unui meci de CL sau in meciurile cu echipe care isi bazeaza jocul pe contraatac. Pentru Hojbjerg ar fi bine sa mai fie imprumutat un an. In presezon nu mi s-a parut ca se poate integra in filozofia de joc a lui Guardiola, de aceea ar fi bine sa mearga la alta echipa pentru un an si sa joace constant.
    Alonso…. sper ca Milan sa-l doreasca suficient de mult 🙂 .
    Asa cum s-a mai spus aici, nu vad niciun interes pentru un jucator din compartimentul defensiv. Cred ca suntem cu totii de acord ca e nevoie de un fundas central de calitate, cu viteza de reactie dar si tehnic.
    Oricum ar fi, sa ne bucuram de fotbal si sa avem parte de cat mai multe rezultate ca cel din meciul cu Hamburg!

  12. Avand ceva timp liber m-am gandit sa fac o statistica a performantelor lui Guardiola in CL .Astfel in cei 2 ani de cand e antrenor ,Bayern a avut un total de 382 de suturi atat pe spatiul portii cat si in afara acesteia reusind sa inscrie nu mai putin de 57 goluri si primind doar 26.Daca facem un simplu calcul rezulta ca Bayern in perioada lui Guardiola eficienta in fata portii adverse a fost de 14,92 la suta.
    Probabil ca multi se gandesc ca si subsemnatul dealtfel, ca in era lui Guardiola se trage foarte putin la poarta insa nimic nu este adevarat.
    Dar hai sa vedem cum am stat pe vremea lui Jupp. In sezoanele 2011-2012 si 2012-2013 Bayern a avut un total de 378 de suturi atat pe spatiul portii cat si in afara acesteia cu doar 4 mai putine decat in era Guardiola reusind sa inscrie,ati ghicit exact 57 de goluri insa primind doar 22.De mentionat este faptul ca echipa lui Jupp a jucat 2 meciuri mai mult in CL decat Guardiola ,iar in privinta eficientei echipei ,aceasta fost foarte asemanatoare cu a lui Guardiola 15,07 la suta
    Dar daca tot m-am apucat de treaba hai sa vedem care a fost eficienta in era lui van Gaal cu mentiunea ca in cei 2 ani a jucat o finala CL insa sezonul urmator Bayern s-a oprit doar in optimi.In cei 2 ani cu van Gaal pe banca Bayern a avut 282 de suturi atat pe spatiul portii cat si in afara acesteia si a inscris de 40 ori si a primit 24 de goluri iar raportul suturi/gol a fost asemanator de 14,18 la suta.
    Raportat strict la eficienta suturilor pe spatiul portii avem urmatoarea situatie oarecum asemanatoare ,in era Guardiola avem 231 de suturi pe poarta si o eficienta de 24,67 la suta,in era Jupp avem 206 si 27,66 la suta iar in era van Gaal avem 144 suturi si o eficienta de 27,77.
    Interesant este faptul ca desi cifrele sunt asemanatoare in cazul posesiei balonului lucrurile stau altfel ,daca Guardiola are o medie pe cei 2 ani de 63 la suta ,van Gaal de 59,5 Jupp are “doar” 55 la suta. Concluzia ar fi ca desi Guardiola, van Gaal si Jupp au cifre oarecum asemanatoare diferenta intre cei 3 antrenori in lupta pentru trofeul CL a fast facuta de ingeniozitatea fiecaruia in meciurile eliminatorii din CL si mai putin sau chiar deloc de posesia balonului.
    O alta concluzie ar fi ca Bayern desi are mai multe suturi pe spatiul portii cu Guardiola antrenor cu 25 mai multe decat pe vremea lui Jupp ,numarul de goluri a fost acelasi si ma gandesc serios daca nu cumva Mandzukic era mai bun decat Lewandowski.

