18 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Bayern e clubul ideal pentru modelul financiar. Uli Hoeness:”Mulţi împrumută de la bancă. Noi depunem”

Preşedintele Uli Honess e convins că în cîţiva ani munchenezii vor fi cei mai bogaţi din lume.

Barcelona: 451 milioane de euro. Manchester United: 390 de milioane. Aceastea erau datoriile finalistelor trecutei ediţii a Ligii la ora decernării trofeului.

În finala de sîmbătă (21:45, TVR 1 şi Dolce Sport 1 în direct), doar Chelsea păstrează trendul, cu un debit de 900 de milioane de euro brut. Bayern, în schimb, vine să demonstreze că poţi atinge un asemenea nivel în competiţie şi altfel decît punîndu-ţi în pericol sănătatea financiară prin transferuri scumpe şi plătind salarii exorbitante.

130 de milioane cash
“În timp ce alte cluburi merg la bancă să se împrumute, noi ne ducem să depunem”, îi place preşedintelui Uli Honess să se laude. Şi chiar are cu ce. Sezonul acesta, bavarezii se aşteaptă să depăşească cifra de afaceri record din 2009-2010: 350,2 milioane de euro. Şi în conturi au peste 130 de milioane. Bani lichizi!

Suporterii, acţionari
Secretul prosperităţii? Trio-ul din fruntea clubului, Beckenbauer – Honess – Rummenigge, a promovat de-a lungul ultimelor două decenii o politică ce se pliază perfect pe Fair-Play-ul financiar pe care-l va introduce UEFA. “Sîntem o societate pe acţiuni necotată la bursă. Nu ne permitem să cheltuim mai mult decît producem. Clubul aparţine 9 la sută lui Adidas, 9 la sută lui Audi şi restul, suporterilor. Ei plătesc cîte 60 de euro anual pentru a fi proprietarii unei părţi din Bayern”, explică directorul executiv Karl Heinz Rummenigge.

Victorii şi marketing
Cum se înmulţesc banii? Tot Rummenigge dezvăluie: “Prin succese pe teren şi strategii de marketing”. Iar Honess asigură că “în cîţiva ani, cînd terminăm de plătit creditul luat pentru a acoperi cheltuielile cu construcţia Allianz Arena, vom fi cel mai bogat club din lume!”.

1,25 miliarde de euro investiţi
Dacă din punct de vedere financiar, Bayern e un exemplu pozitiv, Chelsea reprezintă opusul. De cînd a cumpărat clubul, în 2003, miliardarul rus Roman Abramovici a investit peste 1,25 miliarde de euro, majoritatea lor în 8 antrenori şi 47 de jucători de top, printre care şi Mutu, doar-doar o cîştiga o Ligă. Deocamdată, se află doar în faţa celei de-a doua finale. Adică exact ce-au reuşit şi bavarezii în acest interval, dar cu mult mai puţini bani.

“Cu datoriile actuale, cluburile spaniole şi engleze n-ar primi licenţă în Bundesliga. Sînt Grecia fotbalului, iar Bayern, ca şi Germania, plăteşte pentru toţi” (Uli Honess, preşedinte Bayern)

“Sîntem pregătiţi pentru momentul în care UEFA va introduce Fair-Play-ul financiar. Însă multe cluburi mari din sudul Europei vor avea probleme” (Karl-Heinz Rummenigge, director executiv Bayern)

Sursa: gsp.ro

12 thoughts on “Bayern e clubul ideal pentru modelul financiar. Uli Hoeness:”Mulţi împrumută de la bancă. Noi depunem”

  1. Într-un top 10 al cîştigurilor înregistrate de cluburi în 20 de ani de Ligă (1992-2012), Bayern e pe locul 2 iar Chelsea pe 6. Iată clasamentul (mil. euro):
    1. Man. United: 399,9*
    2. Bayern Munchen: 345,8
    3. Barcelona: 317,4
    4. Real Madrid: 316
    5. Arsenal: 298,3
    6. Chelsea: 276,9
    7. AC Milan: 268,8
    8. Lyon: 248,2
    9. Inter Milano: 243,5
    10. Juventus: 209,8
    Sursa:gsp.ro

  2. Un alt articol interesant in PROSPORT aici http://www.prosport.ro/fotbal-extern/liga-campionilor/chelsea-bayern-finala-care-nu-ar-fi-trebuit-sa-fie-londonezii-urmeaza-exemplul-bavarez-sau-nu-vor-mai-juca-in-liga-solutia-pentru-englezi-9638858
    In articol aflam ca daca regula fair-play-ului financiar ar fi fost aplicata, pur si simplu, Chelsea nu ar fi avut voie sa participe in CL! Englezii au cheltuit cu 161 mil. euro mai mult decat au castigat, in timp ce nemtii sunt pe plus, cu 4 mil. euro.
    Din articol am inteles ca regula fair-play-ului financiar va fi introdusa (in sfarsit!) peste 2 ani!

