20 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

46 thoughts on “Mario Gomez – Alle Tore – FC Bayern München – 2009/10 und 2010/11

  1. Revenind la ura impotriva unor echipe rivale,eu pot spune ca cele mai frumoase momente pe care le-am trait ca suporter infocat al lui Bayern si al Germaniei au fost eliminarile lui Real din ’87 si 2001,victoria cu 5-1 a lui Bayern la Nottingham Forest acasa in ’96 anul cand am luat cupa Uefa cu Matthaus ,Scholl si mai ales Klinsmann superbi,eliminarea Barcei in acelasi an dupa 2-2 la Munchen si 2-1 pe Camp Nou,finalele U.E.F.A’96 cu Bordeaux si 2001 cu Valencia,iar la nivel de nationala victoria impotriva Frantei lui Platini in semi- finalele Mexico’86,umilirea Yugoslaviei lui Pixie Stoikovic 4-1 la Italia’90 cu Matthaus,Brehme si Klinsman zburatori,eliminarea campioanei Europei Olanda celebrei triplete Gullit,Rijkaard si van Basten 2-1 la Italia ’90 in optimi,eliminarea Angliei la penalty-uri in semifinale ’90,castigarea mondialului’90 in finala contra Argentinei chiar la Roma pe pamanutul Italiei,castigarea euro’96 chiar in Anglia dupa ce i-am scos iarasi la penalty-uri chiar la ei in barlog[ ce imagine sublima sa vezi un Wembley cu 90.000 de englezi urland si plangand de deznadejde si 10.000 de germani plangand si radiind de fericire ] si minunatele momente de anul trecut la worldcup 2010 cand un pusti de la Bayern semi -debutant Thomas Muller contribuia decisiv la eliminarea si chiar umilirea marilor rivale Anglia si Argentina.
    Sunt convins ca in 2012 sau 2014 sunt anii in care ne vom bucura de un nou trofeu pentru fotbalul german [ fie Bayern la anul in finala de pe Allianz,fie nationala la Euro 2012 sau worldcup2014.

  2. @fcdm3
    Un asemenea eveniment ca acum zece ani nu putea ramane necomentat.Liga Campionilor din 2001 este cel mai important moment din istoria lui Bayern de la generatia lui Kaiser Franz si Gerd Muller incoace si trofeul obtinut in urma eliminarii celor mai grei adversari Manchester United,Real Madrid si Valencia in finala.Paradoxal dar pentru mine cel mai important moment din acel traseu de vis a fost eliminarea englezilor de la Manchester mai ales ca in 99 am stat o luna la mare ca sa-mi revin dupa finala pierduta in acel mod total nemeritat in care englezii practic n-au contat 90 de minute. Real Madrid stiam ca are un complex fata de Bayern Munchen fiind printre putinele echipe de top ale lumii cu care are palmares clar negativ, mai ales ca prinsesem semifinala de vis din ’87 4-1 la Munchen si 0-1 la Madrid,cu Lothar Matthaus incredibil in tur ,a si marcat doua goluri si cu Pfaff ce a inchis poarta in retur si cu duritatile de nedescris facute de Sanchis,Chendo si de decedatul Juanito ce l-a calcat pe Lothar cu crampoanele pe fata,deci spaniolii nu au fost la primele manifestari ale frustrarii cum spunea Peter de Raul ca lovise cu cotul,spaniolii si italienii fiind recunoscuti ca n-au stiut niciodata sa piarda cu capul sus.La Madrid am avut putin noroc, Olli Kahn a fost magnnific ,am mai spus treaba asta -ziaristii spanioli au scris la unison ca meciul putea dura lejer patru zile si Kahn nu primea gol,iar in retur Bayern putea sa se impuna mult mai usor decat a aratat scorul,atmosfera pe Olympia Stadion-sper ca va aduceti aminte a fost pur si simplu de se facea pielea de gaina.In finala trebuie sa recunosc ca in afara de Kahn [ din nou inger mai ales la penalty-uri]cel mai mult m-a impresionat Effenberg un conducator de joc oarecum atipic,destul de lent dar cu niste pase geniale si cu o putere de lupta si de regenerare incredibile,un jucator pe care eu nu l-am simpatizat foarte mult din cauza caracterului conflictual[ l-a atacat verbal deseori si pe idolul meu din copilarie si adolescenta Matthaus care a fost clar in primii trei fotbalisti germani all-time dar le-a aratat degetul mijlociu si suporterilor germani care-l apostrofau dupa meciul cu Koreea la worldcup’94],insa mereu i-am recunoscut valoarea si i-am admirat agresivitatea pozitiva in joc.

