19 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Despre Guardiola si nu numai…

 

Sa recapitulez. Guardiola a fost “hulit” de majoritatea celor care comenteaza aici (nici nu stiu daca toti sunt fani Bayern cu adevarat), cu exceptia  a 2-3. Doar se anuntase ca a semnat cu Bayern in iarna si multi au inceput sa se intrebe “ce sa caute asta la Bayern?”. Insa furia multora a ajuns la un nivel foarte ridicat dupa ce Bayern  a castigat tot cu Heynckes pe banca. “Nu inteleg de ce vine asta, acum cand Jupp a castigat tot!” a zis majoritatea. Asta dupa ce, tot aceeasi majoriate, il blama (unii chiar l-au injurat) pe Heynckes cu un an in urma cand a pierdut totul. Insa foarte multi erau neinformati. Adica ei nu stiau ca sefii lui Bayern nu mai aveau rabdare cu Heynckes (dupa ce a pierduse totul in vara lui 2012, mai ales finala tragica din UCL de acasa) si efectiv nu i-au mai reinnoit contractul scadent in vara lui 2013. Ori ei isi doreau un super antrenor pentru a garanta ca vor castiga trofee si sa nu se mai intample nenorocirile din 2012 (inclusiv acel penibil 2:5 inregistrat de Heycnkes in finala Cupei Germaniei cu Dortmund). Deci conducerea echipei hotarase inca din vara lui 2012 ca din vara lui 2013 Bayern avea alt antrenor! Iar ei isi doreau unul din cei mai buni, daca nu cel mai bun! Asa ca, dupa mai multe negocieri cu unii antrenori (inclusiv Wenger!) l-au convins pe Guardiola sa vina la echipa. Insa acesta trebuia sa indeplineasca unele conditii, cum ar fi sa vorbeasca la perfectie lb. germana! Ceea ce Guardiola si-a insusit! Guardiola e de apreciat pentru ca a ales sa vina la Bayern primind un salariu mult mai mic decat ii oferea Abramovic la Chelsea sau alte echipe ale unor seici sau milioardari rusi! Poate ati uitat ce “bataie” era pe Guardiola in acea perioada! Insa multi dintre voi nu prea il cunosc pe Guardiola, poate doar trofeele care le-a castigat cu Barcelona (sau nici alea)… Conducatorii clubului au o anumita filosofie in aducerea unor jucatori sau antrenori la echipa. Pe langa anumite calitati pe care trebuie sa le aiba cineva care vine la club, calitatea cea mai importanta este CARACTERUL. De asemenea, modestia (se pare ca olandezul Van Gaal a fost exceptia care confirma regula), lucrul sub presiune. Presiunea rezultatelor, a jucatorilor: sa stii sa tii vestiarul in frau, sa nu-I favorizezi pe unii impotriva altora, sa lucrezi cu mofturile vedetelor, sa-I intelegi etc. Pentru toate aceste calitati umane si nu numai, a fost ales Pep Guardiola, mai ales ca venea de pe banca echipei ce-a dominat Europa 3-4 ani de zile, Barcelona. Fie ca ne place sau nu, asta e realitatea! Deci venea un super-antrenor obisnuit cu succesele, nu unul care a castigat un campionat in 10 ani si care an de an se multumeste cu locurile 3-4, asa cum era Wenger, daca venea. Deci se indeplineau toate conditiile pentre ca Guardiola sa duca cu succes gloria echipei mai departe.

Numai ca s-a intamplat ceva incredibil cu Heynckes! Acesta a reusit (cu aproape aceeasi echipa cu care pierduse totul ) sa faca echipa sa joace foarte bine, echipa sa fie mult mai eficienta iar rezulatele bune sa se tina lant! Asa s-a ajuns ca Bayern sa bata record dupa record, echipa jucand din ce in ce mai bine o data cu terminarea sezonului! Nu se stie prin ce modalitate a reusit Heynckes sa-si conduca elevii dar a facut ceva incredibil! Probabil afland ca este ultimul lui an la Bayern, poate dintr-un orgoliu de mare antrenor… Efectiv a dat totul, cum se spune, pentru binele echipei si pentru ca aceasta sa aiba rezultate cat mai bune. Ceea ce s-a si intamplat! Multi jucatorii au tras si ei cu dintii in meciuri, atasandu-se foarte mult de Heynckes, dar gandindu-se si la faptul ca singura plecare a lui Jupp nu poate fi decat in glorie! Ceea ce s-a si intamplat! Echipa a castigat totul!

