18 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

A Perfect Vision of the Rising Northland

Titlu inspirat de aici: http://youtu.be/30Zu8Fb-MEI

 

Echipa

FCBM 2013-14: realitati si perspective

Avand in vedere faptul ca au mai ramas cam 2 saptamani pana la noul sezon si, luand in consideratie ceea, ce am vazut in amicalele de pana acum+supercupa, imi permit sa fac niste presupuneri cu privire la evolutia lotului echipei.

Din start, as vrea sa fac cateva precizari, si anume:

1) Cu portarii e clar;

2) Badsturber, din cate am inteles, va fi apt de joc nu mai devreme de ianuarie 14+cine stie cum evolueaza evenimentele pana atunci+e evident ca, din start, nu va juca toate cele 90min; adica, din pacate, Holger nu intra in calcul pentru 2/3 din sezon;

3) Can, Raeder, Weiser, Weihrauch si Hojbjerg sunt inca prea tineri si nu-s “batuti de soarta” suficient, pentru a fi jucatori permanenti in lot, oricare ar fi el.

 

Prin urmare, avem o situatie interesanta: sunt 28 de oameni (cel putin, conform surselor, inclusiv si pozei, care e de pe site-ul oficial). Minus cei 6 de sus, sunt 22(21), adica exact numarul suficient pentru a face 2 echipe, la fel de competitive.

 

Iata ca anume asupra acestui fapt mi-am framantat mintile ceva timp. Mi s-au conturat niste idei, pe care le expun mai jos. Asta in cazul in care Pep va merge pe 4-1-4-1.

 

Asadar, primele doua loturi sunt cele din asa-numitul “squad rotation”.

2x11

Nu prea am ce comenta aici, sunt doar 2 posibilitati dintr-o multime, in conditia in care avem doar 3 oameni (Van Buyten, Kirchhoff (?) si Contento), care-s mai mult sau mai putin legati de pozitiile lor. Ceilalti, mai ales linia de mijloc – toata lumea stie ce am in vedere.

 

Apoi, este lotul numarul trei, cel de “odihna”.

o

Unul, care, dupa parerea mea, ar putea castiga orice campionat european, de la Portugalia in jos. 😀

 

Si, in sfarsit, asa-numitul “powerhouse”.

pw

Gotze e titular oricum. Cat despre Martinez, cu tot respectul fata de Thiago, dar mi se pare mai experimentat, mai “trecut prin viata”. Cu privire la Kroos, consider ca pur si simplu inca nu-i nici pe departe in forma lui cea buna. Am vazut ce poate, atunci cand poate.

Cam astea sunt ideile mele. Thiago pare a fi exact ultima veriga, de care mai era nevoie.

Bayernul nu e prima echipa, care a reusit Tripla, dar poate deveni nu doar prima, care castiga UCL de 2 ori la rand, ci si prima, care face Tripla de 2 ori la rand. Asadar, acest “squad rotation”, cu tot ce presupune notiunea, e mai mult decat potrivit.

Si oricum, inca o Tripla nu mi se pare deloc ceva rupt din cer. Jucatori sunt, suport din partea conducerii este, sustinerea fanilor – cu atat mai mult. Totul depinde de Pep.

Guardiola, probabil, nu se astepta la trei trofee din trei, cand a semnat, deci stie si el ca e mare presiunea. Dar eu am incredere in el. Si, in acelasi timp, calm oricum nu voi fi (in returul cu Barcelona, am stat ca pe ace, pana la golul lui Robben).

Pareri, sugestii, opinii, critici. Va rog. 😀

P.S. Am compus articolul cam pe 20 iulie, adica virgula cu mult inaintea supercupei. Am mai redactat cate ceva, dar, in principiu, raman optimist si am incredere in Pep, desi supercupa a aratat ca mai este de lucru. Plus ca se vor mai trezi baietii, nu li se va urca faima la cap.

Dar undeva ma pregatesc moral si de situatia, in care nu va fi castigat niciun trofeu (serios) in acest sezon.

 

Autor: Max M.

Lasă un răspuns

3 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
3
0
Posteaza un comentariux