  3. @Peter, de acord cu tine. Si din punctul meu de vedere a fost una din cea mai darza si inflacarata generatie de cand ii stiu eu pe bavarezi, chiar daca nu era cea mai talentata. Iar “Generalul” Hitzfeld a fost un adevarat lord al fotbalului european, un meserias desavarsit, care a stiut sa armonizeze relatiile cu jucatorii (nu ca van Gaal), un om de o modestie si de o elegantam cum rar mai gasesti in ziua de azi.
    In legatura cu Real, sa stii ca si eu as putea spune ca urasc aceasta echipa (desi termenul mi se pare cam nelalocul lui), dar nu numai. Am acelasi sentiment de repulsie si fata de celelalte echipe spaniole (Barca, Valencia), italiene (Milan, Inter) sau Man. Utd., echipe care nu stiu sa piarda avand un joc de multe ori brutal, lipsit de fair-play si bun simt (la fel si suporterii lor), fiind ajutati de multe ori si de arbitrii (la ce interese sunt in fotbalul asta)…Insa sefii lu Bayern nu au aceleasi sentimente 🙂 si chiar peste cateva zile, pe 5 iunie, se desfasoara pe Santiago Bernabeu meciul caritabil All Stars dintre Bayern si Real, care are ca motto “Zusammen fur Afrika”.
    Astept si comentariile lui gery76 legate de evenimentul de acum 10 ani 🙂

  4. @fcdm: Eu am meciul pe DVD, si din cand in cand il mai revad. Cea mai frumoasa zi din viata mea, fara doar si poate, pana acum singura data cand am plans de bucurie. Chiar daca echipa de atunci a lui Bayern nu era cea mai puternica din punct de vedere al talentului fotbalistic, era cu siguranta cea mai darza, cea mai inflacarata generatie a lui Bayern de cand sunt suporterul lor. Oameni ca Effenberg, Kahn, Jancker sau Elber nu aveau nevoie de motivatie, erau “infectati de gena Bayern”, vroiau sa castige cu orice pret, cum au si declarat acum la banchet. Generalul Hitzfeld a fost unul dintre ultimii gentlemani dintre antrenori, Heynckes mai intra in aceasta categorie. Sa dea Dumnezeu ca si Don Jupp sa conduca echipa spre tronul Europei, facandu-ne pe noi toti foarte fericiti.

    PS. Eu am mai revazut astazi meciurile cu Real din perioada 2000-2002, si sentimentul meu de ura fata de Real a crescut si mai mult, vazand cum spectatorii l-au lovit cu obiecte in cap pe Effenberg, cum l-au facut maimuta pe Titan, cum Raul i-a dat un cot in gura lui Linke fara sa fie sanctionat si dand pasa de gol dupa aceea. Din aceste motive, urasc Realul, si nu numai, si pe Raul, un om divinizat din cauza ca ar fi loial, el fiind un om care a intors spatele echipei care l-a facut fotbalist la prima oferta venita din partea rivalei de moarte a lui Atletico.

  5. Pe 23 mai 2011 s-a implinit fix 10 ani de cand Bayern a castigat Ch.League, motiv pt. fostii jucatori si antrenori sa se reintalneasca si sa sarbatoreasca.
    Sa reamintesc echipa antrenata de super-antrenorul Ottmar Hitzfeld incoronata la Milano: Kahn – Sagnol, Kuffour, Andersson, Linke, Lizarazu – Scholl, Effenberg, Hargreaves, Salihamidzic – Elber (au mai jucat Jancker, Sergio si Zickler). A fost meciul penalty-urilor. Jocul a inceput dramatic pentru bavarezi cu un penaty fluierat aiurea pt. Valencia (dupa parerea mea arbitrul trebuia sa dea fault pt. Bayern, Mendieta calcandu-l pe Andersson care era cazut la pamant, ulterior suedezul atingand mingea cu mana dar avand mainile lipite de corp). In min. 7 Effenberg e faultat in careu iar Scholl rateaza penalty-ul! In min. 50 un spaniol face hent clar in careu iar Effenberg egaleaza de la punctul cu var. Ramane 1-1 pana in min. 90 iar in prelungiri nu se mai inscrie. Se bat penalty-urile. La Bayern au marcat Salihamidzic, Zickler, Effenberg, Lizarazu, Linke si au ratat Segio (“peste”) iar Andersson a tras slab si a aparat Canizares. Kahn a aparat la Zahovic, Carboni si Pellegrini. Rezultat final 5-4 pentru Bayern si in sfarsit imi vad visul cu ochii: Bayern Munchen este castigatoarea Champions League! A fost cea mai frumoasa seara a mea din ultimii ani iar noaptea aceea aproape ca nu am putut dormi de bucurie…Oare voi mai apuca vreodata sa mai retraiesc astfel de momente? (Am revazut chiar acum pe net cele mai importante secvente din acel meci fantastic…)