Si a venit Pep Guardiola cu alte idei de joc, cu alta filosofie, cu alt stil, cu alta strategie. Nici macar in comentariile internautilor nemti n-am vazut atata revolta cata am vazut aici. E clar ca orice antrenor din lume vrea sa schimbe ceva la echipa pe care o preia sa o antreneze, mai ales unul de talia lui Guardiola! Poate daca era un antrenor roman, fara personalitate si fara coloana vertebrala, nu schimba nimic. Dar nu uitati! Daca Guardiola folosea aceeasi echipa, acelasi stil de joc ca si Heynckes in ultimul an nu era obligatoriu sa castige tot! Poate ca nici Heynckes daca ar mai fi continuat un an nu se stie daca ar mai fi castigat tot. Dimpotriva, poate ca repeta “isprava” din 2012… Fotbalul nu este o stiinta exacta, de multe ori este imprevizibil si acest lucru trebuie inteles.

Guardiola vede altfel fotbalul decat Heynckes. In timp ce pentru Heynckes, jucatorul trebuie sa joace numai pe postul sau, pentru Guardiola acesta trebuie sa fie mult mai flexibil, sa poata juca si pe alte posturi sau sa schimbe locul pe teren in timpul meciului. Jucatorul trebuie sa fie polivalent. Este evidenta diferenta dintre mentalitatea uni antrenor tanar (Guardiola are 42 de ani si antreneaza de 5) cu cea a lui Heynckes (68 de ani si antreneaza de peste 30..). Spaniolul vine cu multe idei inovatoare, cu un fotbal mai tehnic, mai in viteza, cu pase mai multe…. Si ca tot veni vorba de pase. Multi nici nu stiu ce inseamna acea Tiki-taka ce se facea la Barcelona. Am sa repet din nou. Inseamna un sistem de joc rapid, in viteza, cu pase multe dar pe distante scurte iar daca mingea este pierduta, aceasta trebuie sa revina cat mai repede in posesia echipei! Cum sa nu-ti placa jocul in viteza, cu pase multe si care se termina cu faze la poarta, dupa ce adversarul e “hipnotizat”? Trebuie sa fi ipocrit sa nu recunosti ca nu-ti place acest lucru! Tiki-taka nu este un joc plictisitor de posesie, cu pase laterale, cum este la handbal pe careul de 9 m al echipei adverse! Dimpotriva! Insa normal ca trebuie sa ai si jucatori care sa se adapteze la acest stil de joc. Iar Guardiola va incerca sa adapteze stilul sau de joc la jucatorii lui Bayern! Faptul ca si-a mai dorit doi jucatori (Gotze si Thiago) nu face decat sa intareasca ideea ca el isi doreste un joc mai rapid, care sa destabilizeze apararile oaspetilor, jucatori care sa se plieze dorintelor sale.

Normal ca pentru primele meciuri Guardiola a vrut sa-si vada toti elevi la lucru (inclusiv pustii de la echipa a doua) si sa-i vada polivalenta fiecaruia, capacitatea de adaptare si la alte posturi in teren. Cum era sa nu-l foloseasca deloc pe Contento, ca oricum nu are valoarea lui Alaba sau sa nu-l bage in pregatiri pe Rafinha, ca nu se ridica nici pana la genunchiul lui Lahm? Guardiola vrea sa scoata ce e mai bun din fiecare si e normal sa incerce tot felul de metode de motivare a jucatorilor, chiar si insistand cu ei in meciuri. Ca de-aia sunt amicale! Probabil ca acum s-a convins si nu o sa-l vedem titular pe Van Buyten (mai ales la cate gafe a facut) sau pe Rafinha decat in meciuri de Cupa sau in campionat in meciuri cu Braunschweig sau Augsburg.

