19 April 2024

FC Bayern Romania

Fan Club FC Bayern Munchen

BASTIAN, NE DAI UN AUTOGRAF?

La adunarea generala organizata de sefii lui Bayern alaturi de 2.807 membri cotizanti nu s-a discutat doar despre finante. A intrat in discutie si latura sportiva. Prezent la eveniment alaturi de antrenorul Van Gaal si de capitanii Van Bommel si Lahm, Bastian Schweinsteiger a fost in centrul atentiei. Mai intai sute de fani s-au ingesuit sa ia un autograf de la el. Apoi s-a pus in discutie “autograful” sau oficial, pe un contract cat mai lung cu Bayern. “O sa fiu foarte clar: scopul nostru principal este sa ne intelegem cu Bastian asupra unui contract pe termen lung. Vrem sa prelungim intelegerea cu el“, a spus Karl-Heinz Rummenigge in fata celor aproape 3.000 de oameni care l-au aplaudat in picioare. “Am vorbit cu Louis van Gaal si Schweinsteiger nu va fi lasat sa plece de la Bayern orice s-ar intampla pana la finalul contractului sau“, a mai spus directorul sportiv al lui Bayern.

Schweinsteiger e nascut in Bavaria si este in clubul Bayern din 1998. A castigat campionatul Germaniei la juniori sub 17 si sub 19 ani, iar apoi la seniori are in palmares 5 Cupe ale Germaniei si 5 titluri de campion in Bundesliga. Doua Cupe ale Ligii Germaniei si o Supercupa sunt celelalte trofee din palmaresul lui Bastian, care a jucat si in finala Champions League de anul acesta. Contractul lui Schweinsteiger cu Bayern expira pe 30 iunie 2012, insa sefii campioanei Germaniei au planuri mari cu el. “Cu totii am vazut ca Bastian a evoluat superb in ultimii doi ani. A devenit unul dintre cei mai importanti jucatori ai lui Bayern si ai nationalei Germaniei. A fost cheia succesului nostru in sezonul trecut si in acest sezon“, a mai spus Rummenigge. Dupa ce au reusit sa le prelungeasca contractele unor alti jucatori cheie, precum Philipp Lahm, Thomas Müller, Holger Badstuber sau Franck Ribéry, sefii lui Bayern sunt siguri ca se vor intelege si cu Schweinsteiger. Jucatorul a spus insa ca vrea sa se concentreze asupra fotbalului si ca va vorbi despre contractul sau abia anul viitor.

Ca sa ii arate ce inseamna Bayern, presedintele clubului, Uli Hoeneß, a luat cuvantul la adunarea generala: “Bastian s-a maturizat incredibil in ultimul timp, nu numai ca jucator, ci si ca persoana. O sa ii transmit doar atat: Este foarte important pentru noi, ca si club, ca tu sa ramai alaturi de Bayern Munchen“, a spus Hoeneß. Imediat dupa acest discurs toata sala l-a aplaudat in picioare pe Schweinsteiger.

4 thoughts on “BASTIAN, NE DAI UN AUTOGRAF?

  1. Cam trage de timp Schweinsteiger. El este insa un baiat inteligent, ar putea sa nu schimbe ceva ce merge deja bine. Daca primeste la fel ca Lahm, 9 milioane pe an, s-ar putea sa se linisteasca. Situatia lui seamana insa mai mult cu a lui Ribery. Ambii au fost ofertati agresiv de Real Madrid si au amanat mult prelungirea. Poate e si de bani, Ribery a primit 10 milioane pe sezon apoi. Dar mai e ceva ce nu putem uita: cand a fost intrebat daca si-ar dori la Real Madrid, Bastian a spus ca ii sta bine in alb.

  2. Bastian este cel mai valoros jucator german de dupa generatia lui Matthaus,Brehme ,Voller,Klinsmann,Hassler si Littbarski.Are aceleasi calitati pe care le avea Matthaus pana in’93 cand s-a retras libero si anume:viziune excelenta asupra jocului,pasa foarte exacta,sut puternic si plasat si un control foarte bun al mingii.

Leave a Reply Cancel reply

Exit mobile version