19 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Heynckes: “Schweinsteiger este la același nivel cu Xavi și Iniesta”

Antrenorul german a spus că mijlocașul lui Bayern este la paritate cu cei doi iluștri jucători ai Barcelonei, indicând că Robben va fi doar rezervă la meciul de miercuri cu FC Basel

Jupp Heynckes (66 de ani), antrenorul lui Bayern München, a sărit în sprijinul ideii că Bastian Schweinsteiger (27) a devenit unul dintre cei mai buni mijlocași din lume. Karl-Heinz Rummenigge a declarat luni că îl consideră pe internaționalul german la același nivel cu Xavi și Andres Iniesta, duetul de aur al Barcelonei, iar Heynckes crede că președintele consiliului de administrație al clubului bavarez nu se înșeală.

“Pentru mine, Bastian Schweinsteiger joacă în aceeași ligă cu Andres Iniesta, Xavi, și Sergio Busquets” , a declarat Heynckes în fața reporterilor, cu prilejul unei conferințe de presă.

Privind către meciul de Liga Campionilor pe care Bayern îl va juca miercuri seară în deplasare cu FC Basel (Elveția), Heynckes și-a îndemnat jucătorii să nu o subestimeze pe campioana en-titre a Țării Cantoanelor, pregătită de antrenorul german Heiko Vogel.

“Nu degeaba FC Basel joacă în optimile Ligii Campionilor. S-au calificat pe merit în această fază a competiției. Basel va fi foarte motivată, echipa lor m-a impresionat. Ei posedă o mixtură bună de jucători experimentați și tineri talentați. Trebuie să jucăm așa cum am făcut în faza grupelor. Dacă vom reuși acest lucru, cred că avem o șansă bună” , a declarat tehnicianul care a preluat conducerea lui Bayern la începutul stagiunii 2011-12.

Bayern va aborda acest meci după remiza albă de pe terenul lui Freiburg, “lanterna roșie” din Bundesliga, însă Jupp Heynckes a subliniat că nu va schimba nimic în sistemul său de joc, ceea ce înseamnă că olandezul Arjen Robben ar putea din nou să urmărească măcar prima parte a întâlnirii de pe banca de rezerve.

Sursa: tv.eurosport.ro

17 thoughts on “Heynckes: “Schweinsteiger este la același nivel cu Xavi și Iniesta”

  1. @Gery Gustavo nu mi se pare un transfer ratat. Joaca bine Gustavo, el trebuia sa intre in teren pentru inghetarea scorului de 0-0 daca ai observat.[cu Basel] E un jucator bun, destul de solid.. gen Boateng doar cu alte responsabilitati.

  2. @gery: Este de inteles sa nu-ti placa anumiti jucatori, dar daca ei sunt oameni cu bun simt si fara aere de vedeta, cred ca nu este corect sa dam in ei. Mario nu mi-a placut la inceput, pentru ca aveam aceeasi impresie ca si majoritatea de aici, ca nu face jocul cum trebuie. Dar am fost la meciul CFR-Bayern si mi-am dat seama ce mult se demarca, cum trage aparatorii dupa el si ca in careu este letal. Si chiar daca nu este estetic, faptul ca marcheaza ii da dreptul la postul de titular si la un salariu mare. Pe Olic il simpatizez foarte mult, si chiar mi-ar placea sa fie titular, pentru ca el are spirit de luptator, ceva ce nu prea au ceilalti, poate Muller si Schweinsteiger partial.Mi-ar placea sa nu-i mai vad pe egocentricii Ribery si Robben in teren, care atunci cand sunt impreuna pe gazon, se vad numai pe ei.
    Despre Pranjic n-am nimic rau de spus, el fiind un jucator care a dat tot ce a putut el, si fiind un om modest, care a platit din buzunarul lui ca sa poata veni la Bayern. Mie imi displac jucatorii cu aere de vedeta, chiar daca au calitati tehnice deosebite.(gen Ribery si mai ales Robben de la noi, C.Ronaldo de la mult antipatizata real madrid). Si mai am o ura deosebita pe jucatorii care promit public fanilor ceva si isi bat joc de ei(gen Figo si Neuer, si chiar si “legendarul” Raul, care la prima ocazie a tradat echipa care l-a crescut si a semnat cu rivala). Poate sunt eu mai patimas, care se implica emotional prea mult, dar asta este, asa am crescut, asa cred ca o sa si mor.
    Imi cer scuze daca te-am jignit, dar sunt intr-o pasa mai proasta, si mi-e foarte greu sa gasesc cuvintele potrivite.