Nu cred ca trebuie criticat Guardiola nici macar pentru meciul din Supercupa cu Dortmund. Acolo a fost ghinion pur. Van Buyten l-a mascat pe Starke care s-a balbait si a luat primul gol, apoi a fost autogolul penibil al aceluiasi Van Buytem apoi a fost golul 4 din ofsaid, remarca facuta in toate ziarele germane. Prin urmare, fara aceste 3 goluri, mai credeti voi ca echipa parasea terenul infranta? Chiar daca a fost Supercupa, a fost tot un fel de amical, pentru ca in Germania nu se da o prea mare importanta Supercupei (in unii ani nu s-a disputat)…

Au fost meciuri amicale in care Bayern a spulberat Hamburgul si M’gladbach, dar pentru ca echipa n-a avut componenta pe care majoriatea celor care comenteaza aici si-o dorea, Guardiola a fost criticat. A venit al doilea meci oficial, cel de Cupa. A fost 5:0 in care Guardiola si-a odihnit unii jucatori si nu a forta pentru a-i avea valizi vineri cand incepe campionatul. Iarasi critici…

Chiar nu mai inteleg nimic. Nici nu stiu daca toti cei care intra aici si comenteaza sunt fani Bayern. Pentru ca mi-e greu sa cred ca unii nu pot decat sa critice chiar si atunci cand echipa joaca…  Nu am vazut atatea critici nici macar atunci cand echipa pierdea penibili pe vremea lui Van Gaal sau inceputul “erei Heynckes”…

Decat atat mai scriu. Pep Guardiola este un om deosebit, de o mare valoare ca antrenor si nu este decat o chestiune de timp (orice antrenor din lume are nevoie de o anumita perioada de acomodare plus o perioada de pregatire a automatismleor echipei) pana cand echipa condusa de el isi va arata valoarea, atat ca joc cat si ca scor. Si atunci, cei care astazi criticati aveti curajul sa va puneti  “tarana in cap”? Sa recunoasteti ca ati gresit?

Voi lua in calcul insa si varianta inversa. Daca voi, cei care il criticati acum pe Guardiola, veti avea dreptate (adica echipa nu va avea rezultate), eu personal imi voi pune “tarana in cap”, imi voi accepta toate criticile si voi suporta orice mi se va spune. Iar asta va insemna ca eu am trait degeaba 41 de ani si nu am inteles nimic din acest sport minunat numit FOTBAL!

MIA SAN MIA!

30 thoughts on “Despre Guardiola si nu numai…

  1. Giuliani: Ai facut un comentariu foarte pertinent, Guardiola are un superlot de unde sa aleaga cea mai buna echipa de joc. Sa speram ca s-a hotarat in urma experimentelor facute si sa formeze o echipa imbatabila. Bafta Bayern!

  2. Bravo! Un articol bun. Cu o singura eroare : “Decat atat mai scriu”.
    Legat de Pepe, sa vedem totusi incotro se indreapta jocul. Nemtii nu sunt aia care sa accepte orice le bagi pe gura, asa ca nu cred ca vor accepta orice mizerie de joc, doar fiindca le aduce 3p, sau vreo calificare dupa un meci plicticos.

    Atat vreau:
    -Sa ramana Mandzukic. Daca il vinzi, dupa cum a jucat anul trecut, inseamna ca iti bati joc de el.
    -Lahm sa joace fundas dreapta, nu mijlocas defensiv. N-are fizic de asa ceva, si pe DR e cel mai bun din lume.
    -Sa nu il joace pe Martinez fundas central, cand a jucat asa cum a jucat la mijloc.
    -Sa nu se atinga de Schweini.
    -Sa nu implementeze jocul ala plicticos al Barcelonei. Nu am avut nimic impotriva lor, pana am ajuns sa adorm la meciuri. Nu vreau sa se intample asta si la Bayern.

  3. @fcdm3: cu placere ;)! Si eu nu cred ca spiritul german se va pierde la Bayern.Anul acesta din 3 transferuri facute pana acum ,2 sunt germani.Gotze este chiar bavarez si joaca in echipa nationala,deci…

  4. @Ionut: Ionut cred ca gresesti.
    1.Bayern este echipa momentului si de la ea se asteapta o schimbare in fotbal,in idei si in mentalitate.Sistemul 4-2-3-1 nu merge la infinit.
    2.Guardiola nu putea veni la Bayern sa lase totul exact la fel ca inainte”acelasi sistem”,blinda apararea si nu schimba nimic”e prea mare antrenor sa faca asta”.
    3.Bayern cu siguranta va fi stabila in aparare,inca mai e nevoie de timp sa se adapteze noilor cerinte ale lui PEP,ai omis un lucru Bayern va fi dementiala in atac,deja am observat niste combinatii acolo sus care nu erau anul trecut.Sincer deja si un ochi amator ca al meu a invatat jocul de anul trecut al lui Bayern,asa ca schimbarile in atac sunt bine venite,APARAREA LUI BAYERN VA FI PESTE MIJLOCUL TERENULUI SI VA INSCRIE GOLURI. MIA SAN MIA FC BAYERN-MIA SAN MIA PEP!

