18 January 2021

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

GERMANIA – ITALIA 1-2

Germania care nu mai cîştigă

Nemţii au jucat 4 semifinale consecutive de CM şi CE. N-au fost campioni niciodată!

Nici aseară n-au reuşit să se apropie de trofeu. Extraordinara generaţie a lui Lahm şi Schweinsteiger a pierdut ca de fiecare dată în ultimii 6 ani.

Acum sperau alb-negrii să învingă. Acum, cînd Lahm si Schweinsteiger au atins vîrsta ideală pentru marea performanţă, 27-28 de ani.

“Din 2005, sîntem în ascensiune continuă, avem o supernaţională”, spunea Schweinsteiger, 95 de selecţii pentru Mannschaft. “Nu am cucerit coroana încă, dar sîntem din ce în ce mai aproape”. Numai vise.

N-au putut nemţii mai mult decît o semifinală la CE 2012. Semifinala pe care au jucat-o la ultimele patru mari turnee finale, două de Mondial şi două de Euro.

O dată au trecut de ea, în 2008, însă atunci au pierdut ultimul act, 0-1 în faţa Spaniei. Primul loc, medalia de aur parcă fuge de fiecare dată de ei.

Lahm, Schweinsteiger, Podolski, plus bătrînul Klose, ajuns la 34 de ani, au jucat bine pînă pe ultimii metri. Şi acolo au cedat. Acum, s-au înclinat după 15 victorii la rînd în meciurile oficiale!

Încep să semene tot mai mult cu Bayer Leverkusen ediţia 2001-2002 (sau Bayern 2011-2012). Echipa “farmaciştilor” a fost la sfîrşitul acelui sezon în finala Champions League: 1-2 cu Real Madrid. A ratat titlul în Bundesliga în faţa Borussiei Dortmund. Iar ultima picătură, 2-4 cu Schalke în Cupa Germaniei.

Acelei formaţii i s-a spus Loserkusen. Sau Neverkusen. De la “înfrant” ori “niciodată”. Lui Bayern i s-a spus acum , dupa ce a iesit pe locul 2 in toate competitiile, vice-Bayern. Această generaţie ar putea fi Loserland.

Turneele neîmplinite
CM 2006 locul 3
CE 2008 locul 2
CM 2010 locul 3
CE 2012 locul 3-4

16 ani au trecut de cînd Germania nu a mai cucerit un trofeu important cu “naţionala”: Euro 1996 a fost ultimul turneu cîştigat

Serie blocată
Primul gol marcat de Mario Balotelli a întrerupt seria de 15 partide consecutive în care Germania deschisese scorul. Ultima oară cînd nemţii nu reuşiseră să marcheze primii s-a întîmplat tot într-o semifinală, însă la CM: 0-1 cu Spania.

0 din 8 cu Italia!
Germania s-a aflat la cel de-al optulea meci din tot atîtea posibile în care nu reuşeşte să învingă Italia la turneele finale. Cele două echipe s-au mai întîlnit de două ori în semifinale, la Mondialele din ’70 şi 2006, italienii avansînd în finală de fiecare dată.

sursa:gsp.ro

0 0 vot
Article Rating
23 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x