19 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Jupp Heynckes visează din nou la finala Ligii

Jupp Heynckes va fi înlocuit la vară de Pep Guardiola pe banca lui Bayern, dar tehnicianul visează să se retragă în glorie de la gruparea bavareză.

Antrenorul de 67 de ani a fost extrem de mulțumit de prestația pe care a avut-o echipa sa pe Emirates, unde a zdrobit-o Arsenal cu 3-1 și aproape că a tranșat soarta calificării.

“Faptul că am învins o echipă engleză la ea acasă, cu scorul de 3-1, reprezintă un succes major. Am avut un început foarte bun de joc şi o prestaţie excelentă, în special în prima repriză, dar s-a văzut şi că Arsenal este o echipă bună şi că a trebuit să muncim mult.

Anul trecut am ajuns în finală, iar acest lucru se poate realiza doar cu maturitate şi clasă. Putem s-o facem și de această dată. Putem chiar câștiga trofelul Ligii, dar trebuie să luăm meciurile pe rând și să nu ne entuziasmăm peste măsură. Rezultatul de 3-1 este meritat pe deplin, dar vom trata și returul cu aceeași seriozitate”, a spus Heynckes.

Antrenorul german ținut neapărat să-și laude unul dintre elevi: “Dacă ar trebui să evidenţiez un jucător, acesta ar fi Mario Mandzukici. Nu doar pentru că a marcat golul trei, dar şi deoarece s-a luptat foarte mult. Tratăm meciul retur cu multă seriozitate”, a adăugat tehnicianul.

sursa: digisport.ro

25 thoughts on “Jupp Heynckes visează din nou la finala Ligii

  1. @florin.b:
    -Odata si odata trebuie sa trecem peste acest complex italian,nu se poate ca si acum cand italienii trec printr-o perioada nu tocmai fasta fotbalistic,sa ne rugam sa nu picam cu ei,e de ajuns ca Low ne-a umplut sufletele de tristete la Europene,cand cu tactica sa falimentara,ne-a facut sa pierdem in fata uneia dintre cele mai slabe generatii din istoria fotbalului italian.

    -Acum cand pentru prima oara in istoria moderna, Bundesliga este considerata mai puternica decat Il-calccio,cred ca prin Bayern,Borussia si chiar Schalke trebuie sa demonstram ca acest complex italia este de domeniul trecutului[complexul este valabil mai mult la nivel de nationala,caci la nivel de club Hamburg a castigat C.C.E in ’83 contra lui Juve,Borussia la fel CH.League in ’97 contra lui Juve,iar in editia 2010 Bayern a spulberat acelasi Juve cu 4-1 chiar la Torino].

  2. Eu sunt mai ingrijorat dupa ce am vazut aseara.
    De la inceputul sezonului mi-am dat seama ca Barca nu mai e la fel fara Guardiola si ca merge mai mult din inertie. S-a vazut in meciurile cu Real ca nu au aceeasi forta ca in sezoanele trecute, cand Realul nu misca in fata lor. Iar aseara echipa a fost penibila. Nici macar cu arbitraj corect n-ar fi inscris.
    Broscarii mi se par mult mai periculosi. In fata unei echipe atat de puternice ca Bayern, cu siguranta or sa inceapa cu smecheriile care-i caracterizeaza: fac antijoc, trag de timp, se tavalesc pe teren, simuleaza, provoaca. Si Bayern are probleme cu astfel de echipe.
    Si esecurile din ultimele sezoane au fost cu echipe italienesti sau antrenate de italieni. In finala de anul trecut sunt convins ca in fata Barcelonei am fi castigat (jucatorilor nostri nu le-ar mai fi tremurat picioarele ca in fata unui adversar mai slab cotat care a facut antijoc).
    De-asta consider ca in fazele superioare cel mai mult ar trebui evitati broscarii.

  3. @zeitgeist:
    -Finala din 2003 a fost una dintre cele mai urate finale din istoria CH.League ,un fotbal tacticizat pana la anularea reciproca,sper din tot sufletul sa nu mai avem parte de asa ceva.

    -De ce nu vreau Barca ca adversar ,este foarte simplu,noi nu stim sa stam cu fundul in poarta cu 1o oameni de camp ,asa cum au stat si Chelsea si Inter si Milan ,echipele ce au invins Barca in Europa in ultimii ani.