  5. @Grigoras: multumesc pt. aprecieri. Intr-adevar, acord mult timp acestui forum. Chiar am ajuns sa am discutii cu sotia din cauza acestui lucru!
    @LoanShark: eu nu cred ca spiritul german se va pierde. Gandeste-te ca sefii lui Bayern isi doresc in continuare ca echipa nationala sa aiba “scheletul” lui Bayern. Adica Bayern sa aiba cat mai multi jucatori germani de mare valoare. Cine declara ca Guardiola vrea sa transfere tot felul de spanioli sau sud-americani nu stie ce vorbeste sau nu e informat. Pun pariu ca urmatorii jucatori transferati vot fi nemti. Dar in acest moment nu se mai pune problema vreunui transfer la echipa. A declarat ferm Rummenigge.
    @GnXxUbik: comentariul lui Penibil! l-am eliminat pentru ca a jignit. In rest nu-mi permit sa moderez alte comentari chiar daca nu-mi convin. Toate au o limita. Am mai spus-o. Eu incerc sa aduc un pic de civilizatie pe acest forum sa nu se ajunga la mizeriile de pe alte forumuri. De asemenea, incurajez cei care comenteaza sa vina cu argumente atunci cand vor sa se contreze cu altii. In orice caz, mi-as dori un spirit german (decenta, eleganta, informatie) in a dezbate problemele sau bucuriile echipei. Nu sa se arunce cu vorbe fara nici o acoperire…

  6. dar daca noi nu vom reusi sa fim din nou in varf si anul acesta,la ce lot detinem atunci o sa trebuiasca sa nr punem mari semne de????????????,pt ca au fost adusi doi super fotbalisti si a plecat doar unul important,dar acel post e aasigurat,trebuie sa triumfam pt ca avem un super lot

  7. Pe mine unu nu ma interreseaza ce sistem foloseste Pep atata timp cat vor fi rezultate,dar cand stau in fata televizorului vreau sa vad o echipa ca cea de anul trecut care isi subordona adversarii indiferent de nume,am incredere in Pep si astept cu nerabdare sa vad ce echipa va fi din primul minut vineri,forta Bayern

  8. DISCLAIMER: ceea ce urmeaza nu se doreste a fi o critica asupra nimanui ci o simpla observatie asupra unor evenimente dubioase

    Domnilor , incepem sa batem campii rau de tot din atat de multe motive ca nus tiu cu care sa incep…dar, sa incerc…poate imi iese
    -prima ar fi ca domnule Penibil, daca esti fan al oricarei alte echipe, te rog sa migrezi linistit catre alte forumuri. Eu fiind unul dintre cei care au adresat cuvinte mai putin academice la adresa BVB, spun doar atat: ca eram adeptul respectului fata de adversar, uneori prea mult cum a fost si cazul ‘bondarilor’ care au uitat rapid normele de etica si respect si anul acesta , in prea dese randuri, au aruncat cu noroi in Bayern. Din acel moemnt s-a rupt filmul frumos cu Edenul fotbalistic cu bvb in rol de serpisor.

    -a doua ar fi ca domnule fcdm3, depui o munca fenomenala si apreciabila pe acest forum si ai toata stima mea pentru ca si faci, nu doar zici sau vrei. Dar, asta nu inseamna ca opiniile contrare ideilor tale trebuie “moderate”, eliminate si/sau contrate. Ca admin/moderator, trebuie sa fi echidistant, intervenind doar cand normele legale, morale, etice solicita imperios acest lucru. Este DOAR un forum in care libertatea de exprimare face ca oricine are o opinie sa si-o exprime si sa o dezbata cu alti utilizatori mai mult sau mai putin “inflacarati”. Este un drept firesc de care te bucuri inclusiv TU

    – alta idee (no.3) ar fi ca ne agitam de pomana pentru ceva care ne place, ne defineste …e adevarat! Dar care, intr-un final, este doar o notiune teoretica iar maturitatea si rationamentul ar trebui sa ne faca sa nu ne purtam ca niste copii, certandu-ne ca jucaria lor e mai frumoasa. Exemplul de fata este nenea Pepe, care vrea sa implementeze sistemul tiki-taka care place asa mult. Tie si altora le palce…dar mie, personal, nu – pac! am scris asta pe forum…si altii sunt ca mine! Acum, ce facem?! Ne impartim in 2 tabere si ne ciondanim in loc sa fim o singura grupare vs restul “non-bayernisti”?

