Ex-fotbalistul olandez consideră că trupa antrenată de Joachim Löw, împreună cu Spania, are cele mai mari șanse să câștige turneul

Fostul internațional olandez Ruud Gullit (49 de ani) a minimalizat șansele țării sale de a câștiga trofeul de campioană la Euro 2012, nominalizând în schimb Germania ca mare favorită înainte de startul turneului.

Cele două selecționate, mânate de o rivalitate istorică, s-au întâlnit în noiembrie într-un meci de pregătire, elevii lui Joachim Löw reușind o victorie convingătoare (3-0), iar Gullit este de părere că diferența calitativă dintre cele două echipe a fost evidentă.

“Sub nicio formă acela nu a fost un meci amical. Când Germania joacă împotriva Olandei, întotdeauna există presiune. Suntem vecini, așadar ambele echipe încearcă să câștige, iar nemții s-au impus categoric” , a declarat Gullit pentru cotidianul german Stuttgarter-Nachrichten.

“Germanii sunt evident favoriți, alături de spanioli. Va fi dificil pentru Olanda” , a explicat Gullit, adăugând că Anglia și Italia, două țări în care a evoluat ca jucător, au șanse mici să câștige competiția continentală.

“Există o problemă în fotbalul englez. Cele mai importante posturi de joc ale cluburilor de primă mână sunt ocupate de străini – indiferent că este vorba despre portar, fundaș, conducător de joc sau atacant. Ca urmare, englezilor le lipsește un bun conducător de joc. Dar desigur că au totuși fotbaliști buni” , a precizat Ruud Gullit.

Cât despre peninsulă, olandezul a declarat: “Fotbalul italian este în criză. Problema este la nivelul stadioanelor. Un bun exemplu este Juventus. Pe Stadio delle Alpi veneau numai circa 16.000 de spectatori la mciuri. Însă pe noul stadion se joacă mai mereu cu casa de bilete închisă – iar Juve joacă bine. Dar italienii știu să joace bine la turneele finale. Sper că vor reveni la un nivel de top”.

Germania și Olanda se vor întâlni în faza grupelor Campionatului European 2012, găzduit în vară de Polonia și Ucraina.

sursa: tv.eurosport.ro

0 0 vote
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Subscribe via Email

Introdu adresa de e-mail pentru a primi notificare pentru orice postare noua adaugata pe site

Urmareste-ne pe Facebook
Parteneri
Help us run this site…
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x