  13. Desi Rummenigge le transmisese celor de la Manchester Utd ca „Louis Van Gaal este foarte incapatanat dar Thomas Muller nu are pret” iata ca antrenorul olandez nu renunta! Iar ultima oferta oficiala pentru Muller este 85 mil. euro! „Exista jucatori care nu au pret. Numai daca ne-am fi pierdut toate simturile, am lasa jucatorul sa plece!” a declarat Rummenigge enervat de insistenta celor de la Man Utd. Iar DAILY MAIL pune si ea „paie pe foc” anuntand ca i se ofera lui Muller un salariu de 1,5 mil. euro/luna, adica 18 mil. euro/an!!!
    Iata ce a spus Thomas Muller, printre altele, intr-un interviu la postul TV SPORT 1:
    „E o adevarata nebunie ce sume se vehiculeaza in momentul de fata in fotbal! Iar eu nu sunt omul care sa valorez 100 mil. euro, sa fie clar! In meciul cu Dresden, un fan m-a intrebat printr-un megafon: „hei, omule de 100 mil. euro, cat valoreaza tricoul tau?” M-a apucat rasul!”
    – „Desi sunt oficial al 3-lea capitan al lui Bayern, asta nu schimba nimic pentru mine. Ma implic la fel de mult insa de la an, la an, responsabilitatea mea trebuie sa creasca. Pentru mine nu e important cine are banderola, o multime de jucatori pot da semnale corecte.”
    – „Nu e obligatoriu sa castigam UCL dar aste ne dorim. In sferturi sau semifinale, echipele sunt apropiate valoric iar noi suntem acolo, intre primele. Insa pentru a castiga ai nevoie de noroc si de cat mai putini jucatori accidentati.”

    Faptul ca pustii Green, Gaudino si Kurt au fost trimisi sa se antreneze la echipa a 2-a, nu face decat sa-l bucure pe Sebastian Rode (24), ale carui sanse sa mai prinda cate un meci la Bayern au crescut. In aceasta vara de Rode au intrebat Schalke, Wolfsburg si Tottenham, insa Guardiola a spus ca are nevoie de el.

    O veste buna: Holger Badstuber a inceput miercuri primele alergari usoare, dupa 4 luni de la ultima sa accidentare (ruptura musculara la coapsa)!

    Alaba a dat si el un interviu in BILD in care spunea, printre altele:
    “Bayern este a doua mea casa, am multe planuri aici si nu se pune problema sa plec” (apropos de plecarea lui Schweini si de interesul lui Real pentru el – n.m.);
    “Franck Ribery este un om incredibil de puternic mental si avem nevoie de el. Abia astept sa se intoarca!” (se preconizeaza in luna septembrie – n.m.)
    “Sper ca Guardiola sa-si prelungeasca angajamentul in continuare”

    Alte zvonuri despre jucatorii lui Bayern:
    Dante e dorit de Leverkusen, zice BILD. Asta dupe ce Roma si Galatasaray si-au aratat si ele interesul.
    Hojbjerg e dorit de Milan, zice SKY ITALIA
    Bilal Boutobba (francez, 16 ani, Marseille, mijlocas ofensiv) e considerat un mega-talent si e in vizorul lui Bayern, spune FUSSBALLTRANSFERS.COM
    Willian (brazilian, 27 ani, Chelsea, mijlocas ofensiv, 30 mil. euro cota de piata) e si el pe lista lui Bayern, zice SPORT BILD
    Lewandowski e dorit de Arsenal, pentru care ofera 71 mil. euro!!! Zice DAILY MAIL.
    Alonso e dorit de Milan, zice TUTTOSPORT.

  14. E cam “groasa” treaba cu Muller la United. Van Gaal ia luat luat numarul 9 lui Depay, are 7 acum. E clar ca va veni un atancat de clasa. Ca nu-i lua Van Gaal numarul chiar jucatorului pe care il apreciaza cel mai mult. Sper sa nu fie pentru Muller acel “numar”. Oricum daca il vinde pe Muller, conducerea lui Bayern va avea mari probleme cu suporterii, ii vor huiduii la fiecare meci de pe Alianz. Cat despre Kingsley Coman, nici nu e titular la Juventus si deja au pretentii financiare enorme, in jur de 25 milioane € vor pe el. De ce sa dai suma asta cand ai jucatori tineri de perspectiva pe postul respectiv, gen Benko, Kimmich, Gaudino. In schimb Felipe Anderson ar fi o solutie buna. El a confirmat, nu e o speranta gen Coman.