    Motivul pentru care resping stilul lui Pepe este ca bayern/national mannschaft imi plac pentru stilul lor calculat de a juca. Pentru acel joc sistematic si incisiv. Cand acest lcuru va disparea, nu ma va impresiona nici macar o serie de 10 titluri UCL consecutive. Vreau sa vad in continuare ceea ce m-a facut sa indragesc Bayern, nu o sigla si cateva foste glorii care conduc clubul.

    p.s.cat timp Bayern este pe aceasta panta vadit descendenta, nu voi mai comenta pentru ca este inutil sa repet la infint acelasi lucru. SIC!

  9. @fcdm Eu cred ca spiritul Bayern-ului se v-a pierde si asta regret cel mai mult,nu o sa se mai zica de NOI-Bayern “ei sunt nemti” “asa e cu germanii” “nemtii joaca pana in minutul 90+” replicile astea se vor pierde si in acelasi timp si respectul fata de echipa pe care o iubim,nu ma intereseaza ce zic altii dar problema e ca ne pierdem pe drum…cand intra Kahn in teren cu privirea lui de distrugator parca si eu prindeam curaj(da se poate!!!)poate evoluam,cel mai bun antrenor din lume cu ce-a mai buna echipa din lume,combinatia perfecta.

  10. at despre cei 2 tehnicieni,Pep si Jupp,nu avem cum sa-i comparam,fac parte din generatii diferite,stiluri diferite,dar amandoi sunt 2 antrenori uriasi si 2 caractere de exceptie

  11. @Ionut: Nu uita ca jucatorii lui Bayern sunt si ei oameni ,mai gresesc,nu sunt roboti.
    @fcdm3: Felicitari pentru articol!Acorzi o parte din timpul tau liber pentru a ne tine pe noi la curent cu tot ce se intampla.Meriti o recompensa substantiala pentru asta!
    Dupa meciul cu Borrusia am zis ca o sa plangem dupa Jupp.Recunosc, am spus-o la nervi,dupa ce am pierdut acel meci.Acesta a fost singurul meu comentariu eronat.In rest ,nu l-am blamat in niciun fel pe Gaurdiola si am incredere in el.La inceptul “erei” Heynckes eu nu eram inca membru .M-am inscris de abia la inceputul sezonului trecut,chiar daca urmaream acest site de cand nu era foarte cunoscut si cu aceasta ocazie vreau sa le multumesc tuturor celor care se ocupa de acest el.
    Nu prea l-am inteles pe Ionut ce a vrut sa zica cu : “daca iti place de ei nu vad ce sens are sa scrii aici.”; pana la urma e usor sa ariunci cu noroi in munca altuia.
    Am vazut ca printre noi sunt fani ai Stiintei si vreau sa le spun sa incurajeze FC ‘U’Craiova,mai mult ca niciodata,cu prilejul inscrieri echipei in liga a doua.Despre Bayern consider ca totul a fost spus de fcdm3.
    Mia san mia!

  12. Foarte frumos articolul,foarte bine punctat…ca de obicei de altfel.

    @Fcdm trebuie sa intelegi ca aici pe forum sunt multi “suporteri”…chibiti,daca van Buyten a gresit toti ati sarit pe el…”e batran” “trebuie dat afara” cine credeti ca a tinut vestiarul dupa meciuri pierdute catastrofal?mie sincer tot timpul mi-a placut van Buyten dar din pacate a fost coleg cu Demichelis care mai bine statea mijlocas defensiv,chiar oare cine l-a mutat in aparare pe Demichelis?…
    Bayern o sa fie o forta cum nimeni nu o sa mai vada,am facut transferuri foarte foarte bune (Thiago,Goetze,Kchirchoff) eu cred ca la anul Mourinho si echipa (autobuzul) lui va fi o mare candidata la CL.