  6. @fcdm: Majoritatea sunt doar foc de paie, care nu pot reusi mai multe sezoane bune la rand. Geromel are potential, dar este inconstant, dar sunt meciuri cand joaca la nivel inalt, s-ar putea sa fie o solutie, daca se reuseste stabilizarea lui. Trebuie sa recunosc ca nu mai am timpul pe care l-am avut acum cativa ani si nici antena parabolica nu mai merge, asa ca nu mai pot sa ma uit la prea multe meciuri sau rezumate din meciuri de Bundesliga, si meciurle lui Bayern le vad pe net, deoarece noi nu avem Eurosport 2.(Le vad in direct, numai ca pe net.) Nu pot sa vorbesc despre Wollscheid prea mult, nu prea l-am vazut, Wolf este un jucator care nu ar face fata la Bayern dupa parerea mea, Castro chiar ar putea fi o solutie, dar nu foarte fericita.
    Trebuie sa te contrazic, Bayern chiar este nonplusultra in Germania, si 95% din jucatorii germani nu-i pot rezista daca vin cu o oferta buna. Poate ar trebui sa mai caute si pe alte piete, de exemplu in Olanda sau Portugalia, unde talente sunt cu duiumul si un jucator tip Rolando de la Porto s-ar putea sa fie o solutie. Benny Howedes ar fi si el o solutie buna, dupa parerea mea, el putand juca si in centrul apararii si ca fundas stanga, si fiind si periculos la fazele fixe. Nu stiu ce sa zic, dar mai este timp de transferuri, nu cred ca vom fi lasati descoperiti ca numar de jucatori, valoarea s-ar putea sa nu fie cea optima.

  7. @fcdm3
    Dintre cei enumerati de tine ,Pogatetz este puternic dar rigid,Stranzl e mai util pe faza ofensiva,Geromel modest,Fuchs pletosul cu cioc de la Mainz mie personal mi-a placut foarte mult cred ca nici n-ar costa mult ,iar la Mainz ,antrenorul Tuchel l-a folosit pe ambele latetrale, ba fortat de imprejurari putea fi folosit si in centrul apararii -nu stiu totusi daca ar face fata la un club de talia lui Bayern.
    Spuneai ca cei de la Dortmund sunt netransferabili,eu nu cred acest lucru,au aratat prin transferul lui Sahin ca sunt un club de mana 2-a, cu toate ca au motivat ca avea o clauza in contract ,faptul ca au asteptat atatia ani un titlu,toata lumea astepta sa vada ce figura vor face in Liga,iar ei si-au vandut omul cu pasele decisive chiar la Real spune multe despre ”marele club ”Borussia Dortmund.Eu cred ca daca s-ar vrea cu insistenta aducerea unui fundas de la Dortmund s-ar putea face tranzactia totul depinde de abilitatea si dorinta efectiva a conducatorilor lui Bayern.

  8. Si eu mi-l doresc pe Lloris (Lyon) in caz ca nu se reuseste aducerea lui Neuer. La fundasi stam rau si daca se aduc cei doi (Boateng si Rafinha), nu e bine. Nu inteleg cum l-au putut pierde pe Van der Wiel (se pare ca va semna cu M.U. zilele viitoare), jucator pe care Robben il dorea f. mult. Pe Coentrao nu ma asteptam sa-l luam iar fundasii lui Dortmund sunt netransferabili. Trist este ca Bayern nu mai este o atractie asa de mare pt. jucatori, fie ei chiar din Germania. Iar fundasi de valoare in Germania eu nu prea stiu (exceptandu-i pe cei de la Dortmund). M-am uitat pe KICKER iar cele mai mari note le-au luat (exceptandu-i pe cei de la Dortmund, netransferabili) urmatorii: Wollscheid (Nurnberg), Geromel (Koln), Fuchs (Mainz), Stranzl (Gladbach), Pogatetz (Hannover), Castro (Leverkusen), Wolf (Nurnberg), Noveski (Mainz). In afara de Gonzalo Castro, ceilalti nu mi se par grozavi…

