18 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

FC Barcelona (v. FC Bayern)

E prima oară după mult timp în care FC Barcelona nu este considerată favorită, impresie creată pe fondul jocului mai slab, adică odată cu începerea tratamentului în New York a lui Tito. Contrar tuturor criticilor, Barca nu poate juca fără antrenor, iar acest lucru s-a văzut. În meciurile din februarie-martie băieţii au jucat din amintiri, sub inerţia a ceea ce învăţaseră sub comanda lui Guardiola, fără verticalizări, fără joc direct şi fără atitudine.

Barcelona are în acest sezon (La Liga) 99 de goluri înscrise, 33 primite, 14 goluri date din faze fixe, 62% acurateţea şanselor, 335 şanse create, posesie medie 62%, 90% acurateţea paselor, 57% dueluri câştigate. Din cifrele astea rezultă că Barcelona este o echipă foarte ofensivă, care nu a mai pierdut posesie de 301 meciuri şi care are cea mai mare eficienţă (goluri înscrise/şuturi pe poartă) din echipele din Europa (22%, faţă de 16% cât are Bayern). În ceea ce priveşte Champions League, Barcelona are 68% posesie medie, ia Bayern 57%. Cel mai căutat jucător al Barcelonei este Xavi, care are 1.143 de pase în acest sezon de UCL, lucru bineştiut fiind acela că Xavi dictează tempo-ul jocului. Din fericire, El Cerebro a fost odihnit în ultima săptămână şi este la 100%, cum de altfel a şi declarat.

În perspectiva meciului de mâine am să analizez eventualul prim 11:

Valdes – Alba Pique Bartra Alves – Iniesta Busquets Xavi – Pedro Messi Alexis

Adriano e suspendat, astfel că Tito îl va juca mai mult ca sigur pe Bartra în centrul defensivei.

Mizez pe trio-ul Pedro – Messi – Alexis pentru că cheia acestui meci va fi pressing-ul, iar acesta trebuia pornit de sus, iar Pedro şi Alexis sunt dispuşi la efort atât pe partea ofensivă cât şi pe partea defensivă.

Valdes: cel mai bun portar de reflex, în duelurile 1 v.1, în acest moment.

Alba: a creat 17 ocazii acest sezon (La Liga) dintre care 5 pase de gol. Nu este la fel de ofensiv ca Alves nu pentru că nu ar putea ci pentru că nu i se oferă întreaga bandă aşa cum i se oferă brazilianului. Alba împarte banda, deseori, cu Iniesta şi cu atacantul de pe acea parte.

Bartra: Bartra, deşi a jucat doar 7 meciuri în acest sezon este un jucător care nu iese în evidenţă, dar care este sigur. Zilele trecute a declarat: “dacă voi fi folosit, nu voi dezamăgi”.

Pique: este un jucător inconstant, dar neputând jucând cu Puyol atâta timp, acesta şi-a arătat şi latura de lider. Are experienţa necesară de a coordona apărarea în această semifinală. Are obiceiul de a surprinde defensiva adversă prin urcarea în atac la anumite atacuri poziţionale. Este “o surpriză” implementată de Tito acest sezon, pentru a avea pe cineva cu înălţime în atac, pentru eventualele crossuri. În acest meci va juca fundaş central dreapta (dacă va fi utilizat Bartra), un post cu care el nu este obişnuit.

Alves:  nu a avut o jumătate de sezon foarte bună, dar în 2013 şi-a revenit la forma sa, aceea care l-a transformat în cel mai bun lateral din lume. Acesta are 37 de şanse create dintre care 5 pase de gol. Conexiunea sa cu Messi de pe dreapta, deşi nu mai este la fel de puternică cum a fost anii trecuţi, îşi mai arată din când în când colţii.

Iniesta – Busquets – Xavi: cel mai bun mijloc din lume, fără îndoială. Câştigători ai Cupei Mondiale şi a două Cupe Europene, toate trei consecutive, stau dovadă. Iniesta este cel mai constant jucător al Barcelonei, Busquets cel mai sigur, Xavi cel mai eficient. Din acest sistem de 3, Xavi a fost cea mai slabă piesă întrucât el nu a făcut foarte bine faza defensivă în acest sezon, permiţând astfel să avem o defensivă comparabilă cu 2007, din cauza unor probleme fizice, probleme care s-au rezolvat.

Pedro: are doar 5 goluri marcate în acest sezon şi 5 assisturi (La Liga), dar principala lui calitate este aceea de a fi letal în momentele importante, iar semifinalele UCL este unul dintre acele momente.

Messi: după 2 săptămâni de pauză, este ca un copil care şi-a primit din nou jucăria de la părinţi.

Alexis: În ultimele meciuri Alexis este în revenire de formă. Are 4 goluri şi 8 pase de gol. Creează şanse pentru coechipierii lui, face pressing, se întoarce în defensivă, vede bine spaţiile atât pentru el (demarcare) cât şi pentru colegi (pasare). Problema lui majoră este la finalizare. Este momentul lui acesta.

