Site icon FC Bayern Romania

FC BAYERN – OLANDA 3-2

Ce seara de gala la Munchen! La 3 zile de la castigarea Champions League, campionii Europei au dat o noua reprezentatie pe terenul unde au fost incoronati “cei mai buni fotbalisti din acest sezon”. Aproape 70.000 de oameni au fost pe Allianz Arena la amicalul dintre FC Bayern si nationala Olandei, care fusese programat inca de acum un an. Capitanul Lahm, Schweinsteiger si autorul golului decisiv din finala Ligii, Thomas Muller, au prezentat fanilor trofeul pe care Bayern l-a castigat pana acum de 5 ori in istorie. A fost o adevarata sarbatoare la Munchen!

 …sa ne trezim acum…

 Da, Bayern a jucat cu Olanda, dar a facut-o mai mult pentru ca meciul fusese programat de acum un an. Nimeni nu mai avea chef de acest ultim meci al sezonului. Nici macar fanii nu s-au mai inghesuit sa intre pe Allianz Arena. Pentru prima data dupa meciul cu FC Ingolstadt din Cupa Germaniei (26 octombrie 2011), stadionul nu a fost plin. Atunci au fost doar 63.000 de fani din totalul de 69.000 de locuri. Pana atunci, Bayern avusese un record de peste 130 de meciuri jucate cu casa inchisa. Acum, la al treilea inel de pe Allianz n-a fost nimeni. Dezolanta imagine…

 

 

Dintr-o sarbatoare generala, amicalul cu Olanda s-a transformat intr-un veritabil meci de retragere. Nu pentru cine stie ce personalitati, ci pentru jucatorii care vor pleca de la Bayern in aceasta vara. Hans-Jorg Butt, Rouven Sattlemaier, Breno, Takashi Usami, Daniel Pranjic si Ivica Olic. Dintre toti, portarul Butt este singurul care isi va incheia si cariera de fotbalist. Va ramane la Bayern ca secund la o echipa de juniori. Singurul de care imi pare rau ca pleaca este Ivica Olic, omul care ne-a dus in finala Ligii din 2010, dar care a ratat un penalty cat o finala acum cateva zile. Toti acesti jucatori au primit flori, un cadou din partea clubului si ultimele aplauze din partea fanilor lui Bayern.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A fost un meci special si pentru Arjen Robben. Multa lume se astepta sa joace cate putin si pentru Bayern si pentru Olanda. N-a fost asa. A jucat doar pentru nationala tarii lui, din minutul 75, si a fost fluierat cam de fiecare data cand a atins mingea. Oarecum normal, doar ne-a fost adversar. (Gurile rele ar zice ca tot adversar ne-a fost si cu Dortmund si Chelsea)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meciul s-a terminat cu victoria lui Bayern, scor 3-2. Kroos, Petersen si Gomez au marcat pentru bavarezi. Uli Hoeness l-a vazut si pe Huntelaar cum ne-a marcat un gol si poate n-ar fi rau sa-i faca o oferta. Pana la urma, el e golgheterul Germaniei si joaca la echipa de pe locul 3.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pe Allianz Arena s-a intors si fostul capitan Mark van Bommel. Olandezul a fost intampinat cu multe aplauze. Personal, cred ca a fost indepartat prea usor. Il preferam pe batranul van Bommel decat pe brazilianul de 17 milioane, Luis Gustavo.

Pentru Bayern sezonul s-a incheiat oficial. Asteptam acum cu interes EURO 2012. Cati dintre voi credeti ca Germania poate castiga trofeul? Si cati dintre voi va doriti asta? 

Exit mobile version