19 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

VAN BUYTEN: “SUNT OM, NU ROBOT”!

L-am criticat dur in ultima vreme pentru ca am fi vrut mai mult de la el. L-am facut clovn pentru ca pustiul Badstuber l-a scos de multe ori din incurcatura. L-am facut penibil pentru ca am pierdut puncte din cauza lui. Daniel van Buyten ma face acum sa imi pare rau de unele cuvinte. La 3 zile de la unul dintre cele mai slabe meciuri din cariera lui, van Buyten a acceptat sa vorbeasca cu un jurnalist de la Tageszeitung. Fundasul lui Bayern a vorbit despre criza de forma prin care trece, despre schimbarea din meciul cu Frankfurt si despre problemele din viata lui personala. „Un lucru e sigur: n-o sa-mi caut scuze”, a precizat de la inceput belgianul, care a venit insotit de sotia lui, Celia Lou-Ann, si de fetita lui de 3 luni si jumatate. “Zambetele lor sunt cele mai mari bucurii din viata mea. Ele ma intaresc”, a spus Van Buyten.

Reporter: Domnule Van Buyten, ce mai faceti?

Van Buyten: Am trait momente si mai bune. Este o perioada prin care trec majoritatea jucatorilor, iar eu trebuie sa o depasesc. In viata sunt mereu suisuri si coborasuri. Acum, eu trebuie sa fac fata unor momente negative, atat in viata personala, cat si in cea de sportiv. Sunt si eu un om, nu un robot.

Reporter: Este cea mai dificila perioada din cariera ta?

Van Buyten: Am mai avut un moment negativ si sub conducerea lui Jurgen Klinsmann, dar atunci a fost altceva. Eram in forma, insa nu am avut o relatie corecta cu el. Acum insa nu am reusit sa ma antrenez la cel mai inalt nivel. Am avut probleme la glezna si la spate. Nu am nicio scuza, dar nu mai am nici 21 de ani. Imi dau seama ca daca ratez antrenamente nu mai pot sa ajung la capacitatea fizica optima. Sunt si cativa factori care s-au schimbat in viata personala. Sunt tata pentru prima data, iar asta ma incarca cu responsabilitati si imi afecteaza concentrarea. Nu am insa cum sa ma plang de asta.

Reporter: Si starea de sanatate a tatalui tau te afecteaza…

Van Buyten: Toata lumea stie ca tatal meu nu se simte deloc bine. Este greu pentru mine, pentru ca el imi este si cel mai bun prieten. Intotdeauna am avut o relatie excelenta. Nu pot sa vorbesc mai mult despre asta.

Reporter: Din echipa, cine te ajuta acum?

Van Buyten: Eu am invatat de la Bastian Schweinsteiger. Si el a trecut printr-un moment greu, a avut probleme si in viata privata. A trecut insa peste si a devenit mai puternic. Am avut o discutie foarte constructiva si cu Jorg Butt. Toata lumea trece prin asa ceva.

Reporter: De ce ai vrut sa iesi din teren la meciul cu Frankfurt?

Van Buyten: Nu m-am simtit confortabil fizic si psihic. La pauza tremuram si pur si simplu nu mai eram in stare de nimic. Nu am vrut sa ies pentru ca n-aveam curaj sa mai joc. Am vrut doar binele pentru FC Bayern, iar eu am considerat ca nu pot sa ajut echipa.

Reporter: Locul tau in echipa este acum pus in discutie…

Van Buyten: Sunt constient ca mi-am riscat postul. Dar, repet, am facut asta pentru ca am vrut ca Bayern sa castige. Nu mi-a fost usor sa-i comunic antrenorului decizia mea. Dar asta am simtit – ca nu sunt apt 100%. Oricum, nu ma voi da batut. Sunt un luptator si vreau sa arat asta.

Reporter: Cat de mult te-au durut criticile venite de peste tot?

Van Buyten: Era normal sa ma afecteze. M-a sunat pana si mama si m-a intrebat ce se intampla cu mine. Criticile vin pe buna dreptate. Am jucat foarte prost. Dar am mai spus… nimeni nu stie cum ma simt eu. Sunt om, iar asemenea oricarui om, fan Bayern, sau jurnalist, trec printr-un moment prost din viata. Sper sa nu dureze mult. Nu vreau mila nimanui. Promit ca voi face tot posibilul ca sa ies din aceasta criza. Se spune ca dupa furtuna iese soarele.

Interviu realizat de Tobias Altschaffl, Tageszeitung

Lasă un răspuns

10 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
10
0
Posteaza un comentariux