  15. @Adolf: @lesas: multumesc foarte mult pentru aprecieri!

    TZ vorbeste de posibile achizitii pentru Bayern:
    Jefferson Montero (columbian, 25 ani, 1,73m, Swansea, mjlocas ofensiv stanga sau dreapta, 5,5 mil. euro cota de piata)
    Kingsely Coman (francez, 19 ani, 1,78m, Juventus, mijlocas ofensiv stanga sau central, 3,5 mil. euro)
    Felipe Anderson (brazilian, 22 ani, 1,78m, Lazio, mijlocas ofensiv stanga sau central, 20 mil. euro)
    Se mai aminteste de Pedro (Barcelona) si de Griezmann (Atl. Madrid), dar nu sunt sanse sa ajunga vreunul la Bayern.
    Surprinde insa faptul ca, desi sunt ceva probleme in compartimentul defensiv, Guardiola vrea sa aduca tot un mijlocas ofensiv.

  16. @fcdm3: Din punctul meu de vedere meriti aprecierea tuturor fanilor de aici . Noi intelegem prea putin din munca depusa de tine in toti acesti ani . Succes pe mai departe si MULTUMESC pentru informatiile oferite .

  17. @fcdm3: Mai poti tataie?? 😉 Felicitari pt. 2000.
    Si cum felicitarile nu sunt niciodata in deajuns am rugamintea sa imi trimiti mail cu adresa ta… (strada….etc). Vreau sa primesti ceva din partea mea.
    Multumesc.

  18. @Andrei_Fcbm:
    Absolut logic ca trebuie sa vina si fanii tineri din urma. Absolut ilogic ca fanii comuni a unei echipe sa se jigneasca.

    Pe scurt e simplu… i-am dat drepturile ce le are acum fcdm3 pentru ca LE MERITA ! Da, a se “citi” cu majuscule.

    Sincer nu am stat sa vad care a fost discutia, dar atata timp cat pana acum a dovedit ca stie sa aplice regulile ce le-am impus, inseamna ca merita acest lucru.

    Daca consideri ca s-a facut vreo nedreptate iti stau la dispozitie, dar gandeste-te la un singur lucru.. REGULI.
    Sunt foarte simple, pe scurt: Nu jigni fanii, nu jigni echipa si antrenorul. Ca spui ca nu iti place tie … parerea ta… ca spui ca a gresit… e voie… ca folosesti cuvinte ce in dictionar se traduc prin “injurii” in dex… NU MAI E VOIE.

  19. Meciul s-a terminat 3:1 pentru Bayern. Au marcat Robben (17.), Vidal (48.) si Bernat (74.), respectiv Testroet (86.). Pentru Guardiola, scopul principal al acestui meci a fost “nicio accidentare”, scop care a fost atins.

    Guardiola a aliniat urmatoarea formula: Ulreich (Starke 45.) – Bernat (Pohl 81.), Dante, Rafinha (Alonso 63.) – Hojbjerg (Alaba 63.), Kimmich (Benatia 63.), Rode (Green 81.), Lahm (Müller 46.) – Benko (Weihrauch 46.) , Götze (Scholl 81.), Robben (Vidal 46.)

  20. Meciul amical caritabil Dynamo Dresden – FC Bayern poate fi vazut aici:
    http://sports-tv.ro/Live2/NSFlash4.html

    Dynamo Dresden trece printr-o perioada financiara foarte delicata iar bavarezii vor sa-i ajute cu incasarile de la acest meci. Stadionul este “ausverkauft”, adica la capacitate maxima, 32.066 spectatori! Dynamo activeaza in liga a 3-a unde, dupa 3 etape, se afla pe primul loc. Galeria acestei echipe este una dintre cele mai fanatice din Germania. Meciul se joaca pe o ploaie pe alocuri torentiala.

