29 March 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Robben, apărat de foști colegi

Mijlocașul în vârstă de 28 de ani a fost aspru criticat de Franz Beckenbauer, dar și de Mario Basler

Marcatorul golului lui Bayern München din înfrângerea uluitoare din finala Ligii Campionilor din 1999, suferită în fața lui Manchester United, a fost primul care l-a atacat pe Arjen Robben. Mario Basler l-a sfătuit pe Jupp Heynckes să nu îi mai ofere batavului un loc de titular în trupa bavarezilor, pentru că nu se află într-o formă care să se ridice la nivelul pretențiilor clubului. Acesta a fost dublat de criticile aduse de fosta glorie germană Franz Beckenbauer, care l-a numit egoist pe Robben, pentru felul în care se exteriorizează în momentul marcării unui gol, sau al unei ratări.

Vice-campionul mondial din 2010 nu a prins niciun minut din sfertul de Cupă pe care Bayern l-a câștigat cu 2-0 la Stuttgart și a intrat pe teren în repriza secundă a duelului de Bundesliga cu Kaiserslautern (2-0), în locul lui Thomas Müller, ieșit accidentat. Robben s-a evidențiat contra trupei de pe poziția a 16-a din Germania, având și două șanse de a înscrie. Cu numai cinci goluri marcate în această stagiune, Arjen a fost apărat de Rafael van der Vaart, colegul său din linia mediană a Portocalei Mecanice: “În primii ani petrecuți pe Allianz Arena, Arjen a jucat la fel ca în acest moment, dar a marcat în mai multe rânduri. Acum mingea nu mai intră în poartă atât de des și Robben este văzut într-o lumină negativă. Ar trebui lăsat să evolueze cum a făcut-o întotdeauna, altfel se vor lipsi de clasa lui”, a recunoscut pentru Bild mijlocașul lui Tottenham Hotspur.

Nici fostul internațional german, Christoph Metzelder, cel care a evoluat alături de Robben la Real Madrid, nu a avut nicio ezitare în a-l apăra pe olandez: “Este un jucător special care caută întotdeauna situațiile de unu contra unu și își arată clasa în astfel de momente. Am apucat să îl cunosc ca pe un om politicos și binevoitor, dar și foarte ambițios, lucru care nu poate fi catalogat drept un defect”, a admis fundașul lui Schalke.

sursa: tv.eurosport.ro

Lasă un răspuns

1 Comment
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
1
0
Posteaza un comentariux