Jugadors, seguidors, tots units fem força.

Acest articol a fost scris de un membru al comunităţii  FC Barcelona Romania

27 thoughts on “FC Barcelona (v. FC Bayern)

  1. Incredibil.Mergeam pe 2-0(dubla Robben)
    4-0,asta spune totul despre valoarea lui Bayern si sa nu uitam de cele 3/11 m neacordate.

    Stau si ma uit la tv acum si vad ca incepe sa apara un nou sindrom(Real Madrid)
    Doamne fereste

  2. Campania de transferuri incepe excelent!Va asigur ca sunt un mare admirator al lui Ribery insa 45mil de la PSG ar fi excelenti pt francez!Noi l-am luat pe Gotze(aproape la acelasi nivel cu Ribery) mai ieftin desi are multi ani straluciti inainte,in vreme ce francezul,la 30ani nu poate merge decat din ce in ce mai rau!Ar fi momentul potrivit sa-l vindem si pe Robben(are 29ani si e utltima sansa sa luam o suma buna pt el).Marco Reus sau Bale si suntem acoperiti in linia de 3(Gotze,Shaqiri,Kroos,Muller,Reus/Bale).Odata cu aducerea lui Gotze putem spune ca avem 2 potentiali atacanti falsi(el si Muller),cu Mandzukic daca este pastrat deja cred ca este suficient(nu l-am vazut pe Guardiola la Barcelona sa aiba mai mult de 3 atacanti in lot vreodata).Hummels si un tanar talentat fundas dreapta pentru a-l mai odihni pe Lahm si asta ar fi tot(dupa parerea mea). Desigur ca nu-mi place sa-i slabim atat pe cei de la Dortmund,dar daca nu-si pot tine jucatorii macar sa-i luam noi nu echipe din alte campionate.Se mai pot promova cativa tineri de la echipa a 2a(am inteles ca Guardiola se intereseaza foarte mult de Friesenbichler,pe Can si Hojberg deja i-am vazut debutand),poate un transfer al lui Goretzka(de care am inteles ca suntem foarte interesati),ce sa mai,viitorul se anunta destul de bun.

  3. Dupa ce am tot sustinut ca ii batem in ambele meciuri,probabila titularizare a lui Van Buyten ma face sa retrag si sa-mi pierd orice speranta.Imi pare rau,probabil pare exagerat,insa ne batem singuri daca noi jucam cu DVB.Ceilalti jucatori sunt atat de buni incat “chifla” de Van Buyten pare destul de bun in majoritatea meciurilor,insa impotriva Barcelonei si a Realului nu ai voie sa il joci titular pe DVB.De fapt merg atat de departe incat daca il vad titular pe Van Buyten opresc televizorul si ma culc,e prea mult sa mai sufar o astfel de umilinta ca la acel 0-4 de pe Camp Nou.Si atunci la pauza am oprit televizorul si alea au fost singurele minute pe care le-am ratat la orice meci al bavarezilor din ultimii 6-7ani!Singura sansa ii eliminam ar fi cu un noroc gen chelshit anul trecut.

  4. Cheia jocului este,cred eu,la mijloc,in duelul Messi-Schweinsteiger.In 2009 ne-au dat 4-0 cand il aveau pe Messi,dar nu era Schweinsteiger acolo,central,sa-l opreasca. Acum va fi. Sa ne amintim de Germania-Argentina 4-0,la CM 2010. Messi a fost anihilat de Schweinsteiger. Cred ca singurul(cam din lume) care il poate opri pe Messi este la noi,si se numeste Bastian Schweinsteiger.
    Avem jucatori buni,poate par putin mai buni ai lor,dar ii avem si noi pe-ai nostri. Ne trebuie un Robben mai putin individualist,un Ribery identic cu cel din semifinala cu Real de anul trecut,dar si un Scheinsteiger mare.

  5. Heynckes: ”trebuie sa jucam agresiv si sa facem pressing. Va fi un meci in care posesia nu va fi la fel de mare…” Probabil ca posesia va fi de partea Barcelonei. Va fi un joc atipic pentru Bayern din acest punct de vedere.
    Aici este una din cheia jocului. Bavarezii nu trebuie sa fie surprinsi de pasele rapide ale adversarilor si eu sper ca Heynckes a studiat fiecare adversar in parte impreuna cu elevii lui pentru a stii la ce sa se astepte.
    Practic, este unul din cele mai importante examene ale lui Jupp Heynckes prin care poate arata ca este un mare antrenor si ca ar fi trebuit sa continue la Bayern.
    Sau, daca vreti, este un moment al adevarului pentru Bayern. Acum este momentul pentru a arata ca suntem cea mai buna echipa din Europa si a invingem cea mai mediatizata echipa din lume!
    Trebuie sa aratam ca formam cu adevarat o familie iar jucatorii nostri trebuie sa demonstreze ca sunt cu adevarat o ECHIPA!
    Daca nu acum, cand suntem intr-o forma incredibila, atunci cand?

