18 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Mai sunt 4 zile…

Ribery a declarat in L’Equipe:”se poate spune ca asta e cel mai bun sezon al meu la Bayern. Sunt fericit! Daca Bayern va castiga totul, va trebui sa stau putin ca un spectator, sa realizez performantele realizate.” Apoi “fiecare meci e greu dar sambata va fi foarte greu! Insa cand ajungi la un asemenea nivel si o bati clar atat pe Juve cat si pe Barca, atunci in mod clar noi avem cele mai mari sanse de castig. Bayern e favorita! a incheiat starul francez.

Roy Hodgson (65 ani), antrenorul Angliei a declarat: “fotbalul german s-a dezvoltat ectraordinar! Dortmund si Bayern au facut un sezon impresionant! Acestea sunt cele mai bune echipe, cu niste jucatori extraordinari si cu o super-organizare. Au ridicat nivelul  fotbalului european foarte mult.”

***

De ce poate castiga Bayern finala:

Din 2008 pana in 2012 a castigat Barcelona sau cine a invins-o pe aceasta.

2008: semifinale Barcelona – Man Utd 0:0 0:1, castigatoare Man Utd.

2009: castigatoare Barcelona

2010: semifianale Inter – Barcelona 3:1 0:1, castigatoare Inter

2011: castigatoare Barcelona

2012: semifinale Chelsea – Barcelona 1:0 2:2, castigatoare Chelsea

2013: Bayern – Barcelona 4:0 3:0, castigatoare Bayern?

De ce poate castiga Dortmund finala:

Dortmund a castigat Ch.League in 1997 si atunci s-a intamplat ca si acum, in 2013.

Campioana Germaniei: Bayern 1997 si 2013

Finalista Cupei Germaniei: Stuttgart 1997 si 2013

Retrogradata din Bundesliga: Dusseldorf 1997 si 2013

Promovata in Bundesliga: Hertha 1997 si 2013

Castigatoare Ch.League: Dortmund 1997 si …. speram sa nu fie!!!

***

In ceea ce priveste castigatoarea finalei de pe Wembley, iata ce au declarat cateva personalitati ale Germaniei plus englezul Robbie Wiliams, cel care s-a antrenat cu jucatorii lui Bayern acum cativa ani:

Angela Merkel, cancelar Germania:”fotbalul german cu siguranta va castiga!”

Sebastian Vettel, campion mondial la F1:”pe hartie Bayern e favorita dar cred ca va castiga Dortmund cu 2:1”.

Rafael Nadal, campion de tenis:”imi place cum joaca Dortmund, in viteza. Cred ca ei vor castiga”.

Boris Becker, ex-tenis:”Bayern a batut net cea mai buna echipa din lume, pe Barca. Ei trebuie sa castige”.

Vladimir Klitschko, campion mondial de box:”Cred  ca Bayern va castiga”.

Robbie Wiliams, star pop:”Sunt cu Bayern!”

Magdalena Neuner, campioana la biatlon:”Bayern va castiga!”

Wolfgang Schauble, ministru de Finante Germania:”sunt un mare fan al lui Ribery!”

Gerhard Schroeder, ex-cancelar Germania:”sunt fanul lui Dortmund!”

Karel Gott, cantaret:”Dortmund va ridica cupa!”

***

Ribery joaca din 2007 la Bayern si presa germana a constatat un lucru: cand Ribery marcheaza, Bayern nu pierde! Asta se intampla de 6 ani! In 46 de meciuri cu francezul printre marcatori, Bayern a castiagt de 44 de ori si a facut doua egaluri. Asa a fost si sambata cu M’gladbach.

Sammer:”toate recordurile noastre nu mai conteaza in marea finala. Intr-un meci de asemenea nivel trebuie sa te concentrezi din prima secunda si pana in ultima! Conteaza foarte mult jocul fara minge, concentrarea totala si replierea rapida.” In meciul cu M’gladbach, Bayern a incasat 3 goluri in primele 10 minute, lucru ce nu s-a mai intamplat in toata istoria echipei!  Insa mecanismele echipei s-au pus in miscare dupa aceea si, incet-incet, au pus stapanire pe joc si au castigat meciul printr-o revenire spectaculoasa!