  3. @Peter:
    -Cred ca si tu ai avut intr-o perioada jucatori ce ti-au placut mai putin sau chiar deloc,oricum mi-aduc aminte ca nu erai asa de inrait aparator al lui Gomez,ba daca nu ma insel amandoi aveam o impresie excelenta despre Olic,numai ca tu brusc ai devenit un mare simpatizant si aparator al lui Mario Gomez.
    -Eu nu mi-am schimbat parerea buna despre tine,insa in peste 25 de ani de suporter al lui Bayern,in fiecare perioada am avut unul doi jucatori ce mi-au displacut si nu m-am ferit niciodata sa-mi spun deschis parerea.
    -In anii splendizi ai lui Bayern de la sfarsitul anilor ’80 de pilda nu-mi placea deloc portarul Aumman,care desi indiferent cum apara si ajunsese chiar rezerva lui Illgner la nationala,mie mereu mi se parea total inferior lui Pfaff cel care facuse minuni in fata Realului 4-1 si 0-1 in parcursul de exceptie din ’87,apoi dupa anii ’90 nu-i suportam deloc pe Labbadia si Nerlinger si chiar pe Sforza,desi era un fotbalist destul de bun,,in marea echipa facuta de Hitzfeld Koffour desi punea mult suflet mereu mi se parea ca este sub valoarea lui Bayern.
    -Asa si acum 2 jucatori mereu nu mi-au placut Pranjic si Gomez+Gustavo ce cred ca a costat enorm in raport cu valoarea sa reala,dar asta nu inseamna ca atasamentul fata de Bayern a scazut vreun moment!

  4. @dan: Da, l-am prins pe Makaay si el chiar era un atacant foarte bun, pentru ca marca goluri. Pentru mine nu conteaza cum marchezi, doar sa marchezi. Si inca odata iti zic, faptul ca in Romania nu este apreciat, Mario ramane un mare atacant, si asta este clar datorita aprecierilor pe care le primeste de la mari antrenori de fotbal, de la fosti mari atacanti. Nu este tipul de atacant care sa faca faze sclipitoare, dar in Germania nici nu se asteapta asta de la el. El este finalizator, nu creator. Creatori ar trebui sa fie mijlocasii, dar flancurile lui Bayern in meciurile importante sunt mai preocupate de a tine mingea si a se baga in n driblinguri decat sa dea pase si centrari de calitate. Treaba ta si a multora care nu-l simpatizati, dar din fericire nu parerea noastra conteaza, ci a celora care fac parte din conducerea administrativa si tehnica a lui Bayern.
    @gery: Incep sa-mi schimb parerea despre tine, credeam ca esti un suporter mai patimas, dar se pare ca m-am inselat. Tu ai zis ca nu se poate pune totul in carca unui singur jucator, dar de fiecare data cand Bayern pierde, tu il blamezi pe Gomez. N-a jucat bine in ultimele meciuri, dar nu a fost singurul. Si eu l-as pune pe banca cateva meciuri, ca nu simte concurenta, ceea ce dauneaza performantei. Dar la fel as face si cu Kroos si Ribery, care incepe sa fie iarasi un egoist in meciurile importante si cu atitudine de diva. Fiecare echipa mare are perioade mai slabe in timpul unui sezon, iar Bayern o are acum. Tot acesti jucatori, condusi de acelasi antrenor(care nu e chiar de nivelul lui Bayern, dar eu cred ca fiecare antenor trebuie lasat macar un sezon pe banca) au jucat senzational in tur si in grupe. Deocamdata, nu-i nimic pierdut si daca isi revin repede, se poate recupera.