  9. @fcdm: Stiu care-i treaba cu Nerlinger, l-am si numit intr-o postare anterioara ca este un fel de “pres”, si acum asta am vrut sa scot in evidenta, ca nu face nimic, doar zambeste si atat, de aceea am scris ca ar trebui sa le faca.
    Sunt sigur ca Neuer va semna cu Bayern, Schalke incearca doar sa mareasca pretul, dar in cele din urma vor ceda si la reunirea lotului va fi pe Sabener Strasse, fara doar si poate. Un portar extraordinar este important, dar nu-ti va castiga niciodata trofee, daca apararea nu-si face treaba. In schimb daca jucatorii de camp isi fac treaba, iar adversarul are maxim 3-4 suturi pe poarta pe meci, atunci nu ai nevoie de portari foarte mari pentru trofee. Exemple sunt destule, cum sunt acum Barcelona cu Valdes in poarta, Porto cu Helton(niciunul nu este de clasa mondiala, doar portari buni.) Brazilia in 2002 nu a avut un portar de senzatie, totusi au castigat trofeul, si nici Dida de la Milan nu a fost foarte sigur pe el, si Milan a luat trofeul in 2007. Sigur, daca defensiva nu functioneaza extrem de bine, atunci intr-adevar este nevoie de portari tip Neuer, Buffon, Casillas, dar pe Neuer nu-l vreau din considerente de caracter, nu imi doresc un om care a crescut urand Bayernul si si dand voce acestui sentiment de atrocitate sa apere culorile Bayernului. Adler ar putea fi o solutie, Hugo Lloris alta, chiar daca ultimul nu este german. Important ar fi aducerea fundasilor buni, sunt destui si in Germania, si nimeni nu ii poate rezista lui Bayern. Daca ar vrea cu tot dinadinsul, atunci ar putea sa-i aduca la pachet pe Subotic, Hummels si Schmelzer de la Dortmund, dar se pare ca nu vor sa faca acest lucru. Coentrao a semnat deja cu Real, deci pica din lista, si alti fundasi stanga de valoare nu prea mai sunt. Pe Boateng nu-l vad drept un element de siguranta, mai bine ne bazam pe ce avem. Cred ca si Alvaro Perreira de la Porto(ex CFR) ar fi o solutie mai buna decat Boateng, chiar daca acesta este doar fundas de banda si nu si unul polivalent cum este Jerome.
    Astea fiind spuse, sunt sigur ca va veni Neuer, Boateng si vreo 2-3 no nameuri, in stilul arhicunoscut, poate doar cu o surpriza, un jucator de valoare.

  10. @Peter, Nerlinger este manager la echipa doar cu numele. El nu misca in front fara acceptul lui Hoeness sau Rummenigge. A fost un jucator de valoare medie si mi se pare ca Bayern este o palarie prea mare pentru el. A fost numit deseori “scalvul lui Hoeness” de fanii nemti. Deciziile pt. transferuri tot cei doi le iau daca valoarea unui jucator este sub 20 de mil. euro si se hotaraste in C.A. daca depaseste aceasta suma (stiu asta din sursa sigura).
    In ceea ce priveste postul de portar si eu sunt de acord cu gery76: daca vrem sa mai castigam trofee trebuie sa-l luam pe Neuer! Abia apoi trebuie intarita apararea. Dar timpul trece si deocamdta ne laudam doar cu Petersen la capitolul “achizitii”.

  11. PS. Eu nu l-am vazut pe Bodo Illgner jucand prea mult, eram mult prea mic atunci, dar asa imi amintesc ca era considerat un mare portar. Trebuie sa spun ca va invidiez pe toti cei care ati prins marile succese germane, eu tot sper ca voi prinde si eu macar un triumf european al nationalei, caci este un vis vechi, care daca s-ar indeplini, as fi foarte foarte bucuros.

  12. @Peter
    Illgner a fost un mare norocos,un portar bun dar net inferior unor portari de legenda ca Harald Schumacher si Olliver Kahn care n-au avut sansa de deveni campioni mondiali desi ambii au fost uluitori in ’86 Schumacher si in 2002 Kahn ,doi portari senzationali ai Germaniei[de fapt locurile 2-3 aleatoriu all-time dupa Spepp Maier]care desi au beneficiat de doua nationale slabe ale Germaniei[ ’86 extrem de batrana cu sapte titulari trecuti de 30 de ani, Toni Schumacher 31, Peter Briegel31, Dietmar Jackobs33,Norbert Eder 32,Felix Magath 33,Klaus Allofs 31,Rummenigge 31+ prim rezervele Dieter Hoennes 33 si Wolfgang Rolff 31]si 2002 in plin proces de schimbare al intregului fotbal german si dupa parerea mea cea mai slaba echipa a Germaniei din epoca moderna la mondiale si cu toate acestea TITANUL KAHN i-a dus in proportie de peste 50% in finala.
    Apropo de statistici, cu toate ca Illgner a iesit campion mondial in ’90 ,istoria fotbalului va consemna la capitolul mari portari germani 1. SEPP MAIER 2-3.OLLIVER KAHN 2-3 HARALD SCHUMACHER!!!

