Probabil foarte putina lume stie cine este noul antrenor cu portarii. Toni Tapalovic a venit la echipa acum doua saptamani, inaintea cantonamentului de la Trentino, pentru a pregati portarii formatiei bavareze. Desi este inca tanar pentru un portar, avand 30 de ani, si ar putea apara fara probleme la o echipa decenta, Tapalovic se afla acum in fata portii, punandu-l la incercare pe nou venitul Manuel Neuer. Rareori se aud zgomote din zona unde Toni il antreneaza pe Neuer, de regula singurul sunet care se aude este respiratia grea a lui Neuer in urma exercitiilor la care este supus.

Tapalovic a declarat ca a fost foarte bine primit la Munchen si si-a dorit sa vina aici. Acum o luna era in carti pentru a ocupa un post de rezerva de portar la Mainz, iar in debutul sezonului trecut a fost titularul echipei secunde a celor din Mainz insa o accidentare grava in octombrie l-a fortat sa faca o pauza. Antrenorul echipei, Thomas Tuchel si-a exprimat intentia ca il vrea in continuare la echipa si pentru acest sezon, insa Bayern a intervenit si i-a propus un post de antrenor al portarilor, oferta acceptata imediat de Tapalovic.

Toni a fost dorit inclusiv de Neuer, care a fost coleg cu acesta in perioada 2006-2009 la Schalke 04, unde au legat o relatie apropiata. Antrenorul Jupp Heynckes a spus ca a cerut unele referinte pentru Toni si chiar s-au si intalnit acasa la Heynckes, intalnire in urma caruia principalul a fost placut impresionat de ideile si planurile lui Toni.

Manuel Neuer s-a declarat incantat de faptul ca Toni a fost adus la Munchen, mai ales ca cei doi obisnuiau sa se antreneze impreuna la Schalke si a spus ca “Toni este onul potrivit pentru mine”.

In cadrul cantonamentului de la Trentino, Tapalovic i-a pus pe cei trei portari ai primei echipe, Neuer, Butt si Sattelmaier sa se antreneze si impreuna cu toata echipa, punand accent pe jocul de pase, Toni fiind de parere ca acest detaliu este foarte important pentru un portar pentru a lega relatiile mai bune cu ceilalti jucatori si nu in ultimul rand, este relaxant si pentru portari.

Atat timp cat Heynckes este multumit de Toni, dar mai ales Neuer este incantat sa lucreze din nou cu acesta, putem spune ca lucrurile merg intr-o directie foarte buna.

0 0 vote
Article Rating
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
vladt
vladt
12 July 2011 19:23

Vom vedea cat de important este numele acesta dupa cateva meciuri cu Neuer in poarta.

Subscribe via Email

Introdu adresa de e-mail pentru a primi notificare pentru orice postare noua adaugata pe site

Urmareste-ne pe Facebook
Parteneri
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x