***

Italianul Nicola Rizzoli (41 ani) este arbitrul care va fi la centru in marea finala germana. Acesta a mai arbitrat-o pe Bayern in doua randuri: Man Utd – Bayern 3:2 (2010) cu acel gol fantastic al lui Robben si Basel – Bayern 1:0 (2012), cand Bayern a facut un meci slab dar s-a revansat in retur cand le-a dat 7:0 elvetienilor. Pe Dortmund n-a arbitrat-o deloc.

Alte meciuri cu Rizzoli la centru:  Atl. Madrid – Fulham 2:1 (finala Europa League 2010), Spania – Franta 2:0 (2010 CE), Germania – Irlanda 6:1 (2012), Germania – Romania 3:1 (2007, amical), Germania – Bosnia 3:1 (2010, amical).

***

Filarmonica din Munchen canta o arie pentru Bayern!

Auf dem Weg zum größten Titel, Bayern München stark wie nie.

Frühester Meister aller Zeiten, Schweini, Müller, Lahm, Ribéry.

Mit Jupp Heynckes and er Spitze ist das Triple nah wie nie.

Holt den Henkelpott nach München, Stern des Südens, MIA SAN MIA!

München, Bayern München, holt den Pokal, endlich HOAM. It’s coming HOAM!

Ihr seid die Besten, die Welt schaut auf Euch, die Champions!

In traducere, vine cam asa:

Pe drumul catre cel mai mare titlu, Bayern e mai puternica ca niciodata.

Cea mai devreme campioana din toate timpurile, Schweini, Müller, Lahm, Ribery.

Cu Jupp Heynckes in varf, tripla e mai aproape ca oricand.

Potul cel mare va ajunge la München, Steau sudului, MIA SAN MIA!

München, Bayern München, castiga trofeul, in sfarsit acasa. Vine acasa!

Tu esti cel mai bun, iar lumea este cu ochii pe campioni!

(traducere din presa germana)

33 thoughts on “Mai sunt 4 zile…

  1. @gery76: Nu am vorbit despre saritori cu schiurile pentru ca nu stiam daca urmaresti , tot un german ma facut sa urmaresc acest sport in persoana lui Sven Hannawald, in ultimi doi ani in care a concurat . Anul asta germanii au concurat foarte bine , in special pe natiuni.
    De Sven Fischer mi-a placut pentru ca el apasa in bete ( nu impingea) ceea ce arata cat de puternic este dar si ca el doar la frig puternic purta pe cap protectie .

  2. @lesas:
    -Important pentru Olimipiada de iarna viitoare de la anul de la Soci 2014 in Rusia,din punctul meu de vedere este revenirea fantastica a lotului de saritori cu schiurile,pentru mine ei sunt principala speranta de la anul la masculin.

  3. @gery76: Germania a avut o echipa intersanta , fiind ultima olimpiada unde au contat nemtii la masculin cu o echipa matura sa spun asa , acum nu prea mai sunt in frunte .
    La feminin pare ca sa dat stafenta si sper sa devina o mare campioana Miriam Gössner.

  4. @lesas:
    -M-a bucurat faptul ca veterana Andreea Henkel n-a abandonat competitiile oficiale nici in iarna aceasta fiind o competitoare decenta in ciuda varstei destul de ridicate.

    -Pe mine m-a marcat cel mai mult prestatia lui Michael Greis de la jocurile olimpice de la Torino in 2006,unde a fost absolut fabulos!

  5. @gery76: Eu ma bucur ca l-am prins pe Sven Fischer, desi ultimele lui doua sezoane , mi sa parut un extraordinar sportiv . Regret si acum cand nu a putut participa la ultima cursa a sezonului din cauza unuei raceli si a fost invins la general de Ole. El este cel care ma atras sa urmaresc acest sport .
    Pe Uschi Disl am prinso la sfarsit asa ca nu stiu prea multe despre ea . Pe Kati Wilhelm am apreciato mult. Iar despre Lena nu pot spune mai bine ca tine.

