19 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

Heynckes: ”S-a relansat Bundesliga”

Borussia Mönchengladbach a trecut de Bayern cu 3-1 și a reintrat în lupta pentru titlu, ajungând la un singur punct de lider

Primul meci al returului din Germania a programat și derbiul de clasament al etapei a 18-a, unul în care surpriza acestei stagiuni, trupa lui Lucien Favre, dădea piept cu cea mai titrată echipă a nemților. Bavarezii au avut în față o echipă foarte bine așezată în teren, care a punctat de câte ori a avut ocazia, profitând și de greșeala uriașă a lui Manuel Neuer, care a degajat un balon exact la picioarele lui Marco Reus, care nu a ezitat să trimită mingea în poarta părăsită de titularul lui Joachim Löw. Dubla lui Patrick Herrmann a dus scorul la 3-0, golul de consolare al lui Bayern München fiind reușit de Bastian Schweinsteiger, revenit după accidentarea la claviculă suferită în meciul de Liga Campionilor cu Napoli.

În urma acestei înfrângeri, lupta la titlu poate deveni una incendiară, ținând cont că Borussia Mönchengladbach este la numai o lungime în spatele liderului, în timp ce Borussia Dortmund și Schalke au șanse să o egaleze pe Bayern, dacă vor triumfa în partidele cu Hamburg, respectiv Stuttgart. “Am mai spus în nenumărate rânduri că Mönchengladbach este o echipă bine organizată, care practică un joc perfect de contraatac. Și-au jucat bine cărțile, iar golul al doilea a venit foarte rău pentru noi înainte de pauză. După ce am ajuns la 0-2, ei nu ne-au permis să revenim și nu ne-am aflat în poziția de a forța în momentele importante. Bundesliga este deschisă oricărui rezultat”, a recunoscut fostul jucător al Borussiei, Jupp Heynckes.

De cealaltă parte, unul dintre cei mai fericiți oameni ai gazdelor a fost Marco Reus, cel care s-a aflat într-un război de cuvinte cu cei de la Bayern, după ce a ales să se transfere la rivala de la Dortmund, ținând cont că münchenezii l-au urmărit pe vârful în vârstă de 22 de ani în ultimele luni. Astfel, Reus și-a ajutat și viitorul club: “Astăzi am avut parte de o luptă grea. Știam că trebuie să îi surprindem pe contraatac, ceea ce am făcut în două rânduri. Antrenorul a pregătit perfect această partitură”, a admis Reus, care a fost completat și de Lucien Favre: “Am jucat foarte bine tactic și am fost un grup compact. A fost dificil pentru Bayern să găsească o portiță. Ne-am apărat foarte bine și nu le-am făcut cadouri. Echipa mea s-a descurcat foarte bine și este important că i-am smuls lui Bayern încă trei puncte”, a arătat elvețianul în vârstă de 54 de ani.

sursa: tv.eurosport.ro

Lasă un răspuns

10 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
10
0
Posteaza un comentariux