  13. @gery: Stiu ca un portar este foarte important, dar prefer sa fie unul cu caracter onest, decat un anti Bayernist. Nu-i contest valoarea lui Neuer, dar chiar daca va sta 10-15 ani la Bayern si echipa va castiga multe trofee, nu-l voi considera altceva decat un mercenar. In fine, vom vedea ce va fi, nu noi decidem.
    Daca echipa joaca foarte bine, portarul nu trebuie sa fie exceptional, exemple fiind Victor Valdes sau recent Helton cu Porto, chiar daca Europa League, Campionatul Portugaliei sau Cupa Portugaliei nu sunt chiar cele mai importante trofee, totusi, echipa a functionat bine, iar Helton nu a fost factor decisiv, cum nici Valdes nu este la Barcelona.
    In 2010 cu Butt in poarta am ajuns in finala, si daca in locul lui van Buyten si Demichelis ii aveam pe Lucio si Badstuber, si cu un fundas stanga bun, nu cred ca luam bataie de la Inter. Kahn a fost decisiv pentru Bayern, intr-adevar si in fotbalul german echipa se incepe cu portarul, stiu foarte bine, dar eu cred in continuare ca se puteau baza foarte bine pe Kraft, daca aduceau doi-trei fundasi de valoare. Pot sa dau exemplul lui Dortmund sau al lui Hannover, care desi aveau portari foarte buni( Weidenfeller si Enke( care avea cel mai mare procentaj al paradelor in multe sezoane)) totusi primeau 60+ goluri pe sezon. Defensiva lui Dortmund s-a stabilizat odata cu cuplul Subotic-Hummels, care au acum 21-22 ani si sunt cel mai sigur cuplu de fundasi din Bundesliga.
    Astea fiind zise, sunt 100% sigur ca Neuer va semna in cel mult o saptamana cu Bayern, astfel dorinta multor fani bavarezi se va indeplini si ne va irita pe noi, cei care nu dorim un anti-Bayernist in poarta.

  14. @Peter
    este foarte importanta venirea lui Neuer,la Bayern ,o mare echipa nu poate ajunge in varf decat cu un portar pe masura,un portar ca sa asigure increderea atat de necesara unei trupe de calibrul lui Bayern Munchen.
    Vreau sa dau exemplul marii echipe a Germaniei din anii 90,a luat titlul mondial din Italia90 desi Ilgner n-a fost niciodata un portar de exceptie ,singurul sau mare merit a fost penalty-ul aparat lui Pearce in semi-finale90 cu Anglia.
    Ai spus Peter ca mai importanta este apararea decat portarul ,lucrul acesta a tinut in ’90 cand Berthold,Augenthaler,Kohler si Brehme -ajutati de Buchwald au suplinit un portar mai putin valoros,Illgner, dar la Euro’92 si worldcup ’94 aproape aceeasi aparare [-Augenthaler + Sammer,Matthaus ’94]n-a mai putut suplini golurile parabile luate de acelasi Illgner in meciurile cu Olanda in grupa 1-3 si in finala cu Danemarca 0-2 la euro’92 si nici golurile parabile luate in grupa 3-2 cu Koreea dupa ce nemtii au avut 3-0 sau in sferturi 1-2 cu Bulgaria care au trimis Germania acasa mult prea devreme.Am facut aceasta paralela fiindca atunci in acei ani ’90 cu acea mare echipa se puteau lua mult mai multe trofee daca aveam si un portar mult mai sigur[ marele KAISER FRANZ BECKENBAUER a si spus dupa ce a luat titlul mondial in ’90 ca Germania + vedetele ce veneau din est Sammer,Kirsten,Thom,Doll va fi mult mai puternica din pacate alegerea ca succesor al sau in persoana lui Berti Vogts a fost un fiasco [ in ciuda castigarii euro’96 unde a beneficiat de un portar magnific Andreas Kopke].

  15. @fcdm: Pe mine m-ar bucura enorm ca Neuer sa nu vina la Bayern, chiar daca este un portar de clasa mondiala. El este crescut anti Bayern si niciodata nu va fi cu inima la echipa, iar fara suflet, nu faci nimic.
    Cat priveste transferurile, Nerlinger ar trebui sa le faca, el este acum managerul. Daca nu-l vor aduce pe Neuer, atunci vom merge pe mana lui Butt, ceea ce nu este rau. Problema majora la Bayern este linia de fundasi, nu cea de portar. Vor ramane bani, Hummels ar trebui sa fie prioritar, dar sa fiu sincer, sunt convins ca in mai putin de o saptamana Neuer va semna cu Bayern. Restul mi se pare un joc prin care Schalke vrea sa scoata mai multi bani din transfer.

  16. Se pare ca-l pierdem si pe Neuer, dupa ce presedintele lui Schalke 04 l-a convins sa ramana la club pe un salariu de 7 mil. euro! Hoeness si Rummenigge ce parere au ca, incet-incet, pierd transferuri f. importante pt. echipa. Incep sa ma indoiesc de valoarea lor de manageri…

  17. Si acum vreau sa confirm ceea ce am zis ieri despre calificari: Arsenal, Lyon, Benfica si Villareal nu pot fi adversarii lui Bayern, deoarece vor fi capi de serie si ei, cum va fi si Bayernul. Adversari cu nume pe care Bayern ii poate intalni: PSG(daca va termina ea pe trei si nu Lyonul), Udinese, Dinamo Kiev. Eu insa cred ca va fi Timisoara.