  21. Douglas Costa (24 ani) a declarat dupa meciul cu Hamburg: „traiesc un vis”
    Despre brazilian si BILD scrie in termeni elogiosi, consemnand:
    – 1 gol
    – 1 assist de clasa mondiala
    – 3 suturi pe poarta
    – Extrem de multe actiuni ofensive cu mingea, 77 atingeri
    – Dueluri castigate cu adversarul 52%
    – Viteza maxima in sprinturi: 32,5 km/h. Numai Robben a avut-o mai mare: 32,8 km/h.
    Adversarul direct in meciul de ieri, jucatorul lui Hamburg Dennis Diekmeier, a zis despre Costa: „a fost ca o racheta!”
    Iar Guardiola l-a laudat si el: „poate ajunge unul din cei mai buni jucatori din lume!”
    Desi s-a nascut in Brazilia, intr-un orasel unde in luna ianuarie sunt temperaturi de 30 de grade, Douglas Costa nu mai poate fi socat de iarna geroasa din Bavaria. 5 ani de zile a vazut ce inseamna iarna in Ucraina unde a „mancat” atata zapada, ca s-a saturat, dupa cum singur afirma. Modelul sau ca fotbalist este Ze Roberto. Dintre coechipieri, cel mai mult il ajuta cu traducerile Rafinha.

  22. In turul 2 al DFB Pokal, Bayern a picat cu Wolfsburg! Meciul va avea loc pe 27 sau 28 octombrie la Wolfsburg. Starul german de schi, Felix Neureuther (31 ani), a extras biletele din urna. Fiind cunoscut ca un fan al lui Bayern, acesta a zambit amar dupa extragere: “imi pare rau…”
    Trebuie luata revansa. Obligatoriu!

  23. Si sper sa imi fie lasate postarile. Eu nu am jignit pe nimeni, doar am raspuns cu aceeasi moneda… Nu mi se pare normal sa mi se arate greselile cu majuscule iar eu cand ii sesisez greseala, el sa imi sterga repede postarea si sa isi editeze greseala lui. Eu nu am nimic cu @fcdm3, doar ca nu accepta sa vina altcineva cu alte idei. Trebuie sa mergem pe principiile lui. Cand am spus de Klopp ca il vad ca un posibil antrenor la Bayern, mi-a sarit in cap ca nu am dreptate si altele. Iar acum toata presa asta speculeaza, da in fine. Oricum eu imi cer scuze fata de el daca l-am jignit cu ceva!

  24. Eu nu cred ca “iubirea” fata de o echipa tine de varsta. Daca sunt cu mult mai mic fata de restul, asta nu inseamna ca sunt fan de “carton” sau altele. Asa suntem noi tinerii. Nu trebuie sa vina suporteri din urma? Pai astia suntem, buni sau rai, asta e. Iar asa cum sunt eu am dat echipa probabila si asezarea fara sa ma uit in presa nemteasca. Da in fine, nu vreau sa mai intru in conflict cu nimeni. Doar ca trebuie sa stiti ca daca aveti o anumita varsta, nu inseamna ca detineti adevarul absolut!!!

  25. @gery76: iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase dar le multumesc si adevaratilor fani ai bavarezilor si nu in ultimul rand, administratorilor. Si eu iti urez tie multa sanatate si sa ne incanti in continuare cu cunostiintele tale despre fotbalul german si nu numai. In ceea ce ma priveste, am si pierdut numarul anilor de cand scriu articole pe acest site, de cand imi iau din timpul meu pentru a scrie sau a traduce din presa germana pentru ca fanii lui Bayern sa aiba articolul la care sa poata comenta. De exemplu, dupa meciul Bayern – Hamburg 5:0, in loc sa ma culc pentru ca eram obosit, am preferat sa rasfoiesc TZ, BILD, fcbayern.de pentru a incropi un articol cu meciul amintit. Asa m-a prins ora 00.30. As vrea sa comunic cu tine si pe mail si vreau sa te intreb daca gerardfilip88@yahoo.ro este adresa ta. Si da, ai dreptate, cu cat inaintez in varsta cu atat parca dragostea pentru Bayern e mai mare!