    @Ionut din pacate esti pe langa cu fotbalul…cu Bayernu mai exact,se pare ca tu nu ai citit tot articolul lui fcdm,diferenta dintre Heynckes si Guardiola,experienta dintre Heynckes si Guardiola dar totusi trofeele sunt de partea lui Guardiola,era van Gaal,in fine.

    @Fcdm chiar daca sunt cu 16 ani mai mic,ca si tine,ma regasesc in acest articol…parca eu l-am scris:D,iti dau dreptate la toate punctele,mi-a placut atitudinea pe care ai luat-o fata de chibitii de aici.

  13. @Ciprian: Eu inteleg ceea ce spui tu. Asa este, mijlocasii centrali pe care i-am enuntat eu sunt diferiti, unii mai ofensivi, altii mai defensivi, insa orice om cu un pic de creier isi da seama ca anul trecut la Bayern, ca la oricare alt club, din cei 2 mijlocasi centrali care sunt in teren, unul are valente ofensive si celalalt defensive. Ribery din pacate nu are nici o treaba cu discutia de fata, la fel cum nu ar avea nici Muller, Robben sau altul. In plus, sa presupunem ca ceea ce spui tu este adevarat (vom considera ca 2 pase bune si restul varza inseamna tehnicitate si promit mult) daca tot aduci un al 6-lea mijlocas central, de ce nu dai pe unul din cei care sunt deja acolo? Ok, daca schimbi sistemul de joc schimbi si lotul, nu are sens sa iti cumperi (de exemplu) 5 atacanti cand sistemul tau de joc prevede doar unul.

    Comparatia cu Jupp nici nu are sens, eu doar sustin faptul ca era mai utila o continuitate a muncii lui in detrimentul inceperii unui nou “proiect”.

    Legat de Barcelona, hai sa ramanem fani Bayern si sa nu comentam, daca iti place de ei nu vad ce sens are sa scrii aici. in plus, am putea sa trecem astfel de aspecte cu vederea din moment ce pot aparea pareri diferite si mi s-ar parea stupid sa ne certam pe “fotbalul” lor pe site-ul lui Bayern, nu crezi?

    Evident ca imi doresc sa vad echipa mergand mai bine chiar ca sezonul trecut, dar consider ca imi pot exprima pasnic opinia pe un site dupa meciurile vazute deja.

    Mia san mia!

  14. @Ionut: La punctul “3” ai insiruit aproape toti mijlocasii si i-ai bagat in aceeasi oala. Daca ai fi urmarit jocul mai atent ai fi vazut ca desi par “la fel” nu sunt.
    “Circul” de la Barcelona ne-a lasat acu’ cativa ani cu buza umflata, sau ai uitat? Mai mult de atat…acel “circ” a produs 14 trofee majore + altele mai mici cu valoare numai pentru vitrina clubului.
    Thiago este cel mai tehnic si mai promitator jucator pe care il avem in lot in momentul de fata. Atat ca mai are nevoie de cateva jocuri pentru a intelege perfect echipa. Parerea mea este ca in ceea ce priveste tehnica este peste Ribery. In plus francezul deja a intrat in “ultima turnanta” a carierei. Pe “ultima suta” deja o sa inceapa sa mai piarda din viteza si precizie, lucru perfect normal. Varsta nu-l va ierta nici macar pe el.

    Referitor la performantele lu’ Jupp…esecul din primul an si reusita sa din al doilea an cu acelasi lot explica simplu ca pentru tot este nevoie de timp. Si de acelasi timp are nevoie si Pep. Atat ca Pep are un plus. Este mai “tehnic” si spectaculos in gandire decat Jupp care era mai pragmatic, lucru caracteristic germanilor.

    E adevarat ca echipa a semanat cu un vapor in deriva de multe ori in aceste meciuri, dar au fost numai meciuri de pregatire si observare. Sunt sigur ca la ora meciului cu Gladbach primul 11 va functiona ca o echipa.

    MIA SAN TRIPLE !!! 🙂

  15. fcdm3 ..Felicitari pentru ceea ce ai scris ..ma bucur enorm ca in sfarsit a aparut un asa articol.. am avut rabdarea de a citi totul si chiar as fi vrut sa nu se termine ..a fost ca o carte care atunci cand iti capteaza atentia nu iti doresti sa se mai termine asa repede inca o data felicitari .