  6. @bavarezul13: imi cer scuze , continuarea am uitato , cea mai titrata campiana la campionatele mondiale si pe locul doi la victorii la cupa mondiala la biatlon

    va rog stergeti comentariul precedent

  7. cand dau timpul inapoi si imi vin in minte imaginile din cele 4 manse cu juve si barca,ma simt mai puternic si imi da o stare de sigurantza pe care de mult nu am mai avut-o

  8. haideti sa nu mai comparam generatiile,sa ne bucuram de aceasta echipa minunata care pe mine unu ma face sa fiu fericit facandu-ma sa uit de alte probleme de zi cu zi

  9. @lesas:
    -Pentru mine ”Lena” Neuner este cea mai mare biatlonista din istoria acestui superb sport de iarna,retragerea ei a fost o mare dezamagire pentru mine,in acelasi timp o uriasa pierdere pentru sportul de iarna german,poate ca si performantele la o varsta extrem de frageda ,au facut-o sa se plictiseasca de atatea succese!

  10. @pupp3tmast3rr:
    -Asa este ne cam hazardam,acea generatie de jucatori a fost absolut uluitoare,cea mai valoroasa generatie din istoria fotbalului european,cel putin din punctul meu de vedere,iar eu nu pot sa omit CONTRIBUTIA UNICA LA CASTIGAREA WORLDCUP74 SI EURO’72,la mondialul din ’74 Bayern Munchen avea titulari 6 jucatori din 11.

    -Sepp Maier,Georg Schwarzenbeck,Paul Breitner,Franz Beckenbauer ,Ulli Hoennes si Gerd Muller au fost artizanii castigarii titlului mondial+3 C.C.E+Cupa Cupelor +Cupa Intercontinentala +Euro’72 +finala Euro’76 +locul 3 la worldcup’70,deci asemenea palmares este extrem de greu de egalat,daca nu chiar im0posibil.

    -Asta nu inseamna nici pe departe ca Schweini,Muller,Lahm , Ribery sau Neuer si Robben sau Martinez n-ar fi jucatori de exceptie,iar eu doresc din toata inima sa se apropie macar de succesele celebrei generatii din anii ’70,in schimb acea mare echi0pa din anii ’70 n-avea decat un singur titular cert de alta nationalitate,este vorba de suedezul Torstensson!

  11. si asta e adevarat,dar pentru mine jucatorii aceia intra in aceasi categorie cu Pele,Maradona,Platini… si vor ramane pentru totdeauna un etalon pentru urmatoarele generatii ale lui Bayern
    Pana una alta sper sa castige si baietii astia acum sambata pentru ca merita,la sezonul exceptional pe care l-au avut asa ar fi corect!isi merita si ei locul in istorie!

  12. @pupp3:ai dreptate din pct de vedere al performantelor,dar sa nu uitam ca e diferenta mare intre fotbalul anilor 70 si cel de acum,dupa parerea mea acum este mult mai complicat sa castigi luptandu-te cu echipe care investesc sume colosale,nu ca noi nu am avea buget mare,doar ca-s echipe care dau cu banii fara bariera si au jucatori de talie mondiala,pe scurt sunt de parere ca-i un fotbal mult mai greu azi,din toate pctele de vedere

  13. @alexandrul iti apreciez entuziasmul dar e putin cam mult spus “probabil cel mai bun lot din istoria clubului”,totusi lotul din anii 70 care cucerea 3 cupe ale campionilor la rand nu poate fi comparat cu nimic,cel putin pana cand nu or reusi altii aceasi performanta(desi mi-as dori nu prea cred)…vorbim totusi de o echipa cu niste nume legendare gen Beckenbauer,Sepp Maier,Gerd Muller… parca suna diferit de Mandzukic,Boateng si Shaqiri nu? :))

    Cat despre actualele staruri,Lahm,Schweini,Ribery,Robben,T.Muller…sunt jucatori senzationali dar trebuie sa reuseasca sa si castige finale de Ch League ptr a ajunge la statutul echipei legendare din anii 70…

    oricum multa bafta Bayern!va fi un meci greu,Borussia este cel mai greu adversar posibil…am sincere emotii

  14. nu vreau sa par lipsit de bun simt la adresa nimanui,dar cei de la Dortmund ne acuza ca l-am luat cu fortza pe gotze,dar sa nu uite ca acelasi scenariu a fost la ei in cazul Reus si mai important este ca atunci cand ei au trecut prin momente grele din pct de vedere financiar noi le-am oferit un sprijin.Nu stiu cate cluburi ar fi facut un astfel de gest,hai bayernnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