    -Bayern are acelasi ”aer senioral”ca si Barca ,noi nu putem sa acceptam ca altii fac jocul ,este o chestiune de mentalitate care este extrem de greu de schimbat.

  4. Deja toti cunoastem stilul italian.Tin minte ca in faza grupelor lasasem un comment aici si cineva mi-a raspuns ca nu crede ca acei amarati vor trece de grupe.Nu numai ca au trecut ci sunt 90% in sferturi in conditiile in care nu au castigat pe teren propriu pana la meciul cu Barcelona.
    Parere mea ca e singurele probleme pentru Bayern vor fi cu Borussia Juventus si Ac Milan(sper sa se califice Barcelona)

    Barcelona o echipa care are posesie dar nu stie sa fructifice din afara careului.Nu stiu cand Barcelona a marcat un gol din afara careului in ultimele sezoane(in afara de fazele fixe)

    un Bayern Milan in sferturi e un avantaj pentru broscari.
    Sper sa nu se re-editeze finala din 2003….

  5. Din punctul meu de vedere nici o echipa din lume nu-i poate face fata lui Bayern “umar la umar”, luandu-se in piept cu bavarezii, fara sa bage toti jucatorii in poarta. Luati exemplul lui Bazel pe Alianz Arena, ex lui real, ex lui Arsenal…Poate doar Barcelona, si a mai fost Dortmund in ultimii 2 ani dar nu cred ca mai sunt chiar asa de periculosi acum.

  6. @zeitgeist:
    -Meciul de aseara se indrepta pre un 0-0 sec si foarte urat daca nu exista acea colosala greseala de arbitraj,chiar daca n-ar fi fost intentionat hent-ul trebuia acordat deoarece a influentat decisiv faza.

    -A fost clar ca mult laudata acum Milan a jucat la 0-0,ar fi fost supermultumiti cu egalul,greseala arbitrului le-a venit ca un bonus,apoi au profitat de uluiala Barcei si a lipsei unui mare antrenor pe banca[ cat se simte lipsa lui Pep].

    -Raman la parerea ca Barcelona este mai periculoasa pentru Bayern,fiindca este singura ce ne intrece la posesie ,iar Bayern nu se simte deloc bine atunci cand nu detine controlul meciului.

  7. @gery76:
    sincer sa fiu mie imi pare foarte rau de barcelona.Am tinut cu ei in meciul de aseara.Eu nu consider Barcelona periculoasa pentru Bayern,mai degraba Ac Milan si Juventus.Bayern poate invinge Barcelona dar nu cred ca poate invinge Ac Milan sau Juventus.

    Desi cred ca Barcelona e eliminata,voi tine cu ei in retur si sper sa elimine Ac Milan pentru binele fotbalului spectacol.Posesia nu conteaza.Barcelona a avut posesie mare aseara dar ce folos?
    Nu cred ca nimeni de la bayern isi doreste reeditarea finalei cu ,,chelsea,, unde o echipa ataca si alta se apara si mai mult castiga

  8. INFORMATIE :

    “L-am minţit pe Sir Alex!” Detalii neştiute despre afacerea anului în fotbal! Cum a ajuns Guardiola la Bayern: “Am ştiut din prima că e antrenorul perfect”

    Uli Hoeness, preşedintele lui Bayern, a dat detalii despre modul în care s-au purtat negocierile pentru aducerea lui Guardiola.

    Primele discuţii între părţi au început la Barcelona în vara lui 2012, iar acordul s-a obţinut în decembrie 2012, la New York

    Pe 16 ianuarie 2013, Bayern München a dat lovitura anului. A anunţat că, din sezonul viitor, antrenorul Jupp Heynckes se va retrage, iar înlocuitorul său va fi Josep Guardiola! În vara acestui an, anul sabatic al lui Pep la New York urmează să se încheie, iar cel mai titrat tehnician din istoria Barcelonei îşi va începe aventura în Bavaria.

    Ieri, Uli Hoeness, preşedintele lui Bayern, a oferit pentru “Bild” detalii interesante din culisele negocierilor cu Guardiola.