    Asta mia placut cel mai mult

    E clar ca orice antrenor din lume vrea sa schimbe ceva la echipa pe care o preia sa o antreneze, mai ales unul de talia lui Guardiola! Poate daca era un antrenor roman, fara personalitate si fara coloana vertebrala, nu schimba nimic. Dar nu uitati! Daca Guardiola folosea aceeasi echipa, acelasi stil de joc ca si Heynckes in ultimul an nu era obligatoriu sa castige tot! Poate ca nici Heynckes daca ar mai fi continuat un an nu se stie daca ar mai fi castigat tot. Dimpotriva, poate ca repeta “isprava” din 2012… Fotbalul nu este o stiinta exacta, de multe ori este imprevizibil si acest lucru trebuie inteles.

    De aici ne putem da seama ca Pep e un mare antrenor dorind sa schimbe ceva la echipa, sa scoata ce e mai bun din jucatori iar asta o sa se vada in viitorul apropiat .. MIA SAN MIA

  16. guardiola e privit cu scepticism in primul rand ca vine de la barcelona, o echipa urata cred ca de majoritatea suporterilor bayern. doi la mana, pep trebuie sa inteleaga ca o echipa o construiesti in timp nu in 2 luni; a bulversat total echipa cu schimbari care poate trebuiau implementate usor usor de-a lungul unui an de zile. trei la mana nu faci experimente in meciul cu bvb cu trofeul pe masa, nu tii titularii pe banca, nu iti bati joc de kroos jucandu-l in fata fundasilor, nu incepi cu van buyten si starke si lista poate continua… sper sa aiba succes ca doar conduce echipa favorita, dar pep trebuie sa inteleaga ca nu poate face o revolutie doar de dragu de a o face… lucrurile se pot face si cu rabdare si cu cap 😉

  17. Foarte frumoase cuvinte, un articol grozav si chiar o mica lectie de istorie mai recenta a clubului!

    Spre finalul sezonului trecut, mai exact in lunile aprilie-mai, am observat ca apare incet incet, pe acest forum si poate chiar la nivel international pe diverse site-uri, forumuri, un fenomen pe care l-am mai intalnit la Barcelona. Asemanarea exista doar pana la un anumit punct si anume cel al succeselor, practic, in sezoanele in care echipa castiga tot, “fanii” in numar tot mai mare, luau cu asalt toate forumurile, blogurile, site-urile aclamandu-si echipa favorita. Am spus ca asemanarea exista doar pana la acest punct doarece tot acei “fani”, in sezoanele urmatoare in care echipa nu a mai castigat trofee, s-au intors pe acele site-uri, declansand adevarate revolte, atacand toti jucatorii, antrenorul, cu injuraturi, jigniri.
    Aduceti-va aminte de dubla cu Arsenal din optimi. Scorul era 0-2 si orice greseala din acel moment putea sa ne coste calificarea. Daca se acorda un penalty pentru ei in ultimele minute si se calificau in dauna noastra? Ce vreau sa spun e ca totusi Bayern s-a calificat, a castigat trei trofee si la ora actuala este cea mai puternica echipa din Europa. Arsenal este o echipa care nu a mai castigat un trofeu de 8-9 ani, o echipa care nu prea face transferuri, insa este o echipa care are multi suporteri adevarati, care isi sustin echipa neconditionat chiar si in aceste conditii. Despre suporterii lui Koln care cantau la sfarsitul meciului in care au retrogradat in liga a 2-a ce sa mai zicem? Am dat aceste exemple la intamplare, mi-au venit acum in minte, aceste echipe nu au castigat ligi ale campionilor si triple. Daca noi suntem nemultumiti, ei ce sa mai spuna?

    Pe acest site, la articolele despre Champions League, mai ales dupa meciuri, erau zeci de comentarii, in schimb la meciurile de Bundesliga sau din Cupa, era bine daca se strangeau 10 comentarii, insa de fiecare data, articolele erau scrise la timp, foarte frumos, pline de informatii si mai ales, ocupand din TIMPUL PRETIOS al celui care le scrie. E foarte usor sa vii apoi pe site si sa arunci cu noroi cand lucrurile par a fi neinregula (par, pentru ca in realitate abia ieri a inceput oficial sezonul). Eu numesc aceste tendinte ‘barcelonisme’.