  5. Ce era de asteptat ,s-a intamplat,am reusit sa devenim penibili si in Liga Campionilor dupa o noua demonstratie despre cum nu trebuie sa joace o mare echipa aEuropei fotbal.
    -Fara nerv,fara idei,cu o dominare accentuata dar sterila,cu ratari din pozitii din care fotbalistii de clasa nu prea au voie sa rateze,ba mai mult in prima repriza doar doua reflexe excelente ale lui Neuer ,au facut sa nu fim condusi mai devreme.
    -Ribery l-a facut mare pe tanarul si talentatul portar elvetian,iar Gomez a dovedit ca valoarea lui este de peste 20 milioane E pe an salariu,altfel nu-ti poti explica cum poate ochi portarul advers indiferent de pozitie,numai plasa adversa nu poate.
    -Echipa a fost din nou alcatuita aleatoriu,fara nici o noima ,cu Rafinha si Tymo titulari ,desi Rafinha jucase groaznic ,iar Tymo se stie ca este extrem de lent mai ales ca Schweini lipsea,Muller a ramas pe banca de rezerve,ce sa mai spun totul a fost vraiste.
    -Eu am tinut foarte mult la Heynkes,mai ales ca l-am prins antrenor la Bayern in ’91 atunci cand cu o echipa mediocra a reusit totusi sa prinda semifinalele C.C.E.,insa in momentul de fata se potriveste proverbul ”Cine n-are batrani sa-i cumpere,iar cine -i are sa-i scoata la pensie”!

  6. @Peter: Tu te auzi ce zici??? Cum poti compara acest nimeni in careul advers cu Makaay?? De cat timp te uiti la fotbal, l-ai vazut macar jucand pe Makaay?? Spune-mi te rog si mie dintre toti atacantii pe care i-a avut Bayern in ultimii 15-20 unu care sa fie sub Gomez, pe langa care si Jancker parea ca are atingeri fine…sa fim seriosi.

    Lasand la o parte aceste “mici” contre, acest sezon devine din ce in ce mai penibil…

  7. Nu inteleg de ce se arunca toata lumea sa arunce cu vorbe grele. Echipa per total nu joaca deloc, avem probleme mari pe faza de constructie si aici nu ma refer la vina unui singur jucator, ma refer la toti mijlocasii. Don Jupp are bineinteles o parte mare din vina dar e clar ca ceva nu merge in legatura cu forma jucatorilor. Lui Kroos si Muller nu le mai vine nicio idee de verticalizare, lui Robben si Ribery nu le mai ies niciu dribbling si nici un sut. Efectiv Mario este izolat intre fundasii adversi. La situatia de acum nu stiu daca cineva ar putea sa faca mai mult decat face Don Jupp. Cred ca o schimbare de antrenor ar avea acelasi efect, o ascendenta rapida in prima parte a campionatului si o cadere brusca de forma in retur. Totusi, campionatul nu s-a terminat, nu putem sa stim ce se va intampla de acum inainte.

  8. Bayern a renuntat la America de Sud deocamdata, dupa tepele Breno, Sosa si Julio dos Santos. Si chiar nu cred ca avem nevoie de mijlocasi titulari, numai de rezerve bune. De ce sa ne trebuiasca sud-americani, cand avem crema fotbalului german in echipa? La Bayern conteaza si asta, ca jucatorii sa fie nemti, si daca se poate chiar crescuti de propria echipa.

    @dan: Lasa ironiile ieftine, te rog. N-a zis nimeni ca Mario Gomez este cel mai bun atacant din istorie, dar sa-ti bagi joc de un atacant care marcheaza multe goluri mi se pare ceva ce nu-si are locul. Makaay nu se vedea in meci deloc, avea 10 atingeri de balon pe meci si marca des. Banuiesc ca nici el nu era atacant de clasa.