  18. @gery: Nu Gomez este de vina ca echipa a primit golurile, el si-a facut datoria, iar cand marchezi mai multe goluri dupa gafe de portar cum a facut Gomez, nu mai este noroc, este intuitie si simt al mingii. Ca mai rateaza, este altceva, dar cifrele sunt cele care arata valoarea unui jucator. Conform cifrelor, golurile lui Gomez din Bundesliga au valorat 18,16 puncte, adica tot au avut valoare. Si daca nu ma insel, a marcat de 10 ori golul de 1-0 pentru Bayern in Bundesliga, plus de 3 ori in Champions League, adica a adus echipa pe traseu. Sigur, el este doar cel care incheie faza echipei, dar este o veriga extrem de importanta in echipa. Daca nu era, nu dadea Hoeness in ruptul capului atatia bani pe el. Statistica vine din performanta de pe teren, numarul golurilor este tot o statistica, pasele de gol este tot o statistica, totusi, astea dau valoarea unui jucator. Si media lui de peste 9 km alergati in timpul unui meci arata ca lucreaza mult, chiar daca la televizor nu se vede. Faptul ca se demarca in continuu este un avantaj si pentru Robben si Ribery, ca tine ocupati fundasii centrali. Toni era un jucator similar, tot asa speculant era, si imi placea enorm, mai mult decat Gomez. Dar si el rata din pozitii incredibile, totusi era un om important in fata.

  19. Conform BILD, sefii lui Schalke04 vor sa-l convinga pe Neuer sa revina la sentimente mai bune si, contra unui salariu f. mare, sa ramana la echipa pana in 2013! Iar dupa aceea poate sa plece la Bayern! Iar Neuer nu mai e asa sigur ca vrea la Bayern, mai ales de cand a primit acea palma de la un suporter al lui Schalke…

  20. Eu voi continua sa spun ca cifrele sunt pentru statisticieni,ceea ce ramane este valoarea intriseca a jucatorului ,iar Gomez in nici un caz nu intra in primii zece pe postul sau din lume cu toate golurile sale numeroase si in mare parte fara importanta majora pentru echipa,Lahm este in primii 5 din lume ca fundas lateral,Schweini este in primii trei din lume ca mijlocas central,Robben daca nu ar fi avut atatea accidentari era aproape pe acelasi piedestal cu Messi si oricum si asa mai mult accidentat este in primii 3 din lume pe postul sau,Ribery desi este mult dator fata de Bayern este totusi recunoscut ca o valoare autentica,iar Muller a devenit golgheterul mondialului la 20 de ani din postura de cvasi -debutant, deci toti acestia sunt superiori din punctul meu de vedere lui Gomez,care repet sa fii golgheterul lui Bayern intr-un an in care n-ai luat nimic ca echipa de club nu mi se pare deloc o performanta care sa aiba o rezonanta deosebita.
    Peste ani isi mai aduce multa lume aminte de golul senzational al lui Basler din finala C.L cu Manchester? … nu fratilor ne vom aduce aminte cu suparare de infrangerea incredibila din prelungirile meciului ,asa si cu Gomez ce importanta are faptul ca a marcat [ tot f. norocos]cu Inter de doua ori cand ne-a ramas in minte doar amaraciunea eliminarii,in minte ne raman golurile magnifice ale lui Robben cu Manchester si Fiorentina care au insemnat calificarea sau golurile lui Thomas Muller de la worldcup2010 din meciurile cu Anglia si Argentina care au insemnat umilirea dusmanilor traditionali ai nationalei Germaniei.

  21. PS. Am gasit o statistica de dinaintea ultimei etape, unde arata ca Gomez are nevoie de 2,81 de suturi pentru a marca un gol, ceea ce inseamna ca din nici 3 suturi 1 este gol. Asta raportandu-ne la primele 33 de etape din Bundesliga. In acest clasament el este depasit doar de Novakovic, care are nevoie de 2,5 suturi pentru un gol.
    http://www.transfermarkt.de/de/mario-gomez-33/topic/ansicht_10_1926322_seite106.html
    uitati-va in partea de jos a paginii.