    De o luna, cam acceasi tendinta exista si aici, lucru pe care eu nu il inteleg si consider cu tarie ca este inadmisibil din trei privinte:
    1. este o maniera necivilizata de a discuta;
    2. nu se potriveste deloc cu spiritul si cu mentalitatea germana, mai ales cea bavareza!
    3. si cel mai important, este o lipsa de respect la adresa adevaratilor fani care administreaza acest site, care se ocupa de el, care isi aloca din timpul lor pentru a intra sa scrie articole, sa ne furnizeze informatii despre meciuri, despre echipa, stiri care sunt in germana (fiind foarte greu de tradus) sau a fanilor care doar intra si posteaza aici, intr-o maniera civilizata.

    Etapa de etapa urmaresc meciurile lui Bayern si de fiecare data ma bucur cand echipa castiga. Insa un suporter adevarat trebuie sa sustina echipa in orice situatie si cred eu, mai ales cand pierde sau cand nu joaca bine, lucru care nici macar nu este cazul la noi, dupa cum a spus si fcdm3, acum 3-4 ani, lucrurile stateau mult mult mai rau.

    De acum, va rog sa va ganditi de doua ori inainte sa postati lucruri urate, ofense, jigniri, apelative de genul “varzelona, farcelona, echipa capsunarilor” etc. O discutie poate fi purtata si pe un ton calm, linistit, cu argumente si cred ca acelasi lucru se poate face si pe acest site.

    Haideti sa apreciem cu adevarat aceasta echipa minunata si sa ne bucuram de fiecare meci in care joaca.

    Inca o data, vreau sa multumesc celor care se ocupa de acest site si mai ales lui fcdm3 si sper din suflet sa continuati prin a scrie articole si a posta stiri pentru ca faceti o treaba grozava!!!

    Mia San Mia!!!

  18. Eu cred ca Guardiola are toate meritele pentru ca este hulit. E jenant sa ajungi la Bayern Munchen, campioana lumii si sa distrugi in 2 luni toata echipa. Sunt cateva puncte cheie in toate treaba asta:

    1)Voi ati observat ca echipa nu mai stie sa se apere? Nu numai ca au luat un sac de la Dortmund, dar puteau lua chiar mai multe. Unde e apararea care lua 13 goluri(parca) tot campionatul trecut?

    2)Schimbarea formulei de joc. Aici nu e Barcelona, nu e circul de acolo. Nu poti veni sa iei un sistem gata format care produce si doar pentru ca nu iti place tie sa il distrugi. 4-2-3-1 e sistemul momentului, toata lumea il foloseste, oare de ce? Sau doar pentru ca ne cheama Guardiola ne permitem smechereli din acestea?

    3)Transferuri stupide! Ce cauta Thiago aici? Intr-un sistem normal de 4-2-3-1 el ocupa unul din cele 2 locuri de la mijlocul terenului. Sa vedem cine e acolo: Javi Martinez, Bastian, Luis Gustavo plus Kroos si Hojbjerg. Pentru ce era nevoie de inca un om pe postul asta? Ba mai mult, daca joaca cu un singur mijlocas central, cum se va alege cine joaca? Thiago pentru ca sta capra fara sa comenteze? Mi se pare jenant. Orice om normal isi da seama ca transferurile la Bayern trebuiau facute in aparare. Acolo unde Rafinha e jucator de Liga 1, nu exista rezerva pe stanga iar in centru in afara de Dante nu prea da nimeni siguranta.

    Si aici sunt punctate doar cateva din prostiile pe care le-a facut. Preferam sa nu invete germana dar sa faca ce trebuie, degeaba stie limba la perfectie daca e Ilie Stan al Bundesligii.

    Mia san mia!

  19. @fcdm3: Nu trebuie sa-ti pui tarana in cap in lipsa rezultatelor.Uneori ghinionul si norocul au o foarte mare importanta in fotbal.Daca rezultatele nu vor fi cele asteptate nu inseamna ca e in totalitate vina antrenorului sunt tot felul de factori ce influenteaza lucrurile astea. Oricum si eu sunt printre cei care au rabdare si incredere in Pep.Sper sa avem dreptate!

Leave a Reply Cancel reply

Exit mobile version