    “Limuzină pentru Hoeness”

    Primele contacte au avut loc încă din vara lui 2012, când Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele Consiliului de Administraţie al lui Bayern, a tatonat terenul chiar la Barcelona. Povestea a continuat apoi la New York, cu Hoeness în rol de negociator-şef al bavarezilor.

    “La prima întâlnire, Pep a trimis o limuzină la hotelul unde locuiam”, a povestit Hoeness. Iar discuţiile s-au purtat pe terenul catalanului. Adică în clădirea “Ardsley” din Manhattan, cu vedere la Central Park, unde închirierea unui apartament costă 30.000 de dolari pe lună şi unde-l ai printre vecini pe actorul David Duchovny, agentul Mulder din X-Files.

    “Era foarte bine informat. Şi mi-a cerut multe detalii. Despre antrenamente, despre relaţia noastră cu presa… Am ştiut rapid că e antrenorul perfect pentru noi”, a mai spus Hoeness. Au fost mai multe întrevederi între părţi, ultima pe 20 decembrie, când Pep şi-a dat OK-ul.

    Hoeness a mai dezvăluit o situaţie ce putea arunca în aer negocierile cu Guardiola, “cel mai păstrat secret” din istoria lui Bayern. La una dintre întâlniri, pe când îl aştepta într-un restaurant pe antrenor, Hoeness a fost informat de patronul localului că o persoană vrea să-l salute.

    “Era Sir Alex Ferguson, care se afla în acele zile la New York. M-a întrebat ce fac acolo şi a trebuit să-l mint că sunt cu afaceri! Vă imaginaţi cum ar fi fost dacă i-aş fi spus adevărul”, a încheiat Hoeness.

    sursa : prosport.ro

    MIA SAN MIA.

  9. @Ribery7: Ilie Dumitrescu e un mare fan al fotbalului emglez, a jucat la Totenham si West Ham, de aceea a declarat ca Arsenal e favorite. Insa cine a urmarit jocul ambelor echipe, trebuia sa anticipeze ca Bayern va face ce vrea din Arsenal.

  10. Milan a demonstrat aseara ca nu numai talentul cu mingea la picior conteaza, ci si forta fizica si organizarea. Au meritat pe deplin victoria, Barca n-a avut nici macar o ocazie clara.
    Dincolo Schalke a demonstrat ca nu-i destul sa iti aduci 2 jucatori de clasa, conteaza si sa ai experienta in CH LG, si mai conteaza si campionatul din care vii, astfel Schalke e obisnuita in Bundesliga cu echipe foarte bune.

    Una peste alta, desi Bayern e sg echipa care a castigat dintre cele germane, si Schalke si Dortmund pleaca cu prima sansa in retur. Echipele italiene nu au primit gol, iar barca si real ar fi eliminate daca s-ar juca doar turul.

    Toata lumea spunea ca nu se stie, poate ca Bayern va fi eliminata chiar din optimi de Arsenal, dar nimeni nu s-a gandit ca aceeasi soarta o poate avea si barca.

    Inca ceva. Ilie Dumitrescu, asa cred ca il cheama, cel care analizeaza golurile, o dadea inainte de meci pe Arsenal favorita, citez, “pentru ca englezii au o stiinta a jocului incredibila si au traditie in Champions League”. Pe mine m-a bufnit rasul, cum sa zici ca Bayern este inferioara la capitolele astea?

  11. -In final vreau sa supun atentiei un subiect bagatelizat de multi dintre ziaristi ,dar si de multi din membrii acestui site.
    -Am auzit foarte des spunandu-se ca meritul lui Guardiola in ciclul fantastic al Barcelonei,n-ar fi tocmai esential in jocul catalanilor,ci mai degraba geniul jucatorilor si al educatiei fotbalistice primite inca de mici.

    -Uitati-va ca in meciuri importante,cu toate ca Messi,Iniesta si Xavi au jucat cu totii,cand pe margine n-ai un om cu influenta si un om capabil sa schimbe radical totul cand jocul merge prost,esti sortit esecului.
    -Niciodata Guardiola n-ar fi ramas impasibil la jocul fara nici o viziune,eu zic ca si Tito Villanova chiar daca era pe banca, are un complex de inferioritate in fata tripletei Xavi,Iniesta,Messi,in schimb in fata lui Pep n-aveau ce sa comenteze,in epoca lui Guardiola, Xavi a devenit un mare mijlocas dintr-un eficient inchizator,Iniesta a devenit stralucitor,iar Messi a devenit balon de aur in mandatul lui Pep,deci cine spune ca Guardiola n-are merite deosebite se inseala sau are o mai veche antipatie la adresa acestuia.