  9. -Chiar pare un fotbalist extrem de interesant,cu o tehica excelenta si dispune si de un fizic bun acest Ganso,acum nu stiu daca toate aceste executii i-ar iesi si in Europa avand in vedere ca totusi ritmul de joc in America de Sud este mai lent decat in Europa,la fel si marcajul este mult mai strans ,insa calitatile tehnice par indubitabile!

  10. @Peter: Da, corect…greseala mea Super Marios Gomez e al mai mare atacant din istoria fotbalului.

    Ganso eu zic ca intra in categoria Neymar, Lucas poate chiar si Leandro Damiao, jucatori care sub 25-30m nu pleaca din Brazilia, iar din partea celor de la Bayern nu ne asteptam la surprize de-astea.

  11. Se pare ca DANTE (M’gladbach, 28 ani) va ajunge din vara la Bayern dar nu toti fanii nemti sunt bucurosi de acest transfer (am citit comentarii pe TZ). Cota lui de piata este de 8 mil. euro, conform TRANSFERMARKT dar se pare poate fi luat cu circa 4,7 mil.
    Hoewedes (Schalke, 23 ani) dezminte ca se va transfera la Bayern din vara.
    Se are in vedere insa aducerea lui Montolivo (Firenze, 27 ani) ca jucator liber de contract. El evolueaza ca mijlocas central.
    Insa eu va propun un nume pentru Bayern: Ganso, international brazilian, 22 ani, 1.82m joaca la Santos pe postul de mijlocas central dar este super-fotbalist! Uitati ce poate face cu mingea!
    http://www.facebook.com/video/video.php?v=136262089788043
    Veti zice ca pe postul asta il avem pe Kroos, dar eu zic ca intre cei doi e diferenta mare, in favoarea brazilianului. Probabil ca si acesta va ajunge la echipele spaniole sau englezesti cu bani multi. Cota lui de piata este de 18 mil. euro, conform TRANSFERMARKT.

  12. @dan: Doar o intrebare: Care-i treaba atacantului? Spune-mi tu, daca ceilalti de care se tot pomeneste pe aici, precum Kun Aguero sau Dzeko, ce au facut impotriva lui Bayern? Si cred ca oameni precum Hoeness, Heynckess si Rummenigge, care au fost toti atacanti si Ottmar Hitzfeld, un antrenor care a facut treaba peste tot unde au fost stiu ce fac, si daca ei considera ca Mario este un atacant foarte bun, cred ca le dau mai degraba lor dreptate, decat celor care isi dau cu parerea pe aici.
    http://www.rtv.net/hitzfeld-mario-gomez-este-lionel-messi-pentru-bayern-munchen_2561.html

  13. Pai de ce sa umble la echipa cand aceasta joaca atat de bine? Ce nevoie e de Robben cand Super Mario Gomez e letal in fata portii?? Cu parere de rau o spun dar cred ca sezonul asta va fi dezastruos cum nu am mai avut de mult timp, insa poate doar asa le vine mintea la cap si celor din conducere si vor lua masuri in vara, prima ar fi trimiterea acasa sa-si creasca nepoteii a acestui batranel simpatic, in care aveam mare incredere la inceputul sezonului dar care pana la urma s-a dovedit cea mai neinspirata alegere din ultimii …multi ani. Iar zvonul cu oferta de 9m pt Gomez mi se pare de-a dreptul o jignire, cum poate oferi cineva o asemenea suma acestui picior de lemn, acestui stalp in apararile adverse, acestui atacant( asa este descris peste tot…atacant…deci trebuie sa ii credem pe cuvant) care pe deasupra mai este si de clasa mondiala.

  14. Cand am aflat ca Jupp Heynckes a semnat cu Bayern , credeam foarte mult in puterile lui..dar acum,sper din tot sufletul sa plece de la Bayern .. (sper ca acest lucru sa nu se intample dupa o rusine impotriva trupei din Basel).Am mai multe motive pentru care as dori sa plece de la noi . (si sper ca urmatorul antrenor sa nu fie Thorsten Fink (actualmente la Hamburg),asa cum s-a preconizat.

Leave a Reply Cancel reply

Exit mobile version