  15. noi,sustinatorii celei mai in voga echipa a momentului trebuie sa nu ne uitam la coincidente,trebuie sa vedem ca avem priobabil cel mai bun lot din istoria clubului si sa credem inttr-o tripla de vis pt ca o meritam deplin,fortza bayernnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

  16. Asa s-a zis si inainte de dubla cu torino,ca traditia e de partea broscarilor,insa noi nu le-am dat nici macar sperante

  17. @Marius09: Eu sunt un mare fan al lui Vettel.Dupa Bayern si Kiel(la handbal) Vettel este cel pentru care am cele mai mari emotii.
    @lesas: Magdalena Neuner(desi am tinut foarte mult cu ea) nu este nici pe departe “cea mai titrata biathlonista”.S-a retras foarte devreme si nu a ajuns cat de sus merita din cauza impreciziei in poligon.Nu a castigat nici macar o singura data globul de cristal,deci nu se poate compara nici macar cu Uschi Disl sau Kati Wilhelm.Nu mai pun la socoteala si biathlonistele din alte tari.

  18. Eu sunt de parere ca sunt doar niste coincidente cu ce a fost in 1997 si cu ce e acum. Nu trebuie sa ne fie frica ! Felicitari pentru articol ! Foarte interesant. 🙂 Mia San Mia !

  19. Super articol! Multumim fcdm3! Ma bucur ca ai decis sa treci peste acel incident.

    @AndreiM: Eu nu joc la pariuri dar pt finala asta o sa fac o exceptie. Pun 3-0 pt Bayern!

  20. Felicitari pt. articol, foarte interesant . Si eu sunt nerabdator sa vad aceasta minunata finala pe care sper ca Bayern o va castiga . Astazi e si ziua lui Mario Mandzukic, asa ca sa ii uram cu drag “La multi ani” si la cat mai multe goluri in finala !

    PS Inca un motiv pentru care nu tin cu Vettel la Formula 1 :))

  21. Desi in articolul din cotidianul TZ nu scria, m-am documentat si iata ce am gasit. Finala DFB Pokal 1997 a fost Stuttgart – Cottbus 2:0. Ambele goluri au fost marcate de Elber (care ulterior s-a transferat la Bayern) iar Stuttgart era antrenata de actualul antrenor al nationalei Germaniei, Jogi Low.
    In mod clar nu are cum sa se repete istoria din 1997! Bayern e prea puternica pentru a nu castiga in fata lui Stuttgart! Asta referitor la finala DFB Pokal. Dar eu sunt convins ca nu se va repete istoria nici referitor la finala Ch. League!

  22. Daca cineva vrea sa vada conferinta de presa de azi in care au vorbit Robben si Sammer, sa-mi zica…si o sa postez linkul.(transfer.ro)

  23. @ Fcdm3: te intrebam pentru ca in articol ai plasat finalista pe Stuttgart in ’97 si ’13; oricum nu as fi crezut daca ai fi spus orice altceva. 🙂
    Imi pare rau ca nu am zis pana acum dar multumesc pentru articol.
    Scoruri posibile? Sau e prea devreme? :-s

  24. interesant articol.sincer mi.e putin teama sa nu se repete istoria din anul 1997, multumesc pentru efortul depus in creearea acestui articol

  25. @AndreiM: consider ca Stuttgart nu are nici o sansa in finala Cupei Germaniei. Cred ca Bayern va invinge fara probleme.
    Insa Ch.League este Cupa pe care mi-o doresc cel mai mult! Practic, ea este cea care incoroneaza cea mai buna echipa a Europei dar si pentru a arata ca este cea mai buna echipa din Germania! Iar Bayern merita asta cu prisosinta!

  26. Salut.

    “hoam” vine de la “dahoam” care in bavareza inseamna “acasa”. Trofeul vine acasa!!

    Auf geht’s Bayern!

  27. in lista de personalitati doar o persoana nascuta in bavaria si e persoana pe care am urmarito cel mai mult , vorbesc de cea mai titrata biatlonista a lumii Magdalena “Lena” Neuner

Leave a Reply Cancel reply

Exit mobile version