  22. @marian: Nu am zis ca este cel mai bun, am zis ca a marcat cel mai mult. Ar trebui un poll international pentru a fi obiectiv, ca, din cate mi-am dat seama, in Romania atacantii de careu nu sunt apreciati la valoarea care o merita. E parerea ta, o respect, stiu ca nu o pot schimba, parerea mea difera de a ta, dar nu suntem la fel. Stiu ca titlul de golgheter nu ajuta echipa cu nimic, dar ii recunosc meritele si sunt sigur, ca daca nu se va accidenta la anul, va marca si mai multe goluri. De mic copil marcheaza pe banda rulanta, si-a invatat bine meseria. Eu stiu ca sistemul de 4-2-3-1 pe care il joaca Bayern, cu doua extreme care joaca cu piciorul de baza spre interior cere un astfel de atacant, unul inalt, cu demarcare si pozitionare buna. Dar eu zic ca antrenorii si cei care l-au votat in 2007 jucatorul anului stiu mai bine daca este un atacant bun sau nu, cifrele nu mint, si conform notelor din kicker a avut media cea mai buna de la Bayern anul acesta. Am citit cateva articole din Germania despre el,(nu mai retin pe ce siteuri), si peste tot a fost remarcata faptul cum s-a adaptat la Bayern si ca anul acesta a fost fenomenal. Sa nu crezi ca este jucatorul meu preferat, dar l-am vazut si pe viu si am vazut ca este intotdeauna preocupat sa-si caute pozitii libere pentru a primi mingea.

  23. @Peter: Sunt fan cam din aceeasi perioada ca si tine, tu zici ca e cel mai bun, eu zic ca e printre cei mai slabi pe care i-a avut Bayern in aceasta perioada… Eu zic ca avem nevoie de ajutor din exterior…propun un poll :))

  24. @marian: Nu conteaza cum marchezi, conteaza sa marchezi, mai ales in sistemul pe care il joaca Bayern. Sigur, au fost meciuri cand nu a jucat nimic, dar si cu Dortmund a marcat un gol perfect valabil nevalidat de arbitru, a fost faultat in careu si cu Dortmund, si cu Hannover si cu Schalke in Cupa, dar arbitrul n-a dat nimic. Crezi ca daca nu era un Toreador, mai dadea Hoeness 33 de milioane pe el? Este un jucator tip Toni, numai ca este un pic atipic, dar faptul ca poate marca din cativa metri este rezultatul sistemului si faptului ca mingea este lucrata de coechipieri. Nu exista atacant pe lume care sa nu rateze, absolut toti marii atacanti rateaza, dar important este ca a marcat mult si a adus 18.16 puncte pentru Bayern in Bundesliga, fiind al doilea cel mai eficient jucator dupa Demba Cisse. Nu spun ca nu este loc de mai bine, dar de cand sunt suporterul echipei, adica din 98 niciun jucator nu a marcat atat cat a marcat el. Si a marcat si in jocuri importante, cu Inter la Munchen a fost magnific, marile ratari apartinandu-le lui Robben si Ribery. Nu stiu care-i problema ca marcheaza din 2 metri si nu de la distanta. Sistemul pe care il joaca Bayern asta cere de la el, asta face, nu poate nega nimeni ca are plasament si demarcare senzationala.

  25. @Peter: Sunt de acord cu tine ca a marcat 8 goluri, 2 in meciurile cu Inter, dar sa nu uitam cum le-a marcat pe-alea 2 si sa ne aducem aminte si de alte multe ocazii bune de care si-a batut joc. Eu asta spun, un atacant de super clasa in meciurile de importanta mare trebuie sa concretizeze marea majoritate a ocaziilor clare, si pe langa acestea sa mai scoata faze periculoase pentru poarta adversa si din nimic, daca vrem sa ne batem cu sanse reale cu echipe ca Barcelona, pentru ca Inter este cu vreo 3-4 clase sub noi si uite ce s-a intamplat. Asta e parerea mea nu am pretentia sa fie si cea corecta, este ceea ce vad eu ca fan al Bayern-ul si poate ceea ce imi si doresc, evolutii cat mai bune acolo unde conteaza cel mult in UCL.

  26. @fcdm si gery: Eu cred ca Arsenal si Lyon nu intra in discutie, pentru ca vor fi capi de serie si ei, datorita coeficientilor. City nu era cap de serie, dar a terminat pe trei si este direct in Liga. Sper sa nu ma insel.
    Nu trebuie sa ne impiedicam de nimeni, caci Bayern este mult mai buna decat toate echipele amintite si sunt sigur ca baietii vor trata calificarile foarte serios.

  27. Paradoxal,dar mie personal Benfica,Lyon,Udine si Arsenal nu-mi inspira deloc teama ,ba pot spune ca toate aceste echipe au mare teama de Bayern,periculoase in opinia mea sunt tocmai Villareal si Trabzon doua echipe ce joaca in mare viteza si foarte artagoase.

  28. Acum, cand s-au incheiat toate campionatele din Europa putem vorbi si despre posibilii adversari ai lui Bayern in calificarile pt. C.L.Cei mai grei adversari pot fi: Arsenal, Udinese, Villareal, Lyon, Benfica, Trabzonspor (a facut un campionat excelent). Ramane de vazut cu cine vom cadea!

  29. Van der Wiel e dat de PROSPORT la Manchester Utd. pt. o suma de peste 15 mil. euro! Rummenigge, Hoeness nu au nimic de zis? Sau l-am pierdut si p-asta?