  12. @zeitgeist:
    -Dupa meciul acesta traiesc sentimente contradictorii,pe de o parte sunt bucuros de esecul Barcelonei,pe care inca o consider cel mai periculos adversar pentru Bayern Munchen si nu consider ca-i eliminata inca[ datorita faptului ca este singura echipa din Europa ce are o posesie superioara bavarezilor,in rest cu orice echipa ne batem cu sanse mai mari daca avem baietii sanatosi],iar pe de alta parte sunt ingrijorat de arbitrajul mizerabil ,asemanator cu cel de care a avut parte Inter in 2010.

    -Daca se urmareste readucerea in prim plan a echipelor italiene prin orice mijloace in zona de sus a Europei,atunci mi-este groaza de ce arbitraje favorabile vor avea ”curatii” de la Juventus in fazele urmatoare ale CH.League,totusi trebuie admirata puterea de lupta a milanezilor,care s-au batut fantastic.

  13. -M-a surprins extrem de placut jocul lui Schalke 04 in infernul de la Istanbul,au avut tupeu pozitiv,posesie si o incredere surprinzatoare,mai ales ca veneau dupa o serie de jocuri incredibil de slabe,iar turcii veneau dupa 2 transferuri de marca,Sneyder si Drogba.

    -Returul este unul de foc ,mai ales ca stadioanele in Germania de obicei sunt cel putin pe jumatate intesate cu turci,insa nu tot timpul este un avantaj pentru ca ei ,caci nu prea fac fata presiunii propriilor suporteri[ultimul si cel mai concludent exemplu este Germania-Turcia 3-0 ,meci jucat la Berlin cu jumatate din suporteri de etnie turca si cu toate acestea i-am desfiintat].

  14. INFORMATIE :

    Optimi Champions League: Bayern a scufundat Arsenal la Londra, iar Porto a învins Malaga acasă

    Bayern Munchen a reuşit să se impună în primul meci al dublei cu Arsenal Londra, chiar pe terenul englezilor, scor 3-1, rezolvând, în mare parte, problema calificării din acest duel din faza optimilor Champions League.

    Toni Kroos şi Thomas Mueller au înscris în prima repriză pentru Bayern, în debutul primei reprize, minutele 7, respectiv 21, şi au redus la tăcere fanii de pe Emirates.

    Elevii lui Arsene Wenger au redus din diferenţă după pauză. Fostul atacant al bavarezilor, Lukas Podolski a trimis cu capul în poarta lui Neuer, în minutul 55, la o lovitură de colţ acordată eronat de brigada norvegiană de arbitrii.

    Mario Mandzukic a năruit speranţele fanilor englezi la un egal care să le ofere şanse mai mari în retur pentru calificare, restabilind avantajul de două goluri în favoarea celor de la Bayern.

    Fluierul de final a venit cu huiduieli pe Emirates, Arsenal fiind depăşită la toate capitolele de adversara de marţi seară şi are o misiune extrem de dificilă pe 13 martie, în Germania. Singura veste bună pentru englezi este faptul că Bastian Schweinsteiger va lipsi meciul retur din cauza cumulului de cartonaşe galbene.

    În cel de-al doilea meci al serii, FC Porto au primit vizita celor de la Malaga, o echipă care a câştigat Grupa C din prima fază a Ligii Campionilor fără nicio înfrângere, deşi a avut adversari ca AC Milan, Zenit Sankt Petersburg sau Anderlecht.

    În ciuda rezultatelor din grupe, portughezii au fost cei care au dominat meciul, însă nu au reuşit să înscrie din cauza unei defensive magistral orchestrată de Martin Demichellis şi Sergio Sanchez.

    Pentru Porto, cel mai bun om de pe teren a fost Joao Moutinho, singurul care părea capabil să destabilizeze apărarea celor de la Malaga. Prima repriză s-a încheiat la egalitate, 0-0.

