Beckenbauer: “Boateng și Robben nu pot juca împreună pe dreapta”

Legendarul ex-fotbalist si antrenor german este de părere că stilul de joc al versatilului fundas nu se potriveșt cu cel al extremei olandeze.

Franz Beckenbauer (66 de ani), presedintele onorific al lui Bayern München, si-a făcut publică o veche convingere a sa si anume că Jerome Boateng si Arjen Robben nu sunt o combinatie bună pe flancul drept al bavarezilor. Mai mult, “Der Kaiser” crede că brazilianul Rafinha ar fi un partener mai bun pentru jucătorul olandez.

Jerome Boateng a fost transferat de Bayern de la Manchester City la începutul stagiunii 2011-12, cu obiectivul de a deveni unul dintre cei doi fundasi centrali ai lui FCB.

Cu toate acestea, internationalul german de origine ghaneză a fost adesea întrebuintat ca fundas-dreapta, iar Beckenbauer este de părere că ar fi în beneficiul lui Arjen Robben ca Rafinha să joace în spatele său si nu Boateng.

“Cei doi nu pot juca bine împreună. Boateng întotdeauna pasează mingea în cealaltă direcție. Acest lucru îl deranjează pe Robben, care vrea mereu balonul. Cei doi nu sunt o combinatie fericită, după părerea mea. Cred că Rafinha si Robben se potrivesc mult mai bine unul cu celălalt” , a declarat Beckenbauer pentru Sky90.

Vinerea trecută, Bayern München a înregistrat o înfrângere în deplasare (1-3 cu Borussia Monchengladbach) în primul meci disputat de bavarezi în returul campionatului german.

sursa: tv.eurosport.ro

Distribuie pe:

10 thoughts on “Beckenbauer: “Boateng și Robben nu pot juca împreună pe dreapta””

  1. Arbitrii avantajeaza unele echipe cum am mai spus ultemele dueluri dintre Bayern si Dortmund cei de la Dortmund au fost avantajati…

  2. Decizii asa proaste de arbitraj,i-ar face invidiosi si pe Mugurel Draganescu sau pe Anton Helesteanu pe vremuri,este inacceptabil cum sunt tolerate asemenea arbitraje intr-un campionat de anvergura Bundesligii!

  3. Nici la nationala Boateng n-a avut evolutii deosebite in benzile laterale,mi-aduc aminte chiar de debutul sau la nationala in derby-ul cu Rusia in deplasare,scor 1-0 pentru Germania in prel.worldcup2010,atunci Jerome facand un meci de cosmar fiind eliminat in minutul35-40,numai” meciul vietii”facut de Rene Adler scapandu-ne de cosmarul barajului.

  4. Sunt deacord Rafinha a fost adus de Bayern pentru a juca in dreapta si Boateng cu Badstuber la centru…Sper sa aducem in vara macar un fundas da valuare ca tot de multi ani ne tot chinuim cu apararia.

Leave a Reply