29 March 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Heynckes: ”E posibil să fi început o nouă eră în fotbal, sub dominația lui Bayern”

Au jucat trei finale în patru ani în cea mai tare competiție inter-cluburi, dar în precedentele două au trebuit să se mulțumească doar cu locul al doilea. Acum, fericirea celor de la Bayern Munchen este nemărginită, mai ales că pot realiza tripla campionat – UEFA Champions League – Cupă, la ultimul sezon petrecut acolo de antrenorul Jupp Heynckes.

Tehnicianul s-a bucurat pentru triumful de pe Wembley, dar a refuzat să vorbească despre viitorul său, spunând că va lua o decizie abia pe 30 iunie. Finala Cupei Germaniei este ultimul meci oficial al sezonului pentru Bayern și Heynckes, care sunt cu gândul la triplă încă dinainte să primească trofeul UCL.

“Nu ne-am regăsit în joc în prima jumătate de oră, dar la pauză am făcut ceva corecturi. Ne-am eliberat puțin câte puțin și am jucat mai bine. Am muncit enorm pentru acest succes. E incredibil de greu să vorbesc despre viitorul meu. Decizia o voi lua pe 30 iunie”, a declarat Jupp Heynckes, antrenorul lui Bayern Munchen, după care a detaliat:

”Sunt foarte mulțumit, pentru că am reușit ceva ce nu s-a mai văzut în Bundesliga. De la începutul sezonului am trecut prin schimbări, prin îmbunătățiri și ne-am adaptat. Am avut spirit de echipă și am lucrat împreună pentru acest succes. Avem 22, 23 de jucători de superclasă și toți sunt capabili să joace în prima echipă. Ultimele săptămâni am vorbit mult cu Arjen (n.r. Robben), l-am antrenat special și am avut grijă să nu se accidenteze. I-am zis ieri că este în mare formă și acesta va fi un aspect crucial al partidei. Echipa mea a fost foarte determinată să câștige. Priviți la generația lui Lahm, Schweinsteiger…a venit timpul să câștige și ei un asemenea trofeu, după succesele domestice. A fost primul lor trofeu internațional și mă bucur mult pentru ei. E posibil ca o nouă eră să fi început, sub dominarea lui Bayern Munchen”.

Thomas Muller: “Sunt sfârșit fizic, am crampe musculare. Cel mai mult mă bucur pentru Jupp Heynckes. A făcut un sezon-record în Bundesliga și poate câștiga tripla”.

Căpitanul Philipp Lahm a pus accent pe importanța trofeelor în istoria unei generații și s-a bucurat că, în sfârșit, se poate bucura de câștigarea unui titlu de un asemenea calibru împreună cu Bastian Schweinsteiger, alături de care joacă de 16 ani, de când amândoi erau juniori:

“E incredibil ce a realizat echipa, în ultimii ani. Astăzi, am fost și răsplătiți, în final. Trebuie să lăsăm nerealizările în urmă. Presiunea a fost imensă. Nu știam dacă vom mai primi vreodată prilejul de a câștiga Champions League. Am spus-o mereu: ca să ai o generație de aur, trebuie să câștigi trofee. Bastian Schweinsteiger și cu mine jucăm împreună de 16 ani, încă din tinerețe. E frumos că putem sărbători acest titlu împreună. Acum vrem tripla în acest an”.

sursa: digisport.ro

Lasă un răspuns

13 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
13
0
Posteaza un comentariux