    După pauză, Porto a continuat să atace, iar combinaţia dintre Alex Sandro şi Moutinho a dat rezultate. Portughezii au înscris unicul gol al meciului într-o fază la care antrenorul Manuel Pellegrini a acuzat o poziţie offside.

    sursa : antena3.ro

    MIA SAN MIA.

  15. INFORMATIE :

    Arsene Wenger: ”Vom încerca să facem imposibilul posibil”

    După înfrângerea de aseară de pe teren propriu în optimile de finală ale Champions League în fața lui Bayern Munchen, tehnicianul lui Arsenal, Arsene Wenger, promite că el și elevii lui vor da totul pentru a întoarce rezultatul în deplasarea din Germania.

    Arsenal a pierdut aseară cu 3-1 meciul de la Londra cu Bayern Munchen și are puține șanse de a-și continua aventura în Champions League.

    ”Am jucat împotriva unei echipe foarte bune, care a profitat de toate ocaziile pe care le-a avut în prima repriză. Noi am fost apoi puţin nervoşi. La 0-2, ne-am luptat frumos şi am fost aproape de a egala. Golul de 3-1 a fost o lovitură dură şi ultimele zece minute au fost dificile”, a declarat după meci Arsene Wenger.

    Antrenorul lui Arsenal nu s-a ferit de a felicita echipa adversă și promite că echipa lui va depune toate eforturile pentru a obține calificarea, chiar dacă șansele sunt foarte mici.

    “Bayern este o echipă foarte eficientă, valorifică ocaziile la maxim şi merită felicitări.” – Arsene Wenger

    ”Va fi foarte dificil pentru noi, dar să încercăm să facem imposibilul posibil. Trebuie să mergem în Germania şi să încercăm să jucăm ca şi cum am fi acasă “, a mai spus Wenger.

    sursa : onlinesport.ro

    PS : Va fi practic imposibil ca Arsenal sa mai poata reveni in cartile calificarii.Deja anul acesta in opinia mea Germania este favorita cu 2 echipe la jucarea finalei UCL,singura echipa care ar fi cotata cu prima sansa in fata celor 2 colosi din Germania(BAYERN si Dortmund)ar fi Barcelona.

    MIA SAN MIA.

  16. INFORMATIE :

    Bayern a dat de pământ cu Arsenal la Londra

    Formaţia germană Bayern Munchen este cu un pas în sferturile de finală ale Ligii Campionilor după ce a câştigat cu 3-1 în deplasare manşa tur a disputei cu Arsenal.

    Bayern a început în forţă şi după doar şapte minute echipa bavareză a deschis scorul pe Emirates prin Kroos.

    În urma unei faze cursive de atac mingea a ajuns pe flancul drept şi de acolo Muller l-a găsit în marginea careului pe Kroos, iar acesta nu a stat prea mult pe gânduri şi a şutat decisiv fără preluare.

    Pentru Tony Kroos a fost al cincilea gol în Liga Campionilor şi interesant este că de fiecare dată a existat un pasator diferit.

    Apărarea lui Arsenal a continuat să fie fragilă şi Bayern a lovit din nou în minutul 21. A fost o lovitură de la colţ, Van Buyten a reluat pe poartă şi Szcsesny a respins doar până în piciorul lui Muller.

    Mijlocaşul ofensiv al lui Bayern şi-a trecut astfel în cont al patrulea gol în acest sezon de Champions League, stabilind astfel un nou record personal la acest capitol.

    Fără prea multă viziune în faza ofensivă şi extrem de slabă în apărare, Arsenal s-a chinuit sp ajungă la poarta lui Neuer. Nervii au cedat şi doi tunari, Sagna şi Arteta, au fost ”îngălbeniţi” pentru intrări la limita regulamentului.

    De galben nu a scăpat nici Schweinsteiger care va absenta astfel în manşa retur de la Munchen.

    Bayern putea marca golul trei în ultimul minut al primei reprize. Căpitanul Lahm a centrat perfect pentru lovitura de cap a croatului Mandzukic şi acesta a trimis puţin pe lângă poarta adversă.

