Selectionerul Germaniei este constient de importanta relatiei de respect dintre jucătorii naționalei si îi laudă pe Mario Götze si Toni Kroos.

Spania este campioană europeană si mondială si a arătat cel mai frumos fotbal în ultimii ani, dar din spate vine foarte tare reprezentativa Germaniei. Finalisti la Europeanul din 2008 si semifinalisti în Africa de Sud doi ani mai târziu, ambele partide pierdute în fata ibericilor cu un scor identic, 0-1, nemtii au arătat foarte bine în campania de calificare pentru Euro 2012, unde au dominat Grupa A, din care au mai făcut parte si Turcia sau Belgia, obtinând punctaj maxim din cele zece partide. Pe lângă acest tur de fortă, Die Mannschaft si-a demonstrat valoarea si în partidele amicale ale acestui an, în care putem aminti succesele cu 3-2 în fata Braziliei si cu 3-0 împotriva Olandei, meciuri pe care Lahm si compania le-au dominat autoritar.

Joachim Löw este unul dintre principalii responsabili de această crestere a jocului, dar si de cât de omogen este lotul lui, din care fac parte jucători precum Mesut Özil, Mario Gomez, Bastian Schweinsteiger, Mario Götze sau Miroslav Klose. Selectionerul întelege cât de importantă este unitatea într-un joc de echipă al timpurilor noastre: “Ca antrenor, te întrebi cum se vor comporta jucătorii în echipă. Să fie un grup unit este lucrul cel mai important. Într-o trupă trebuie să existe anumite valori: respectul reciproc, dar si fată de adversar, comunicarea, toleranta si disciplina reprezintă cheile succesului. Jucătorii nostri sunt altruisti si nu sunt pasionati să iasă în evidență. Văd această natională ca pe una valoroasă, din care nimeni nu vrea să iasă în fată”, a declarat germanul în vârstă de 51 de ani pentru FR-online.de.

Apreciază cresterea lui Götze si Kroos

In altă ordine de idei, Löw nu s-a ferit să îi laude pe tinerii care au confirmat în acest an, Mario Götze si Toni Kroos: “Mario a trebuit să facă fată unui an extrem de plin: de exemplu, în meciul cu Brazilia, a fost incredibil si a fost lăudat pentru asta, dar l-am urmărit în perioada următoare si nu a mai arătat așa de bine. Întotdeauna întreabă unde greseste. Toni este de asemenea în aceeasi categorie. Nu este ușor să ai 19 sau 20 de ani si brusc să fii celebru si să câstigi foarte multi bani. Multi fotbaliști tineri trec prin situatia asta si trebuie apreciat cine poate să îsi urmărească drumul si cine poate elimina lucrurile neimportante, cine e înconjurat de oamenii de calitate si se concentrează numai pe fotbal”, a încheiat Joachim Löw.

Germania a picat în “Grupa Mortii” la Turneul Final din Polonia si Ucraina si se va lupta pentru un loc în sferturi cu Olanda, Danemarca si Portugalia.

sursa: tv.eurosport.ro

0 0 vote
Article Rating
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
bavarezu13
bavarezu13
24 December 2011 14:06

off topic:Craciun fericit tuturor fanilor bayern!!

Subscribe via Email

Introdu adresa de e-mail pentru a primi notificare pentru orice postare noua adaugata pe site

Urmareste-ne pe Facebook
Parteneri
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x