    MIA SAN MIA!

  6. Scurta prezentare a jucatorilor bavarezi facuta de KICKER:

    NEUER – a gresit contra lui Hannover dar sigur pe el in meciul cu Juve. A aratat ca e un portar de top!
    LAHM – de cateva saptamani extrem de motivat si eficient. Este in mare forma!
    VAN BUYTEN – cu Arsenal si Juve a avut performante putrernice, foarte concentrat si solid, nu a facut greseli aproape deloc!
    DANTE – fara puncte slabe, curat si sigur in interventii, vine si la loviturile libere unde are o excelenta lovitura de cap, ca si van Buyten.
    ALABA – golul contra lui Juve a fost extraordinar. Foarte rapid in actiunile sale.
    MARTINEZ – este constant si solid in interventii, foarte puternic mental.
    SCHWEINSTEIGER – este in mare forma. Foarte prezent in defensive dar si in ofenisva unde arata inteligenta in joc.
    ROBBEN – timp de cateva saptamani este si el in forma. Este dornic sa joace cat mai mult si a se remarce din nou!
    MULLER – a jucat super cu Arsenal si Juve. Nu s-a mai evidentiat asa de mult in urmatoarele meciuri insa daruirea si dorinta lui de a face un meci mare este incredibila!
    RIBERY – dornic sa joace, puternic, mereu in cautarea golului, cel mai bun jucator al lui Bayern!
    GOMEZ – a marcat deja 15 goluri. Ii lipseste ritmul de joc insa are de demonstrat ca merita un loc in primul “11”!

  7. Un articol frumos, bine structurat, ne ofera niste detalii interesante(cum ar fi ca Pique joaca pe partea dreapta, cu care nu e obisnuit,etc)

    Traind in Romania insa, unde doar despre Steaua, Barca si Real se vb… e cam greu sa nu fii familiard cu jocul lor. La bartra eu zic ca “e o paine de mancat”. Jucand pe centru stanga, va avea de-a face cel mai mult cu Muller si Robben, dar si Ribery cand acesta va decide sa treaca in dreapta.

    Am incredere in echipa noastra, cum am mai zis, 3-0!

  8. Bayern – Barcelona (analiza om-cu-om in ceea ce priveste datele din campionatul propriu 2012-2013):

    Portari: Neuer – Valdes
    Goluri primite/meci: 0,5 – 1,1
    Mingi aparate: 81%-66%
    1:0

    Fundasi dreapta: Lahm – Alves
    Dueluri castigate:56%-46%
    Assisturi:10-5
    Flancuri:24%-29%
    2:0

    Fundasi centrali: van Buyten – Pique
    Dueluri castigate in aer:72%-62%
    Jocuri de la inceputul meciului:7-21
    Varsta:35-26
    2:1

    Fundasi centrali: Dante – Bartra
    Dueluri castigate: 65%-59%
    Dueluri castigate in aer:72%-53%
    Jocuri in echipa de start:27-3
    3:1

    Fundasi stanga: Alaba – Alba
    Dueluri castigate: 54%-53%
    Minute/scorer:327 – 280
    Flancuri:29%-26%
    3,5:1,5

    Mijlocasi defensivi: Martinez – Busquets
    Dueluri castigate:62%-62%
    Minute/scorer:314 – 687
    Mingi interceptate/meci: 2,7 – 1,9
    4,5:1,5

    Mijlocasi: Schweinsteiger – Xavi
    Dueluri castigate: 52%-57%
    Minute/scorer: 218 – 183
    Pase bune:82% – 94%
    4,5:2,5

    Mijlocasi dreapta: Robben – Pedro
    Minute/gol: 197 – 353
    Minute/assist: 197 – 353
    Jocuri in echipa de start: 9 – 20
    5,5:2,5

    Mijlocasi centrali: Müller – Iniesta
    Minute/gol: 156 – 814
    Minute/assist:187 – 116
    Pase bune: 75% – 89%
    6:3

    Driblerii echipei: Ribery – Messi
    Minute/gol: 267 – 58
    Minute/assist: 187 – 226
    Driblinguri reusite: 46% – 60%
    6:4

    Golgheteri: Gomez – Villa
    Minute/gol: 87 – 125
    Minute/assist: 696 – 250
    Sanse concretizate: 32% – 36%
    6,5:4,5

    Rezultat final: Bayern – Barcelona 6,5:4,5

    (sursa: TZ)

  9. DOAMNE AJUTA …SA FACEM UN MECI MARE…UN MECI FRUMOS.
    Sper sa jucam cu aceeasi concetrare si determinare din meciul cu Juventus de acasa.Important este sa marcam si sa nu primim.Trebui sa jucam simplu si eficient.

    MIA SAN MIA!!!
    MIA SAN FAMILIE!
    MIA SAN SELBSTVERTRAUNE!
    MIA SAN TRADITION!

Leave a Reply Cancel reply

Exit mobile version