Miroslav Klose a marcat în meciul cu Brazilia, din semifinalele Campionatului Mondial, golul de 2-0, în minutul 23 al meciului, doborând un record istoric.

Atacantul de 36 de ani a bifat cel de-al 16-lea gol al său la Campionatele Mondiale, depășindu-l pe brazilianul Ronaldo Nazario, care a rămas cu 15 reușite.

Ronaldo marcase golul său numărul 15 la CM 2006, depășindu-l pe fostul deținător al recordului, germanul Gerd Muller, chiar la el acasă, în Germania. Opt ani mai târziu, ”răzbunarea” a venit tot de la un neamț și tot pe terenul celui detronat.

Klose a mers, însă, și mai departe. Golul cu care l-a depășit pe Ronaldo Nazario a fost marcat cu el în tribună, ”Il Fenomeno” comentând meciul pentru televiziunea braziliană. Astfel, brazilianul a fost nevoit să comenteze golul succesorului său și să asiste la umilința echipei sale, în timp ce trebuia să explice telespectatorilor ce se întâmplă în teren.

De parcă asta nu a fost destul, toate acestea au avut loc pe stadionul Mineirao, din Belo Horizonte, arena lui Cruzeiro, echipa la care debutase ”Il Fenomeno” la 16 ani, în 1993, și la care și-a petrecut primii ani ai carierei.

Klose și compatriotul său, Uwe Seeler, sunt singurii fotbaliști care au înscris cel puțin câte două goluri la patru turnee finale mondiale.

Uwe Seeler – 1958-1970 (2+2+2+3 goluri)
Miro Klose – 2002-2014 (5+5+4+2 goluri)

Totodată, Klose l-a egalat pe Paolo Maldini pe locul 2 în topul jucătorilor cu cele mai multe meciuri la Mondiale (23).

sursa: digisport.ro

0 0 vote
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Subscribe via Email

Introdu adresa de e-mail pentru a primi notificare pentru orice postare noua adaugata pe site

Urmareste-ne pe Facebook
Parteneri
Help us run this site…
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x