  26. -Vreau sa revin putin la etapa inaugurala si sa evidentiez jocul prestat de rivalii de la Dortmund,nici nu stiu daca sa ma bucur,caci astfel de evolutie a galbenilor,poate sa-i tina pe bavarezi in priza intregul sezon,ceea ce ar fi benefic pentru fazele finale ale CH.League,sau sa ma deranjeze pentru faptul c-ar putea sa fie niste adversari care sa ne pericliteze castigarea celui de-al patrulea titlu consecutiv in Bundesliga,lucru care nu cred c-ar mai putea fi realizat de alta echipa germana de club vreodata.

  27. @fcdm3

    -In primul rand vreau sa te felicit pentru trecerea granitei celor 2000 de comentarii,un lucru extraordinar,comentarii pentru care stiu c-ai depus mereu eforturi tocmai pentru a tine pe cat posibil la curent pe toata lumea cu noutatile din cadrul clubului Bayern Munchen.

    -O a doua problema pe care ti-o propun ,este aceea de a nu te mai supara pe unii dintre useri,cu toate ca de multe ori si mie mi-este greu sa nu reactionez la unele afirmatii toatal lipsite de temei si jigniri ce n-ar trebui sa aiba loc pe site-ul uneia dintre echipele legendare ale Europei si anume Bayern Munchen.

    -La final iti doresc numai bine si sa dea Dumnezeu sa te felicit si la comentariul cu numarul 10.000.Cu toate ca anii trec nemilosi[peste 30 de ani de cand sunt fan Bayern]parca pasiunea fata de Bayern in loc sa se mai domoleasca,ea creste mai abitir,cred ca este si cazul tau si a altora care au trecut pragul celor 40 de ani sau au acum 40 de ani,mandria ca suntem fani Bayern ramane una imensa.

  28. Sa nu ne îmbătăm cu apa totusi…Am bătut echipa care a pierdut lista de salarii prin parc,vinde tricouri pe coregrafia Herthei si e eliminata in turul 1 in cupa Germaniei de o echipa din liga a 4-a sau a 5-a.
    Cat despe Costa sa ne demonstreze si in meciurile importante cat si in CL cat de bun este,oricum mă surprinde si pe mine in mod plăcut.
    @ADMINISTRATORILOR Nu ar strica reintroducerea”like-urilor” astfel am putea cu totii “penaliza” sau aprecia calitatea comentariilor.

  29. Vreau ca toti sa faca exact ceea ce le spun eu. Eu spun cum stau lucrurile, iar voi ascultati. Exista un singur jucator caruia ii permit sa nu ma asculte. Acela e Messi”, a spus Guardiola, potrivit Bild. Indiferent daca este adevarat sau nu tot parca vad un nou scandal intre presa si Guardiola. Sper din tot sufletul sa fie doar un fake dar si asa, Guardiola a piedut definitiv respectul meu. Despre meci ce sa spun, fotbal cum ne-au obisnuit nemtii si care sper sa-l mai pot vedea tot sezonul de acum incolo.
    @Andrei_Fcbm nu vreau sa incep vreo cearta pe aici dar ar fi bine daca ai respecta politica site-ului in legatura cu scrisul ortografic pentru ca sunt niste greseli pe care le vedem zi de zi peste tot (pe web in cele mai multe cazuri, ironia fiind ca este si cea mai accesata platforma de informatii) pe care, pur si simplu, ne este greu sa le mai suportam. Nu vreau sa ma dau vreun filozof sau ceva dar daca si un copil de nici 16 ani cum sunt eu poate respecta niste reguli poti si tu. Si chestia cu victima universala de genul “la mine gasiti toate greselile” nu prea merge in acest caz pentru ca sunt sigur ca nu exista persoane pe acest forum mai mult respectate decat altele sau ca sunt persoane la care se tolereaza greseli indiferent de natura lor, iar la altii si cele mai mici se taxeaza, este vorba de atitudinea fata de ceilalti. Sper ca nu vei lua aceste comentarii ca niste reprosuri, scopul lor este de a fi constructive, nu jignitoare.

