29 March 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Bixente Lizarazu

Ieri, 9 Decembrie, a fost ziua fostului bavarez Bixente Lizarazu. Acesta a implinit varsta de 43 ani.

Bayern a platit 4,5 mil euro lui Athletic Bilbao in vara lui 1997 pentru transferul francezului cu origini basce. Lizarazu a jucat in doua perioade pentru bavarezi, din 1997 pana in vara lui 2004 si din Ianuarie 2005 pana in Aprilie 2006. In prima sa perioada a jucat in 151 meciuri marcand 7 goluri iar in a doua perioada a jucat in 31 meciuri fara sa mai marcheze vreun gol.

Într-un interviu acordat cotidianului Info in 3 noiembrie 2005, Lizarazu spune “cea mai buna alegere din viata mea se numeste Bayern Munchen.” În acelasi interviu, el a spus că nu a încercat cu adevărat să învete limba germană în timpul carierei sale la Bayern si explică: “Recunosc că nu am facut eforturi mari pentru a vorbi limba germană, pentru singurul motiv că echipa mea a avut multi jucatori din tări sud-americane, asa că am vorbit spaniola (era limba principală) si apoi toată lumea vorbea limba engleza “.

În 7 sezoane cu Bayern, Lizarazu a câstigat 5 titluri in Germania, o Liga a Campionilor (2001), 5 Cupe ale Germaniei, 4 Cupe ale Ligii si o Cupa Intercontinentala.

Lasă un răspuns

6 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
6
0
Posteaza un comentariux