  30. Ma rog nu vad unde e graseala in a avea o parere despre ceva,daca e asa da,nu vreu sa-mi recunosc greaseala 50-60%din goluri trebuia doar a bagi mingea in poarta o sti bine si tu si la cat de mult a mai si ratat nu imi schimb parerea despre el.E un jucator bun dar nu unul fenomenal.

  31. Se pare ca Gomez chiar de va marca si 60 goluri pe sezon pe multi din voi nu var convinge nici cu asta! Inca de la inceputul sezonulu incerc sa va dovedesc ca e un atacant de extraclasa…dar se pare ca unii vor sa-si recunoasca greseala nici cand vad atitea goluri marcate de el!

  32. @marian: In Champions League a marcat 8 goluri, dintre care 2 la Roma, si cate 1 la Milano si Munchen cu Inter. Meciurile cu Basel si CFR nu conteaza, dar se pare ca din cele 4 meciuri cu echipe mai importante a marcat de 4 patru ori, cea ce vorbeste in favoarea lui. Nu conteaza cum marchezi, atata timp cat o faci. Cred ca majoritatea antrenorilor l-ar prefera pe Gomez in favoarea atacantilor care se vad mai mult in joc si marcheaza mai putin.

  33. @gery76: Ai perfecta dreptate, la majoritatea golurilor singurul sau merit a fost ca a impins mingea in poarta, iar in meciurile importante in special in UCL, unde a avut de a face cu fundasi de clasa, a cam clacat urat.

  34. – O alta ratare dintr-un metru cu poarta goala…
    http://www.youtube.com/watch?v=jTSWJgQnk-w&NR=1
    – Sau se incurca in propriul dribling…
    http://www.youtube.com/watch?v=wBDhkrEFGME&NR=1
    Bine, ratarile si situatiile penibile cu Gomez sunt mult mai multe (si nu numai la nationala, cum apare in linkurile de mai sus) dar nu mai are sens sa le cautam pe net. Ce a fost a fost. Poate noul antrenor il va mai invata cate ceva din trucurile marilor atacanti si poate nu va mai rata atata incepand din vara. Vom vedea si ce sistem de joc va folosi Heynckes, daca il va ajuta sau nu pe Gomez. Raspunsurile la toate aceste intrebari le vom vedea din august, cand va incepe o noua editie de campionat.

  35. Va trimit cateva linkuri cu “realizarile” lui Gomez:
    – sut in “nori” dintr-o pozitie destul de buna:
    http://www.youtube.com/watch?v=CNcFjTKihpY&feature=related
    – ratare cu poarta goala de la 2 metri (bine, mingea sare putin aiurea din iarba, dar totusi…)
    http://www.youtube.com/watch?v=gL4tOiCPfzs&NR=1
    – in studioul ZDF, nu e in stare sa o bage “la gaura” din 6 incercari fata de un pustan din public care o baga de doua ori…
    http://www.youtube.com/watch?v=05KmHFDRYKs&feature=related

  36. Chiar daca multi nu sunt de acord cu mine ,nici macar acest calup de imagini nu m-a convins deloc in privinta lui Gomez,numarati-le si voi sa vedeti ca 30 de goluri sunt marcate din 3,4,5-6 metri,iar din acestea vreo 7-8 sunt marcate aproape de pe linia portii[mai bine zis impinse dincolo].
    Este totusi meritul sau si plasamentul si faptul ca a iesit golgheterul campionatului,din pacate sa fii golgheterul campionatului intr-un sezon mai mult decat ratat pentru un nume atat de mare cum este Bayern Munchen nu mi se pare o performanta deosebita.
    Daca am pune si un clip de 5 minute cu ratarile uriase mai ales din meciurile extrem de importante la care in marea majoritate a fost cel mai slab jucator al echipei,situatia comentariilor ar balansa clar in mod negativ,asa ca trebie sa speram ca sezonul viitor ajutati chiar de golurile [ sper eu decisive ]ale lui Gomez sa ne bucuram de castigarea titlului si de ce nu de jucarea finalei Ligii de pe Allianz.

  37. Se vede si pe acest video ca este un Toreador, un golgheter innascut, cu pozitionare si demarcare remarcabila. Daca nu se va accidenta, vor mai urma multe multe goluri, care, speram, vor ajuta la castigarea de trofee.

  38. Nici eu nu sunt un fan a lui dar are cateva goluri care nu sunt doar din munca celorlati,e omul potrivit la momentul potrivit.

  39. Acum vazand golurile lui Gomez vad ca el face exact ceea ce trebuie sa faca un atacant, si are si cateva goluri care nu sunt doar din munca mijlocasilor.
    P.S: nu sunt un fan al lui.

Leave a Reply Cancel reply

Exit mobile version