  30. Meciul de aseara a fost un meci fara nici un fel de emotie.Prima repriza a fost anosta,cea de-a doua mi-a placut.Sper ca Robben sa-si revina cat mai rpd posibil,este departe de forma lui .Dadca cineva stie ceva mai multe despre Franck R il rog sa-mi scrie si mie.Mi-e dor de el sa-l vad jucand.MIA SAN MIA

  31. @Andrei_Fcbm: Eu am fost super incantat de transfer.Multi dintre voi ati spus ca a innebunit conducerea noastra definitiv aducandu-l pe Costa.Si apropo Vidal in acest moment estwe peste Schweinsteiger,desi pe Bastian il iubesc enorm

  32. @Andrei_Fcbm: n-ai inteles. E vorba de exprimare. Chiar jignire. Si NU TOTI “l-au facut praf” pe Costa. Chiar te rog sa-mi citesti comentariile pentru ca eu n-am zis absolut nimic rau de el, decat ca e un jucator bun, am incredere in el si astept sa vad cum se acomodeaza/integreaza la echipa, mai ales cand ai un antrenor ca Guardiola care ii muta pe jucatori pe tot felul de posturi.
    @q7bad: tu esti suporterul unei echipe cu atatea “rebuturi obscure”? Stii cum se numeste suporterul unor “rebuturi obscure”? De ce simti nevoia sa vorbesti murdar si sa jignesti? Sau nu esti decat un troll care cauta scandal?

  33. q7bad, Thiago Alcantara ti se pare rebut? Cred ca ar trebuii sa te mai informezi si dupa sa faci astfel de afirmatii. Thiago e un fotbalist de mare valoare. In meciurile importante ii va lua locul lui Xabi. Echipa de aseara, cu Thiago in locul lui Xabi… Neuer – Boateng, Benatia, Alaba – Lahm, Thiago, Vidal, D. Costa – Robben, Lewandowski, Muller. Acum ca va fi o asezare in trei fundasi, sau in patru nu stiu… Dar asta e ce are mai bun Bayern, nu vad un prim 11 mai bun. Sa joci cu adormitul de Gotze in locul lui Vidal sau Thiago, mi se pare…… Aseara el a dat pasa aia lui Douglas, in mod normal nu e de prins mingea aia, zici ca a dat șut. Ca a prinso Douglas, tine strict de valoarea lui, ca pasa a fost…. In fine! (ma refer la intensitatea mingii, Gotze a dat sa scape de ea)

  34. cati si ce jucatori tre’ sa mai aducem ca sa iasa alonso din schema,nu inteleg ce vrea sa demonstreze antrenorul,ca oricum ne am convins de valoarea lui,l-am adus pe kimmich sa-i faca ghetele,de martinez stie cineva mai e la bayern?

  35. Eu recunosc, ma rugam sa nu semneze Costa cu Bayern. Il vroiam pe Di Maria sau Felipe Anderson. Acum ma bucur ca nu s-a facut transferul lui Di Maria, care niciodata nu ar fi facut ce face Douglas, sunt sigur.

  36. @fcdm3, Cand a semnat Costa cu Bayern a fost facut praf, nu numai de noi, de majoritatea suporterilor lui Bayern. Acum ca a confirmat si apar unii care spun ca au avut incredere in el de la inceput, e partea doua. :)))) Cel putin aici, un baiat a fost incantat de transferul lui, restul toti l-am facut praf. Acum ca nu se mai recunoaste, asta e!

