20 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Bayern a ajutat-o pe Dortmund

Președintele bavarezilor a declarat că echipa sa a fost alături de rivală în 2003, când borussienii au fost aproape de faliment

Borussia Dortmund s-a impus în Bundesliga în stagiunea precedentă, neavând adversar în lupta pentru titlu, una pe care și-a adjudecat-o cu două etape înainte de final. Nici în acest sezon trupa lui Jürgen Klopp nu are de gând să nu iasă învingătoare din duelul cu Bayern München, în fața căreia are un avantaj de două puncte, după 20 de etape disputate.

Revenirea în prim-plan a lui Dortmund a fost una care a necesitat multe sacrificii. În 2003, după ce terminase pe primul loc în întrecerea internă, fosta câștigătoare a Ligii Campionilor a avut mari probleme de ordin financiar, fiind obligată să se despartă de vedetele sale și să propună o politică de transferuri în care să predomine aducerea unor jucători tineri, cărora să nu li se ofere salarii foarte mari. Toate acestea au dus la reconstrucția Borussiei, care a pus mâna astfel pe jucători precum Mats Hummels sau Shinji Kagawa și s-a bazat pe propria pepinieră, promovând fotbaliști precum Nuri Șahin, Kevin Grosskreutz sau Mario Götze.

În cele mai grele momente ale clubului din Bazinul Ruhr, una dintre marile rivale ale lui, Bayern München, a luat decizia să îl ajute, împrumutându-l cu două milioane de euro, după spusele lui Uli Hoeness: “Când au ajuns la concluzia că nu mai au fonduri pentru a plăti salariile, le-am oferit un împrumut în valoare de două milioane de euro pentru o perioadă de câteva luni”, a admis Hoeness la Hamburg, declarația sa nefiind infirmată de directorul sportiv al Borussiei: “Da, pot confirma că a avut loc un împrumut”, a admis Hans-Joachim Watzke.

Acest caz nu este singular în istoria lui Bayern, care și-a mai ajutat la nevoie și concitadina München 1860, dar și micuța grupare hanseatică Sankt Pauli.

 

sursa: tv.eurosport.ro

Leave a Reply Cancel reply

Exit mobile version