    Arsenal a presat în debutul părţii secunde şi a redus din diferenţă după doar nouă minute de la reluarea jocului. Tunarii au avut un corner de pe dreapta, mingea a fost lăsată să cadă în careu şi Lukas Podolski a redus din diferenţă profitând şi de ieşirea hazardată a lui Neuer.

    Podolski a devenit astfel doar al treilea jucător german care a marcat împotriva lui Bayern în Champions League după Jorg Albertz (Rangers) şi Mesut Ozil (Real Madrid).

    Mare ocazie ratată de Arsenal în minutul 72 prin Giroud. Găsit bine în centrul careului atacantul francez a reluat în forţă din voleu şi mingea l-a lovit pe Neuer.

    Presată tot mai puternic Bayern a lovit la una dintre puţinele acţiuni ofensive din partea secundă. Lahm a centrat la întâlnire în faţa porţii şi Mandzukic a reluat cu şansă în poartă de lângă Sagna.

    Golul marcat de Mandzukic pe Emirates a fost al 100-lea reuşit de un croat în Liga Campionilor, capitol la care lider este Ivica Olic cu zece reuşite.

    La final Bayern a savurat victoria cu 3-1 devenind doar a şasea echipă din istoria cupelor europene care a marcat cel puţin trei goluri pe terenul lui Arsenal. Celelalte cinci sunt Barcelona, Manchester United, Spartak Moscova, Benfica şi Inter Milano.

    Arsenal are o misiune extrem de dificilă în returul de la Munchen, dar tunarii au demonstrat în istoria recentă că se pot lua la trântă şi cu scoruri mai mari. Elocvent în acest sens este dubla manşă cu AC Milan când echipa lui Wenger a fost foarte aproape de răsturna situaţia după un 0-4 în deplasare.

    Doar trei echipe s-au calificat în istoria Ligii Campionilor după ce au pierdut prima manşă pe teren propriu: Ajax după 0-1 cu Panathinaikos în 1996 şi Inter Milano după ce a pierdut chiar în faţa lui Bayern în 2011.

    sursa : onlinesport.ro

    MIA SAN MIA.

  17. INFORMATIE :

    Ibrahimovic vrea să joace la Bayern

    Zlatan Ibrahimovic nu-şi dezminte calităţile de globetrotter al fotbalului şi spune că într-o zi ar vrea să evolueze pentru formaţia germană Bayern Munchen.

    Interesant este că din vară echipa bavareză va fi preluată de Pep Guardiola, tehnician alături de care a rezistat doar un sezon la FC Barcelona.

    ”Bundesliga este un campionat care mă atrage cu siguranţă. Intr-o zi poate voi merge acolo. Nu mi-a mai rămas foarte mult timp în carieră, iar dacă voi alege Germania, trebuie să fie Bayern Munchen. În opinia mea este unul dintre primele cinci cluburi ale lumii”, a declarat Ibrahimovic pentru 11Freunde.

    Ibrahimovic a evoluat până acum în cinci ţări din Europa şi a îmbrăcat tricourile echipelor Ajax, Inter Milano, Juventus, FC Barcelona, AC Milan, iar din vara anului trecut evolulează pentru Paris Saint Germain unde este golgeter cu 21 de goluri.

    sursa : onlinesport.ro

    MIA SAN MIA.

  18. Wenger, inainte de meci:”sa nu ascundem adevarul! Aceasta echipa, care a jucat 2 finale in ultimii 3 ani, nu ajungea acolo fara sa aiba calitate!”
    Wenger, dupa meci:”ne-a batut una din cele mai bune echipe din Europa, daca nu cea mai buna.”
    THE SUN:”Arsenal nu a mai putut reveni in repriza a 2-a, asa cum a facut cu “marile echipe” West Ham Utd. sau Reading.”
    DAILY MAIL:”Zdrobiti! Innebunit de durere, Wenger a ramas 25 de min. pe banca dupa terminarea meciului in care echipa sa a fost umilita de Bayern.”

  19. Pur si simplu il iubesc pe Heynckes. Imi pare nespus de rau ca pleaca… dar Pep nu putea sa mai astepte inca 1 an sau doi pana se retragea Jupp. Multi o sa-i duca lipsa, o sa vedeti.
    MIA SAN MIA

Leave a Reply Cancel reply

Exit mobile version