  37. @Andrei_Fcbm: poate vrei sa zici ca Douglas Costa a “dat o palma” tuturor contestatarilor, nu tuturor, adica si acelora care au avut incredere in el! N-ar strica sa fii mai atent cand iti alegi cuvintele!
    @gery76: intr-adevar, golurile 3 si 4 au fost superbe. La primul, merita laudat efortul lui Costa de a prinde acea minge dar mai ales centrarea la Muller cu stangul, cu exteriorul (cum am mai vazut la Ribery) si finalizarea de manual a lui Muller. La golul 4, Lewa a dat o pasa filtranta (asa cum as vrea sa vad mai des) lui Muller, iar acesta l-a driblat elegant pe portar si a marcat. Sa remarcam si golul de 5:0 al lui Costa. Parca l-am vazut pe Robben, a fost exact in stilul olandezului.
    Concluzia dupa acest meci (dar si dupa celelalte amicale) este ca Bayern a facut doua super-transferuri. Daca pe Vidal il stiam cat e de valoros (vad ca incearca sa devina un fel de Van Bommel, liderul agresiv de la mijlocul terenului), Costa este marele castig si cred ca i-a surprins in mod placut pana si pe cei din conducerea clubului.
    Daca Guardiola l-ar lasa pe Lahm fundas dreapta, pe Alonso l-am vedea mai putin pe teren si am achizitiona un alt fundas central de valoare, ar fi fantastic! Insa, nu cred ca se va mai aduce niciun fundas central. Sa nu uitam ca Guardiola se bazeaza in continuare pe gafeurul Dante dar si pe accidentatul Badstuber, jucator care nu se stie daca se va mai ridica vreodata la valoarea pe care a avut-o. Sa nu-l uitam pe Javi Martinez. Desi acesta a demonstrat in era Heynckes cat e de bun mijlocas defensiv, Guardiola nu-l foloseste decat fundas central, desi acesta a aratat ca nu se descurca deloc grozav pe acest post.

  38. Si Vidal daca ati observat isi face excelent treaba. Se lupta la mijloc, recupereaza mingi, stie si sa faca un fault de joc si stie sa se lase si faultat cand e aprope sa piarda mingea. Plus ca am vazut ca mai da si indicatii colegilor, ceea ce arata ca vrea sa se implice si are calitati de lider! Despre Douglas Costa, chiar nu am ce sa mai spun, a dat o palma tuturor, bravo lui!

  39. -Meci placut,daca in prima repriza Costa,Muller si Lewandowski mi s-au parut putin deconectati,in a doua repriza,primii 2 dar si Lewa au fost detasat cei mai buni.Cred ca incet ,incet,Pep si-a dat seama ca nu este un lucru benefic sa-i schimbi pe cei trei mai mereu in a doua repriza,fiindca sunt fotbalisti care oricand pe parcursul unui meci pot schimba cursul acelui joc.

    -Faza golului 3 al bavarezilor a fost una de zile mari,cu Costa prinzand incredibil mingea in tusa,controland-o excelent,centrare cu exteriorul si Muller vine ca un taur pune capul si 3-0.Mi-a mai placut si faptul ca Lewandowski a fost altruist pasandu-i lui Muller la golul 4,desi de obicei Thomas era cel altruist,concluzia fiind aceea ca usor ,usor Lewa pe langa calitatile de marcator ,poate sa devina si un foarte util jucator de echipa.

  40. Vreau sa zic cateva vorbe si despre arbitraj. Cateva decizii ale arbitrului de centru mi s-au parut batjocoritoare la adresa bavarezilor si, la un moment dat, ma gandeam daca nu cumva Liga Germana de Fotbal s-a gandit ca Bayern sa nu mai “omoare” campionatul cu o luna sau doua luni ininte de terminarea lui, delegand arbitrii care sa o defavorizeze pe Bayern. Acum, probabil ca in loc de 7:0, a fost 5:0, dar la derbyurile cu Wolfsburg sau Dortmund, cum o sa fie?
    Ce-i reprosez arbitrului central?
    – min. 12, Boateng face un fault obisnuit de joc la mijlocul terenului si primeste galben. Nu se impunea asa ceva.
    – min. 49, Spahic are un atac brutal cu crampoanele pe glezna lui Lewa la 20 m de poarta lor iar bosniacul, care deja avea un galben, nu primeste cartonasul meritat (ceea ce insemna eliminare, indiferent ce culoare avea) asa cum au mentionat si cei 2 comentatori de la Eurosport 2.
    – min. 65, Djourou face hent clar in careu, Muller si Rafinha se opresc aratandu-i arbitrului dar acesta se face ca nu vede si le arata jucatorilor ca sa joace mai departe. A fost penalty clar!
    Pe langa aceste faze importante au fost si unele mai putin importante, dar nicio faza controversata nu a fost judecata in favoarea bavarezilor, ci impotriva lor.
    In fine, daca Bayern joaca asa cum a facut-o in repriza a 2-a nici macar arbitrii nu au ce sa mai faca!

Leave a Reply Cancel reply

Exit mobile version