19 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Adversarii lui Bayern in grupele UCL

VALENCIA:  anul trecut a terminat pe 3 in Spania, dupa Real si Barca dar la distanta mare de acestea (39 pct. si 30 pct.). Din cauza faptului ca-si construieste stadion, echipa este inglobata in datorii si trebuie sa-si vanda vedetele in fiecare an si sa aduca alti jucatori pe bani putini. In aceasta vara i-a vandut pe Jordi Alba (Barca) si pe Mehmet Topal (Fener) pe bani multi. Anii trecuti i-a vandut pe Juan Mata (Chelsea), David Villa (Barca) si David Silva (Man City) pe sume foarte mari, 30-40 mil. euro.  Golgheterul lui Valencia este Roberto Soldado (27 ani, cota de piata 25 mil. euro). Ultimele achizitii mai importante fiind Cissokho (fundas francez, 24 ani, venit de la Lyon, cota 6 mil.), Sergio Canales (mijlocas spaniol, 21 ani, venit de la Real Madrid, cota 6 mil.), Fernando Gago (mijlocas argentinian, 26 ani, venit de la Real Madrid, cota 7 mil.) dar si fostul jucator al lui Dortmund, Nelson Valdez (atacant paraguayan, 28 ani, cota 3 mil. ). Ultimul duel cu Valencia a fost si cel mai fericit, in 2001, atunci cand Bayern a castigat Ch. League la penalty-uri, intr-o finala dramatica.

LILLE: a terminat tot pe locul 3, dar in Franta, dupa Montpellier si PSG. A castigat Cupa Frantei anul trecut, 1-0 cu PSG. A trecut in preliminarii de Copenhaga dupa 0-1 si 2-0 dupa prelungiri. Cei mai cunoscuti jucatori sunt: portarul Landreau (fost la PSG) si Salomon Kalou (fost la Chelsea). L-a pierdut pe cel mai bun produs al sau, belgianul Eden Hazard, plecat la Chelsea pentru 40 mil. euro. Momentan, dupa 3 etape, se afla pe locul 8 in Premiere Division, cu o victorie si 2 egaluri. In 2007 a ajuns pana in 8-imi in UCL, acolo unde a fost eliminata de Man Utd.

BATE: numele vine de la Borisov Automobil Traktor Elektronik din orasul de 150.000 de locuitori din Belarus. Din 1997 se afla in prima divizie din Belarus si domina fotbalul din aceasta tara, castigand de 8 ori campionatul, doua cupe si doua super-cupe. S-a calificat in UCL pentru a 3-a oara necunoscand gustul victoriei, realizand 5 egaluri si 7 infrangeri. A ajuns in grupele UCL trecand de Vardar Skoplje (Macedonia), Debrecen (Ungaria) si Hapoel Shmona (Israel). La BATE joaca fostul jucator al Barcelonei si a lui Stuttgart, Alexander Hleb (31 ani), cel care vrea sa-si incheie cariera acasa. In momentul de fata BATE domina autoritar campionatul tarii sale si, dupa 19 etape, se afla pe primul loc. Stadionul sau fiind prea mic (5.500 locuri) isi va juca meciurile “acasa” in capitala Minsk, la 100 km,  acolo unde stadionul lui Dinamo are 40.000 de locuri.

(traducere directa: fcbayern.de)

Lasă un răspuns

26 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
26
0
Posteaza un comentariux