  3. Cred ca nesimtiti de la UEFA le este si acum o oftica extraordinar de mare ca nu joaca varzelona si ireal de aceea au ales sa faca o batjocura la fanii FC BAYERN si Chelsea si bineinteles ..fanii neutri..care doresc sa vada un spectacol total.Un pret al biletelor de toata jena pt o nesimtire mare(UEFA – Uniunea Escrocilor Fraudulos Asociata).UEFA afacerea unor afoni de fotbal … cocalari de bani gata.

    DOAMNE AJUTA SA SCAPAM DE FOTBALUL MURDAR JUCAT PRIN BIROURI si nu pe gazon!!!
    Si inca ceva mai am de spun : “Pentru o singura dreptate sa invinga cel mai bun!!!

    MIA SAN MIA.
    FC BAYERN o va darama pe Chelsea pt aceasta nedreptate.
    FC BAYERN FOREVER NUMBER ONE —- FCB 1900.

    Anul acesta asteptam ca FCB sa i-a coronita de premiant a UCL :D!!

  4. Poenca este o alegere cum nu se poate mai proasta pentru Bayern Munchen,in returul pomenit mai sus cu Inter ,mai ales in repriza a doua i-a impins metru cu metru pe ”broscari”arbitrand mai degraba ca Hategan si Coltescu decat ca un arbitru european cu pretentii.
    -Alta fateta foarte importanta a arbitrajului de sambata seara,este tolerarea sau netolerarea jocului violent pe care-l practica Chelsea mai ales pe faza defensiva.
    -Daca Puenca va tolera jocul violent al englezilor,ne va fi foarte greu sa ne impunem,mai ales ca Ribery si Robben vor fi marcati cu strictete in benzi,totusi ,eu cred ca jocul pe benzi va fi cheia succesului si francezul si olandezul fiind FOTBALISTI ce pot scoate usor din joc adversarii directi.

  5. – Hoeness:”sunt nemultumit de pretul biletelor la finala, preturi ce au fost fixate de UEFA!” Acestea sunt intre 70 euro si 3.500 euro, la loja.
    – David Luiz si Malouda sunt accidentati usor dar se pare ca vor juca in finala.
    – Bayern a mai intalnit-o pe Chelsea in 2005 (antrenata de Mouriho) in sferturile CL si a fost eliminata dupa 3-2 si 2-4.
    – Casillas:”Bayern e mai compacta decat Chelsea.”
    – Hitzfeld:”este o ocazie unica sa castigi CL la tine acasa. Bavarezii stiu atmosfera, terenul de joc, suporterii vor fi mai multi…”
    – Meciul va fi arbitrat de portughezul Pedro Poenca, un arbitru cu care Bayern a pierdut de 2 ori: 0-2 acasa cu Bordeaux in 2009 si 2-3 acasa
    cu Inter in 2011, in al doilea meci defavorizandu-ne clar!
    – Bayern va castiga anul acesta aproximativ 60 mil. euro daca va deveni campioana!
    Sursa: tz-online.de

  6. Cred ca la datorii se inscriu si Real Madrid.Cele mai nesimtite echipe Barca,Real si Manchester …cu datorii cat carul si “se vad finaliste”….Dumnezeu nu iarta hotii si cei ce incearca sa pacaleasca fotbalul.Sunt fericit la culme ca Real nu a prins finala,NOI fiind artizani la calificarea lor in “finala mica” 😛 =)),Barca la fel si United a primit ce merita cel mai mult sa piarda campionatul in Anglia,la mustata si pe final.

    Sper sa ne mentinem un spirit puternic de invingator..si sa surprindem pe Chelsea cu un joc mai mult decat magnific …pur si simplu genial-splendid.

    MIA SAN MIA.
    DOAMNE AJUTA — SA FIM CEEA CE O LUME INTREAGA ASTEAPTA — CASTIGATORII CUPEI UCL.

    FC BAYERN FOREVER NUMBER ONE — FCB 1900.

  7. La casa de pariuri Bet-at-Home din Romania, Bayern este superfavorita pentru sambata.
    Iata cotele:
    – pentru victorie: 1.80
    – pentru egal (prelungiri eventual penalty-uri): 3.65
    – pentru infrangere: 4.10

  8. Robben doar atat? Lahm stiu ca are vreo 10 si mai sunt cativa pe acolo. Vara asta poate scapam de problema numita rezerve, ca acolo sa pierdut campionatul si cupa

  9. Dragi fani ai lui Bayern, incepand de azi voi scrie si eu articole pe acest forum. Am luat aceasta decizie pentru ca nu-mi este indiferenta imaginea acestei echipe legendare, acestui monstru sacru al fotbalului european si mondial, BAYERN MUNCHEN. Este un articol cu multe raspunsuri la intrebarile referitoare la reteta financiara a lui Bayern, echipa mult invidiata din acest punct de vedere de marile echipe ale lumii. La articolul de mai sus imi permit sa-i corectez pe cei de la GSP (sau pe cei de unde au luat informatia). E vorba de cel mai mare salariu la Bayern, nu este al lui Robben – 6 mil. euro, ci cel al lui Ribery – circa 10 mil. euro.

Leave a Reply Cancel reply

Exit mobile version